Dodaj do ulubionych

krostki na bródce

05.12.10, 12:38
hej dziewczyny proszę o pomoc karmię syna piersią i mu się ulewa mleko podczas jedzenia i ma krostki na bródce i koło ust podkładam mu pieluche czy to może być uczulenie na pieluchę czy to jest od mleka bo ulewa mu się dużo syn ma 2 miesiące wcześniej nie miał tych krostek przemywam mu przegotowaną wodą proszę o pomoc z góry dziękuje za odpowiedzsmile
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: krostki na bródce 05.12.10, 12:43
      może to być podrażnienie od mleka/śliny właśnie - jaką pieluchę podkładasz? jeśli tetrę to zmień na flanelkę plus smaruj buzię czymś natłuszczającym, żeby wyeliminować ciągłą styczność z wilgocią
      • berta88 Re: krostki na bródce 05.12.10, 13:26
        smaruje sudocremem a pieluche tetrową ale zmienie na flanelową bo mam i zobaczę czy to coś podziała chociaż wcześniej nie miał i używałam tetrowej pieluchy
        • fasol-inka Re: krostki na bródce 05.12.10, 13:31
          nie używaj sudocremu - on jeszcze bardziej wysuszy i podrażni w takim wypadku; raczej coś w rodzaju maści bepanthen czy linomag albo zwykła wazelina; niestety to ustrojstwo lubi powracać
    • bolga7 Re: krostki na bródce 05.12.10, 14:35
      A nie zauważyłaś żeby synuś zaczął się ślinić bardziej niż zwykle?
      Mój zaczął jakoś jak skończył dwa miechy i czasem mu się jakaś krosta na brodzie pojawi właśnie od śliny którą muszę non stop wycieraćsmile

https://www.suwaczki.com/tickers/1usajw4z2nhq15vs.png
      • berta88 Re: krostki na bródce 05.12.10, 16:09
        nie zauważyłam wydaje mi się że to ma po mleku bo po jakimś czasie same mu znikają w nocy nie ma tych krostek tylko w dzień
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka