Dodaj do ulubionych

bolące sutki

19.02.11, 09:10
ściagam juz pokarm od przeszło 4 mies -od jakis dwoch uzywam medela symphony.strasznie zaczely mnie bolec ostatnio sutki-do tego stopnia, ze jak tylko zbliza sie pora na odciaganie to mnie to wszystko zaczyna denerwowac. Chcialam karmic do konca stycznie, ale dzieki temu kombajnowi jedno odciaganie zajmuje mi pol godz (dwa cyce na raz) wiec jakos daje rade i jedziemy dalejsmile dlatego pomyslalam,ze "przemecze"sie do konca 6 mies ale ostatnio gastro stwierdzil u mojego dziecka atopie i radzil karmic do min 9 mies,czasem brakuje mi mojego mleka,maly dostaje wtedy pepti-bo jest w grupie ryzyka alergii pokarmowej..........ehhhh. Tez Was bola sutki od odciagania?? mnie przez caly dzien a najbardziej przy odciaganiu
Obserwuj wątek
    • mamma.go Re: bolące sutki 19.02.11, 16:26
      czasami bolą, ale nie strasznie... na początku bolało bardziej, teraz prawie wcale. a za chwilę stuknie pół roku smile)))

u mnie sprawdza się odciąganie na mniejszej sile ssania - tak mniej więcej pośrodku, czasem niżej środka regulacji...trochę tylko to dłużej trwa.
    • analyss Re: bolące sutki 19.02.11, 23:08
      mnie nie bola od ciagniecia, choc jede na maxi-ssaniu
      bolały mnie od złych wkładek lakt., nawet stan zapalmy mi sie zrobił, zmiana wkł. pomogła
      • analyss Re: bolące sutki 20.02.11, 08:15
        dodam, ze sutki mam takie jakies tkliwe, tznjak nie mam wkładek to biustonosz mnie uwiera i czuje sie niekomfortowo
    • mommy_of_twins Re: bolące sutki 30.03.11, 06:46
      Pół godziny ściągasz podwójnym laktatorem? Ja 15 min i też pobolewa- otarcia sutek. W instrukcji obsługi laktaora (mini medela plus- podwójny) jest napisane aby odciągać 10-15 min i że nie czas ściągania ma wpływ na ilość mleka a częstotliwość.
      Wydaje mi się że pół godz. to długo... No chyba że cały czas leci mleczko i tyle czasu potrzebujesz aby opróżnić piersi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka