Dodaj do ulubionych

neurolog - po co...

11.02.11, 19:24
Mam pytanie, bo troszeczkę zaczynam się stresować.
Moja córka wychodząc ze szpitala, otrzymała skierowanie do ortopedy i neurologa.
Ortopeda standarsowa sprawa, ale neurolog też?
Moja kolezanka która rodziła w innym szpitalu takiego skierowania nie dostała, a lekaż pierwszego kontaktu powiedział, że daje tylko wtedy gdy są wskazania.
Czy wasze dzieci tez dostały takie skierowania?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: neurolog - po co... 11.02.11, 19:26
      A nie prościej było zapytać przy wypisie ze szpitala co jest powodem takiego skierowania? Skąd niby my na foruma mamwy wiedzieć? Nie wiemy w jakim stanie było/jest dziecko.
    • annie_laurie_starr Re: neurolog - po co... 11.02.11, 19:28
      Moja koleznaka tez dostala skierownaie do neurologa, bo dziecko mialo niski Apgar. Ja dostalam skierowanie na USG glowy (dziecka, nie swojej) i tez sie z poczatku przerazilam, ale nic nieprawidlowego nie wyszlo. Spojrz na to z tej strony - lekarze chca miec pewnosc, ze wszystko jej OK i dlatego dostajesz skierowanie. Gorzej by bylo nie dostac skierowania i nie zaradzic ewentualnym problemow. Nie stresuj sie.
    • kawka74 Re: neurolog - po co... 11.02.11, 19:35
      Kwestia standardów jest różnie pojmowana w różnych szpitalach. Tam, gdzie ja rodziłam, dzieci po porodzie sn dostawały skierowanie na USG przezciemiączkowe (albo wykonywano je od razu w szpitalu), a dzieci po cc - do ortopedy. Wszystkie, bez wyjątku.
      Idź do neurologa i się nie stresuj przedwcześnie.
    • zdunia1979 Re: neurolog - po co... 11.02.11, 19:44
      Widocznie były ku temu wskazania no. ciężki poród. Nie martw się tylko idź i posłuchaj co ma ci do powiedzenia. na pewno będzie dobrze smile
      • fazlik Re: neurolog - po co... 11.02.11, 19:50
        Dzięki dziewczyny za pocieszenie.
        Lidek, to moje pierwsze dziecko, pierwszy poród (cc) myślałam, że to standard. ale widze, że ty wszystko zawsze wiesz.
    • w_miare_normalna Re: neurolog - po co... 11.02.11, 20:54
      Nie, moja córka nie dostała.
    • matkakarmicielka Re: neurolog - po co... 11.02.11, 21:00
      a zobacz w ksiązeczce dziecka jakie ma ciemiączko.
      Moja dostala skierowanie wlasnie ze wzgledu na male ciemiączko.
      • mamatin Re: neurolog - po co... 11.02.11, 22:48
        a moze sie uklada na 1 strone? odgina glowke do tylu?

moja nie dostala, sama sie pozniej upominalam...
    • perd-ido Re: neurolog - po co... 12.02.11, 13:46
      Nasz synek jeszcze w szpitalu byl badany przez neurologa. Przechodzil dosc dlugo zoltaczke (a ona moze powodowac zmiany w mozgu) stad takie wskazanie. byl badany dwukrotnie.
      • fazlik Re: neurolog - po co... 12.02.11, 13:51
        perd-ido napisała:

> Nasz synek jeszcze w szpitalu byl badany przez neurologa. Przechodzil dosc dlug
        > o zoltaczke (a ona moze powodowac zmiany w mozgu) stad takie wskazanie. byl bad
        > any dwukrotnie.

Czyli wszystko jasne, moja córka miała silna żółtaczkę, była naświetlana, czyli stąd to skierowanie, dzięki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka