Dodaj do ulubionych

Dziecko 5,5 miesiące -dziwne dzwięki,pieje-pomocy

05.12.10, 17:16
Witajcie
Córka ma 5,5 miesiąca od 3 tygodni ma katar ,lekarka była tydzien temu na wizycie domowej-stosujemy krople ,raz jest lepiej raz gorzej,wygląda to na alergie.Ale od wczoraj wydaje dziwne dzwięki-piszczy i jak się smieje to jakby piała,nie wiem czy to normalne.Ja spanikowałam i dzisiaj rano była u nas pediatra-mała osluchana,gardło ,uszy sprawdzone i lekarka powiedziała ,że jest zdrowa.Przepisałz Zyrtec na katar i pulmex do smarowania oraz oilbas do inchalacji.Mnie najbardziej martwi to pianie-może ona to robi specjalnie,bo robi to tylko jak się cieszy i jak gaworzy,nie wiem ,może to jej nowa umiejętność,Pomóżcie mamy co to jest.Co ja mam robić??

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3f71xxsbsoils.png
Obserwuj wątek
    • green-koala111 Re: Dziecko 5,5 miesiące -dziwne dzwięki,pieje-p 05.12.10, 17:34
      Moze to zapalenie krtani albo zapalenie gardła
      • ally80 Re: Dziecko 5,5 miesiące -dziwne dzwięki,pieje-p 05.12.10, 17:42
        Była dzisiaj badana przez pediatre-gardło sprawdzone,lekarka powiedziała ze zapalenie kratni to tez nie jest.To jest tylko przy gaworzeniu i śmianiu się.
        • krejzi3 Re: Dziecko 5,5 miesiące -dziwne dzwięki,pieje-p 05.12.10, 21:48
          hyhy moja mała nieraz sie zachodzi przy śmianiu i rano też pieje smilea ostatnio zaczęła mniej gugać a mówi: eee eeee eeeeeeeeee eeee smile to chyba normalne dźwiękismile
    • tommama olbas 06.12.10, 07:49
      a w jaki sposób tym olbasem kazał ci inhalować? Ja kupiłam, ale na ulotce piszą, że od 3 r.ż można dopiero podawać i trochę cię cykam młodemu skrapiać cokolwiek.
    • ally80 Re: Dziecko 5,5 miesiące -dziwne dzwięki,pieje-p 06.12.10, 08:24
      Tommama ,mam 1-2 krople dawać do kapieli do wanienki

https://www.suwaczki.com/tickers/zem3f71xxsbsoils.png
    • kepucha Re: Dziecko 5,5 miesiące -dziwne dzwięki,pieje-p 06.12.10, 08:36
      Spoko, moja w tym wieku też tak miała smile.
      • kepucha Re: Dziecko 5,5 miesiące -dziwne dzwięki,pieje-p 06.12.10, 08:38
        Ja to odbierałam jako przejaw radości. Do głowy mi nie przyszło, że to może być coś złego. Darła się czasem w niebogłosy smile, mnie to bawiło. Minęło jej chyba dość szybko. Teraz już jedzie z nananan, lalalalala, babababa, papapapa, tatatatata itp.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka