Dodaj do ulubionych

Kolarstwo nocne

21.01.11, 12:11
Kolarstwo nocne, bo własnie to uprawia codziennie moja 1,5 mc córka. Potrzebuje pomysłu,rady jak spokojnie położyć ja wieczorem spać. Ok 19-20 kapiemy. Po kąpieli butla lub cyc i butla i mała pada. Śpi jakieś 15-30 min i sie zaczyna. Najczęściej budzi sie z płaczem wiec ja bierzemy na ręce Zeby uspokoić. Czasem dokarmiamy jeśli przed zasnieciem mało zjadla. W miarę uspokojona odkladamy i sie zaczyna stekanie połączone z pedalowaniem nogami i rękoma. Dajemy jej smoka gdy zaczyna płakać, ale czasem mam wrażenie, ze ona ssac go jeszcze bardziej sie nakręca. Na pewno czasem spowodowane jest to gazami, ale nie zawsze. Tak pedalowac potrafi do 23-24 lub dłużej w skrajnych przypadkach. Czasem wpada w koncu w placz ciezki do uspokojenia ale utulona zasypia lub zasypia z przytrzymywanyni raczkami i smokiem w buzi. Jedno z nas musi z nią siedzieć, Zeby nosić wkładać smoka itp inaczej płacze. Jak jesteśmy w domu we dwoje z mężem to jedno siedzi tylko z nią a drugie zajmuje sie druga cora, ale zdarza sie ze jestem sama i wtedy nie ogarniam towarzystwa. Podpowiedzcie co tu zmienić, Zeby mała zasypiala przyzwoicie. ( przepraszam za brak pl znaków)
Obserwuj wątek
    • naana26 Re: Kolarstwo nocne 21.01.11, 12:28
      mój mniejszy, ale zauważyłam, ze nie ma jednej metody. w różnych dniach skutkuje zupełnie co innego

raz zaśnie ukołysany na rękach a raz kołysanie doprowadza go do furii, po czym odłożony zasypia sam w 5 sekund, jak tylko czuje łóżeczko pod pleckami.
      raz smoczek jest ok - innym razem ssąc go wścieka się jeszcze bardziej
      ostatnio nie skutkowało nic, to zawinełam klocka wielkiego w rożek ciasno, wziełam na ręce, przytuliłam mój policzek do jego i zasnął w chwilę.
      także czasem nie ma metody poza codziennym odkrywaniem nowej preferencji usypiania smile może popróbuj codziennie inaczej...
    • pola.cocci Re: Kolarstwo nocne 21.01.11, 12:45
      Czesto takie male dzieci nie potrafia kontrolowac swoich konczyn i lubia byc ciasno otulone kocykiem (raczki i nozki), wtedy maja namiastke tego co mialy w brzuchu i to pomaga im sie uspokoic - sprobuj, do tego tak jak robisz noszenie albo lezenie i przytulanie dziecka, smok, kolysanie, bujanie... probuj. Moj potrzebuje, zeby trzymac go za raczke, albo polozyc mu reke na klatce piersiowej...
      • lopezka26 Re: Kolarstwo nocne 21.01.11, 14:10
        u nas było DOKŁADNIE tak samo. Mała po kąpieli butelka, zasypiala na 15 minut i budziła się z płaczem. Usypianie jej powodowało jeszcze wiekszy płacz. Zasypiała wykonczona ok 23. Odpuscilismy sobie usypianie na siłe. Po mleku bawilam sie z nia ok 45 minut, pozniej dokladalam na kocyk i mala torszke powariowała i się uspokajała. Mineło jej to jak skonczyla2,5 miesiaca. Teraz zasypia sama w lozeczku. Po kąpili butla 10 minut zabawy , lozeczko, karuzela i śpiwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka