the-only_mamakubusia_1 19.03.11, 11:53 Czy któraś z mam dzieci jedzących stałe posiłki zaopatruje się w takich sklepach? Chodzi głównie o warzywa i owoce. Czy takie ,,zdrowe" są dużo droższe od dostępnych w osiedlowych sklepikach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
princessa.of.persia Re: Sklepy ze zdrową żywnością 19.03.11, 12:41 Ja kupuje w sklepach eko glownie jogurty dla Małej. Warzywa i owoce kupuje w sprawdzonym osiedlowym warzywniaku - jakosc jest o 100 razy lepsza niz w supermarkecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lapwing123 Re: Sklepy ze zdrową żywnością 19.03.11, 12:51 W mojej miejscowości nie ma takich sklepów, więc kupuję w normalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
paliwodaj Re: Sklepy ze zdrową żywnością 19.03.11, 13:32 nie bardzo Ci moze pomoge, bo nie mieszkam w Polsce, ale ....tak kupuje zarowno organiczna zywnosc jak i te nie-organiczna. W moim supermakecie mam 2 alejki zywnosci organicznej, plus warzywa. Warzywa sa ok 20% drozsze niz te nie - organiczne. Pory np sa w tej samej cenie co zwykle. Marchew obowiazkowo zawsze organiczna , zwykla wyczuwam w smaku nawet ugotowana. Uwielbiam tez kupowac herbatki organiczne dla dzieci, ja z mezem nie przepadamy za innymi herbatkami niz zwykla Lipton, ale dzieciom zawsze wyszukam jakies owocowo-ziolowe cuda, chetnie na chinskiej recepturze. A moje dzieci wypijaja chetnie te herbatki Mieso kupuje zawsze z hodowli zwierzat bez antybiotykow i hormonow, w sumie mam najwiekszy problem z kupieniem dobrego miesa...Czasami jade na zakupy do sklepu gdzie maja wylacznie organiczna zywnosc, tam ceny miesa sa ok 50% wieksze , ale wybor np ryb maja imponujacy W sezonie mam malenki ogordek, ale to naprawde miniaturka, gdzie mam salate, pietruszka, truskawki, ogorki i pomidory , koperek , bazylie ktora moglabym jesc prosto z krzaka. Mam tez winogron i 1 krzak malin .Do ogrodka kupilismy organiczna ziemie, chociaz nie wiem na ile ona jest organiczna, bo podobno nawet deszcz sciekajacy z sasiadujacej ziemi juz czyni organicza ziemie nie organicza. W kazdym badz razie nie stosuje nawozow na moje warzywa i sa przepyszne, szczegolnie pomidory, ktore to kupione czasami w sklepie wogole nie maja smaku pomidora Odpowiedz Link Zgłoś
cytrynowa.lemoniada Re: Sklepy ze zdrową żywnością 19.03.11, 15:56 Ja nie, ale moja teściowa ma świra na punkcie zdrowej żywności i kupuje w takich sklepach niemal wszystko - sery, jajka, masło, mięso, wędliny, herbatę, soki, warzywa, owoce, makarony. Przebitka od 20 do 100%, największa na nieprzetworzonym mięsie. Odpowiedz Link Zgłoś
sigma00 Re: Sklepy ze zdrową żywnością 19.03.11, 19:42 Kupuję warywa w sklepie eko. No tanio nie jest, ale jak wydam jakieś 30 zł to nagotuję zupek na jakieś 3 tygodnie. Więc to i tak taniej niż słoiczki. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit1982 Re: Sklepy ze zdrową żywnością 21.03.11, 17:43 Ja kupuję większość warzyw w sklepach ekologicznych. Drożej jest na pewno niż w zwykłym sklepie (np ziemniaki, marchewki koło 5,6 zł), ale i tak wychodzi sporo taniej niż słoiczki. Kupuję raz na jakieś 2 tygodnie, gotuję zapas zupek i obiadków, mrożę, potem rozmrażam i gotowe Odpowiedz Link Zgłoś