gato.domestico 07.09.10, 17:12 synek teraz pomalu wyrasta z rozmiaru 62 i zastanawiam sie jaki rozmiar kombinezonu kupic na zime...czy na cala zime wystarczy rozmiar 68? jak szybko rosnie malutkie dziecko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jotka_k Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 17:36 chyba raczej kupiłabym 74, w zeszłym roku kupiłam córce 68, a urodziła się we wrześniu i pod koniec zimy był juz mały Odpowiedz Link Zgłoś
fasol-inka Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 17:44 moje dziecko w 62 chodziło 2,5miesiąca, w 68 niecałe 3 tygodnie... teraz nosi 74 i jakoś nie chce mi się wierzyć, że w 80 wytrzyma całą zimę tym bardziej jeśli znowu będzie trwała pół roku... rozważam kupienie dwóch - jednego na teraz i pewnie później będę szukać większego - pewnie używany... Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 18:19 chcialabym kupic kombinezon firmy wójcik...czytalam ze rozmiarowka jest tam zawyzona...faktycznie tak jest? dlatego rozw\azam zakup 68...nie wiem czy mam racje... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 19:59 Wójcik ma bardzo zawyżoną numerację. Jeżeli chcesz kupić bez mierzenia to kup 68. Ja też kupowałam dziecku Wójcika na zimę i zdecydowanie romiar mniejszy były lepiej dopasowane. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_kasia Re: rozmiar kombinezonu 27.09.10, 19:42 Kurczę, mojemu młodemu chciałam kupić kombinezon w rozmiarze 74 i tak się teraz zastanawiam czy nie będzie za mały... Nie sądziłam że kupowanie kombinezonu będzie takie, hmm... trudne Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka201 Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 19:33 Wybrała bym jednak rozmiar 74 mój synek urodził się 52 długi ma teraz 7 miesięcy i prawie tydzień i 68 ciuchy są już na niego za małe. Więc skoro Twój synek ma 3 miesiące to do końca zimy raczej 68 mu nie starczy, bo jeszcze będzie szybko rósł. Chyba, że faktycznie rozmiarówka jest zawyżona tak jak np. w H&M to 68 mógłby wystarczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka201 Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 20:12 Malusi się urodził teraz to kawał chłopa waży 9 kilo i mierzy 75 cm. Wszystko na 75 centylu Odpowiedz Link Zgłoś
em.haa Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 20:52 Córki mojej przyjaciółki 2 latka i 3 latka osiągnęły dopiero 80 i 86 Odpowiedz Link Zgłoś
dominiczka201 Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 19:36 Dodam jeszcze, żebyś przymierzyła synkowi ten kombinezon, bo ja mam często tak, że patrze na jakiś ciuch i myślę "to na bank jest jeszcze za duże" a tu dobre albo za małe Odpowiedz Link Zgłoś
asiula1306 Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 20:11 Raczej 74, moj synek urodził się na początku lipca, był malutki, 44 cm, kupiłam mu na zimę 74 i akurat na całą zimę mu wystarczył Odpowiedz Link Zgłoś
katriel Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 19:37 Mój syn, podobnie jak twój, z rozmiaru 62 wyrósł w wieku 3 miesiecy. Z rozmiaru 68 wyrósł trzy miesiące później. Jeśli twój bedzie rósł tak, jak mój, to zimowego kombinezonu 68 może w ogóle nie założyć (wyrośnie, zanim prawdziwa zima sie zacznie). Odpowiedz Link Zgłoś
joanka-r Re: rozmiar kombinezonu 07.09.10, 22:18 74 to minimum, musisz przecież założyć pod spód coś grubszego. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia_44 Re: rozmiar kombinezonu 08.09.10, 07:55 A jak Ci rósł dotychczas? Ja sobie radziłam tak, że nanosiłam co miesiąc na siatkę centylową i wychodziło na jakiej jest mały krzywej i wtedy mniej więcej przewidywałam jakie ubranka będą potrzebne. A wyrasta BARDZO SZYBKO... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gemmi18 Re: rozmiar kombinezonu 08.09.10, 08:14 Nie starczy. Do końca zimy jeszcze pół roku, kupiłabym 74 i jeżeli na początek byłby za duży, to zakładałabym pod spód jedną warstwę więcej. Albo dwa kombinezony 68 i 74. Lżejszy na jesień i ciepły na zimę, może używane? Odpowiedz Link Zgłoś
gato.domestico Re: rozmiar kombinezonu 08.09.10, 09:00 kupilam jakis czas temu kombinezon Mothercare 6-9 mies czyli to jest mniej wiecej rozmiar 72 z tego co wyczytalam na roznych stronach. Wczoraj ubralam malego w ten strój i utonal ) Wogóle nie dostaje do bucikow ...nozki tonal gdzies tak 8cm od konca nogawki... Nosi jeszcze rozmiar (choc chyba nie za dlugo) 0-3, ale nie z PL firm (bo one maja chyba numeracje dosc niska). Odpowiedz Link Zgłoś
jotka_k Re: rozmiar kombinezonu 26.09.10, 15:46 nie wiem czy jednak nie 68 jeśli Wójcik właśnie dziś kupiłam mojej rocznej córce dwuczęściowy kombinezon Wójcika- młoda ma ponad 80 cm wzrostu, a kurtka w rozmiarze 74 ma rękawy za długie o jakieś 5 cm spodnie 80 też są za długie, mają mocno zawyżoną rozmiarówkę btw, dziś w sklepie firmowym Wójcika w Plazie juz był niewielki wybór, a patrząc na stronę www to sporo już mają wyprzedane więc to kurcze ostatnia chwila na zakup od nich Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: rozmiar kombinezonu 26.09.10, 20:32 upilam wojcika 68 - jest 2cm wiekszy we wszystkich wymiarach niz inny ktory mam 74 Odpowiedz Link Zgłoś
joannarysz do dagmary-k. Ważne 27.09.10, 18:41 Witam. Mam dość nietypową sprawę. Nie dotyczy ona rozmiaru kombinezonu, ale czegoś zupełnie innego. Mam do Ciebie pytanie. Czy to Ty jesteś tą Dagmarą która 9 września tamtego roku leżała na patologii w PSK w Białymstoku obok mnie? Ja miałam wywoływany poród mojego kochanego zmarłego Syneczka, a Ty dzwoniłaś do mojego męża by Mu powiedzięć,że już po wszystkim? Jeśli tak to błagam odpowiedz. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: do dagmary-k. Ważne 27.09.10, 20:03 witaj....tak. napisz na poczte gazetowa. usciski Odpowiedz Link Zgłoś
jombusiowa Re: do dagmary-k. Ważne 28.09.10, 10:41 Mój 4 miesięczny maluch teraz nosi 62-myślałam o kombinezonie 74-zobaczymy czy taki kupię-bo myślę o używanym. Na razie ma jednak 81 używany-tak bardzo okazyjnie kupiony-trochę duży-ale nie aż tak jak myslałam,ale w sumie jeszcze do zimy 2 miesiące-a przecież tak super dopasowany nie musi być. Odpowiedz Link Zgłoś