Dodaj do ulubionych

swędzące uszka

31.01.11, 18:01
Witam, jestem mamą prawie 8 miesięcznego chłopca i proszę o radę.
Maluch jakieś 3 tyg . temu miał pierwszy katarek ( ściąganie fridą itp ) - nic poza tym, ale zaczął się dziwnie łapać rączką po uszkach ( mimo, że katar już mijał ). Ponieważ bałam się , że dostanie zapalenia uszu poszliśmy do lekarza. Ten kompletnie nic nie stwierdził, uszy czyste, ale sporo woskowiny w środku. Ponieważ nie zaleca się niby używania patyczków ( choć mi się to ze 2 razy zdarzyło ) , poleciła kupić Waxol czy jakos tak - taka oliwa do uszu ułatwiająca usuwanie woskowiny. To jednak specjalnie nic nie pomogło, wcale jakoś nie widać tej woskowiny. Są dni kiedy mały sporadycznie łapie się za uszka, a są , że widać , że Mu to przeszkadza. Nieraz zaraz po odbiciu zaswędzi Go , bo nadal Go odbijamy , choć wreszcie od pewnego czasu przestał ulewać, nieraz nic się nie dzieje.Boleć raczej nie boli, apetyt w miarę, dosyć pogodny choć wychodzi nam druga dolna jedynka. No i nie wiem co o tym myśleć, lekarz nic nie widzi, mały niby ok ale coś tam Mu przeszkadza. Czy spotkałyście się z czymś takim, może macie inne sposoby usuwania zawartości uszu smile, o co tu może chodzić ?.
Może iść prywatnie do laryngologa ( bo państwowo pewnie terminy ), nie wiem , może coś podpowiecie, pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • jasia-mama Re: swędzące uszka 31.01.11, 18:13
      Jeżeli lekarz wykluczyl chorobę to stawiam na zęby. Mój syn każdy ząbek wital drapaniem się w uszy.
    • swingwasp Re: swędzące uszka 31.01.11, 21:57
      u mojego uszy czyste a wiecznie coś przy nich kombinuje - głównie wtedy jak wychodzą zęby
      • maminka21 Re: swędzące uszka 31.01.11, 22:10
        Dzięki dziewczyny, zawsze myślałam , że dzieci ciągną za uszy gdy wychodzą tylne zęby, ale może faktycznie tak jest. Mały ma gulę na dolnej jedynce, więc może na dniach wyjdzie . Oby to tylko to. pozdrawiam
        • posh_emka Re: swędzące uszka 31.01.11, 22:18
          Mój jeszcze jak jest śpiący.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka