berta88 06.12.10, 14:21 Czy po każdym karmieniu piersią musi się odbić dziecku??mojemu synowi nie chce się odbić za każdym razem,noszę go klepie go w plecki, ale to nie pomaga z góry dziękuje za pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
boo-boo Re: Odbicie 06.12.10, 14:24 Ja tam przez pierwszy miesiąc -góra-odbijałam. Potem już nie. Odpowiedz Link Zgłoś
inesska-pinezka Re: Odbicie 06.12.10, 15:19 nie zawsze się odbijało. Kiedyś do odbicia nosiłam małą nawet 30 min. ale dałam sobie na luz bo coraz cięższa sie robiła Odpowiedz Link Zgłoś
zaz-u Re: Odbicie 06.12.10, 16:58 Człowiek się uczy całe życie, ja ma dwoje dzieci i odbijałam długo ( syn ma 9,5 mies i jeszcze po mleku odbijam), wczoraj byłam w szpitalu ( kuzynka urodziła) i położna powiedziała,że po piersiowym mleku nie zawsze się odbija ( czasami dopiero jak wstanie po drzemce) , po mm raczej zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
ochra Re: Odbicie 06.12.10, 17:08 Moje dziecko piło MM, zazwyczaj nie odbijało sie jej w nocy kiedy karmiłam przez sen. Odpowiedz Link Zgłoś
naana26 Re: Odbicie 06.12.10, 18:43 Ja w ogóle nie odbijałam dziecka ani na piersiowym ani na mm. Raz tydzień odbijałam i szczerze - nie widziałam żadnej różnicy. Ani nie ulewał, ani nie miał problemów z brzuszkiem, niezaleznie od tego czy był odbijany czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: Odbicie 06.12.10, 18:47 po butelce ponoć trzeba, zresztą następuje to bardzo szybko po spionizowaniu wiec nie ma problemu noszenia, klepania itd, po piersi nigdy tego nie robiłam, ani przy starszym, ani młodszym dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
tommama Re: Odbicie 06.12.10, 19:53 nasz dzieć był wybitnym nie-odbijaczem, jak był na piersi. Nosiliśmy go w nieskończoność, a on nic po butli beka jak stary Odpowiedz Link Zgłoś
neftis83 Re: Odbicie 06.12.10, 21:57 Moja mała jest na piersi i na szczęscie beka jak stara góra po 5 minutach, a przeważnie momentalnie od spionizowania. Dlużej niż 10 min bym nie nosiła. A podnoszę ją do odbicia, bo jak tego nie zrobiłam- ulewała. Odpowiedz Link Zgłoś
pancia-jancia Re: Odbicie 07.12.10, 00:42 Ja odbijam za każdym razem po piersi - czasem nawet w trakcie jak zaczyna się wiercić, beka bardzo dużo - czasem nawet pare razy ale nie muszę długo czekać. Taki jego urok, że dużo powietrza łyka. Jak nie odbije wystarczająco i go położę to płacze, podnosze jest beknięcie i jest ok. czasem w nocy nie odbije - noszę chwilkę i jak nie beka odkładam, w nocy je spokojniej to nie łyka tyle powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Odbicie 07.12.10, 10:20 Córkę długo trzymałam, bo inaczej ulewała strasznie. Syna prawie w ogóle - niemal nie ulewał, za to spał na brzuchu i jak chciał sobie hepnąć, to podnosił głowę i sam to robił, po czym spał dalej. Odpowiedz Link Zgłoś