Dodaj do ulubionych

Ile pieluch

23.08.10, 21:06
moczą wasze ok 4 miesięczne maluchy? Moja ok 5, przy czym to wcale nie są tak naprawdę wypełnione pieluchy, ta po nocy nawet mocno, dwie następne też dość, ale już dwie kolejne to właściwie leciutkie jak nowe. Dziecko na piersi i przybierało 200g tygodniowo, od miesiąca przybiera ok 150g. kupki co 3,4dni.
Obserwuj wątek
    • mmala6 Re: Ile pieluch 23.08.10, 21:17
      ojej, nie liczę. Ale trochę idzie. Z 5-6 miniumum. Ale martwisz się czymś?
      • pani-slowikowa Re: Ile pieluch 23.08.10, 21:19
        No właśnie zastanawiam się czy to nie mało.
        • mmala6 Re: Ile pieluch 23.08.10, 23:01
          im dziecko starsze tym mniej pieluch schodziwink
          jeżeli chcesz porównać do mojego syna, co prawda AŻ miesiąc starszy ale nie
          zauważyłam aby się coś zmieniło w temacie, to właśnie kończymy (zostały 3 szt)
          opakowanie pieluch 84szt, rozpoczęte dokładnie 8 sierpnia czyli wychodzi ok 5-6
          na dzień. Dobrze obstawiałamwink
          Nie dopuszczam do pełnej pieluchy, takiej jak po nocy. Zmieniam jak są takie na
          wpółwink
    • enamerele Re: Ile pieluch 23.08.10, 21:21
      Na tydzień wychodzi średnio jedno opakowanie (46 szt.) Przewijam przy każdym
      karmieniu (średnio co 3 h), czasem częściej, jak jest awaria. A po nocy właśnie
      wręcz przeciwnie, jest stosunkowo sucha, za to z następnej prawie wypływa.
      • malusiamamusia Re: Ile pieluch 23.08.10, 23:24
        Przewijam przy każdym karmieniu, no i wiadomo jak "trzeba". Wychodzi mi również
        ok 5 pieluch na dobę. Niedawno się zastanawiałam czy nie za rzadko zmieniam jej
        pampersa, ale teraz już wiem, że mieszczę się normach wink
        • justynek2009 Re: Ile pieluch 24.08.10, 09:52
          No to ja jestem rekordzistką,schodzi mi 8-9 pieluch i w sumie każda jest dość ciężka
    • skuszneruk Re: Ile pieluch 24.08.10, 10:00
      Moja też na piersi i zużywa ok 4-6 pieluch na dobę, generalnie jest to 4, więcej
      jak jest czas na kupę
      • lapwing123 Re: Ile pieluch 24.08.10, 14:52
        Około 10 na pewno. Mała ma 3 miesiące prawie
        • joalma Re: Ile pieluch 24.08.10, 16:27
          u mnie tez 10 to minimum. po nocy pielucha dosc sucha bo maly spi całą noc. za
          to nadrabia w dzień wink ma 3 miesiące.
    • fasol-inka Re: Ile pieluch 24.08.10, 15:00
      jakieś 5-6, czasem 4, qpa co 2-3 dni
      po nocy zazwyczaj baaardzo ciężka i często brzuszek mokry wink ale przesypia noce,
      więc nie przewijam w trakcie
      • ar-il Re: Ile pieluch 24.08.10, 20:27
        Rano po obudzeniu 1 pielucha potem po każdym karmieniu czyli ok 5-6 + 1 przy
        kupce. Czyli ok 6-8. Nie sprawdzam czy bardzo mokre są. Karmię co 3 godziny i po
        jedzonku zmiana pieluchy
        • mama-donna Re: Ile pieluch 24.08.10, 21:59
          U mnie poza nocą idzie tyle pieluch ile siuśków poza tym co na nocnik. Nie
          wyobrażam sobie nie zmieniać sikniętej pieluchy, a dziecko sika nawet co 15
          minut. I gdybym używała pampków i nie wysadzała to bym poszła z torbami. acha i
          małą ma 6 miesięcy.
          • annwy Re: Ile pieluch 25.08.10, 15:26
            Czy 6mcy to nie za wczesnie na wysadzanie na nocnik?? Ja bym z tym
            poczekała - ale to jest moje zdanie oczywiście.
            Moja córcia od urodzenia zużywa tyle pieluch że trudno zliczyc. W
            tej chwili uzywamy "5" i opk 58szt starcza nam na jakieś 5-6 dni. Ma
            bardzo delikatną skórę i dłuższe przebywanie z brudnej pieluszce
            kończy się odparzeniem.
            • dagmara-k Re: Ile pieluch 25.08.10, 17:42
              6-8, 4,5 miesiaca, kupa co dzien. zmieniam jak widze ze tzreba albo jak mija 3
              godzina

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka