Dodaj do ulubionych

Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem

26.03.11, 17:40
witam, mam problem z 7-miesięczna córeczką. Jest zdrowym dzieckiem, niewielkim i drobnym, ale bardzo prawidłowo się rozwijającym. Od ok 3 tygodni obserwujemy pewien objaw - takie podnoszenie ramion do góry, właściwie dotyka nimi uszu, często jest to kilka takich ruchów z rzędu, wygląda to bardzo nieciekawie. Widac, ze nie robi tego specjalnie, jest to poza jej kontrolą, zdarza sie coraz częściej, w różnych sytuacjach, zarówno w radości jak i zlości. Bardzo mnie to niepokoi, oczywiscie czekamy na wizyte u neurologa, ale to dopiero za 2 tygodnie. Moze ktoś spotkał się z takimi objawiamy??
A ok 1-1,5 tygodnia przed wystapieniem objawów córka była szczepiona na pneumo i menigokoki + hexa, nie wiem czy moze to mieć związek.
Córcia jest dzieckiem bardzo absorbujacym, szybko nudzącym się i lubiacym więcej bodźców .Generalnie mały niecierpliwy nerwusek
Obserwuj wątek
    • lenka0901 Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 17:56
      U mojego chrzesniaka bylo podobnie. Lekarze podejrzewali Zespol Tourette`a ktory niestety po wielu badaniach sie potwierdzil. U dzieci ta choroba wystepuje niezwykle rzadko, dlatego moze to byc objawem czegos zupelnie innego.
    • pajesia Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 19:54
      spróbuj sfilmować niepokojący Cię "atak" - to może pomóc zobrazować Ci zeznania u lekarza -
      mam nadzieję, że okażecie się zdrowi smile
    • jawaswszystkichpochlone Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 20:25
      Tylko nie zapomnij odszczepić następnymi dawkami i innymi dostępnymi szczepionkami!!!!
      A na poważnie to znajdź neurologa homeopatę i omów się na wizytę nie zapomnij opisać stanu dziecka tak jak opisałaś to tu na fo czyli że masz korelację czasową ze szczepieniami.
      A jak doktor zaordynuje jakieś preparaty nawet przez telefon nie dziw się stosuj ściśle według poleceń bo tu się czas liczy.
      • dobranocka1973 Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 20:35
        ciężko bylo sfilmować, ponieważ nigdy nie wiem kidy zacznie "wzruszac" ramionami i trwa to naprawdę sekundy, ale udało się dziś. Własnie zastanawiam sie nad ta korelacja czasowa ze szczepieniami, ale chyba za długi upływ czasu miedzy szczepionką a ta reakcją ( z tego co wiem to zaburzenia neuro po szczepionkach to pierwsze objawy w ciagu 48 h, a u nas cos ok 10 dni)W Krakowie bez problemu znajde dobrego neurologa i homeopate tez, ale dwa jednym bedzie ciężko. Pediatra po opisaniu problemu kazała podawac magnez z wit b6, jak na razie ok 2 tygodnie brak reakcji pozytywnej.
        • cytrynowa.lemoniada Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 20:41
          Jak chcesz naprawde pomóc dziecku to nie chodź do żadnych homeopatow i innych konowałów (bo normalny myślący człowiek, który skończył studia medyczne wie, że to bzdura)
        • csisilver Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 20:47
          Jednak poleciłabym wybrać się nie tylko do neurologa, ale również do dobrego homeopaty. Jeżeli dolegliwość córki ma związek ze szczepieniami, to organizm należy odtruć z toksyn neurologicznych.
          • ciocia-krysia Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 29.03.11, 11:28
            csisilver napisała:

> Jednak poleciłabym wybrać się nie tylko do neurologa, ale również do dobrego ho
            > meopaty. Jeżeli dolegliwość córki ma związek ze szczepieniami, to organizm nale
            > ży odtruć z toksyn neurologicznych.

<rotfl>, polecam "Lekarze, naukowcy, szarlatani. Od przerażonego pacjenta do świadomego konsumenta."
        • jawaswszystkichpochlone Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 21:05
          co do korelacji czasowej to nie do końca prawda mógł bym tu podać konkretne ustawy i badania ale poszukaj sama.
          chomopaci to nie zwykłe konowały bo biorą pod uwagę ogólny stan psychoruchowy przy diagnozie.
          Spokojnie dzwoń do DR. chomopaty bo jak nie będzie kompetentna\tny to poda na namiar na odpowiedniego lekarza specjalistę a i nawet ten zaordynuje pewno odtruwanie organizmu
          • cytrynowa.lemoniada Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 21:11
            medycyna nie ma dziedziny "homeopatia". nie ma czegoś takiego jak "lekarz homeopata". równie dobrze do wróżbity, znachora, różdżkarza albo innego świra możesz iść, też wydasz pieniądze.
            • jawaswszystkichpochlone Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 21:15
              cytrynowa.lemoniada napisała:

> medycyna nie ma dziedziny "homeopatia". nie ma czegoś takiego jak "lekarz homeo
              > pata". równie dobrze do wróżbity, znachora, różdżkarza albo innego świra możesz
              > iść, też wydasz pieniądze.
              To co proponujesz może egzorcyzmy?
              • atrapcia Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 28.03.11, 22:30
                Hahahahah... Jaka masakra, że tak wielu ludzi wierzy w cudowną homeopatyczną wodę i magiczne cukrowe kuleczki big_grin Jeśli homeopatia byłaby prawdziwa, to my codziennie pijemy homeopatyczne kropelki z kałem, moczem, wymiotami, padliną, ropą, wirusami, dinozaurami i innymi odpadami. Przecież woda ma pamięć, co nie? ;D
    • azomim Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 26.03.11, 21:19
      U mojego syna różnego rodzaju drżenia kończyn były powodowane brakiem wit.B, ale miał je jako noworodek i troszkę inaczej to wyglądało niż opisujesz.
      Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego!
      • annie_laurie_starr Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 27.03.11, 13:33
        Ja mysle, ze dobry neurolog wystarczy, a do homeopaty niech chdzi Reni Jusis.
    • which Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 27.03.11, 13:38
      Przemyśl dobrze, czy cokolwiek oprócz szczepień mogło wywołać takie skutki. Niepożądane odczyny poszczepienne mogą dać objawy nawet po kilku LATACH - tak się stało np. w przypadku nagłaśnianej niedawno historii kilkuletniego Kubusia, który zachorował na gruźlicę wywołaną szczepieniem w szpitalu po porodzie (diagnoza 100%, w klinice wykonano badania, które wykazały, że źródłem zakażenia jest typ prątków gruźlicy bydlęcej wchodzący w skład podanej szczepionki).
      • annie_laurie_starr Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 27.03.11, 19:01
        Bez przesadyzmu na razie - dziecko zrobilo pare dziwnych ruchow, a forumowe koleznaki juz zaczynaja krucjate antyszczepionkowa powiazana z bieganiem do homeopatow i hipnotyzerow. Dajcie najpierw szanse neurologowi.
    • marta_s25 Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 28.03.11, 11:34
      a to pewnie twoje pierwsze dziecko?
      • pelagia_pela Re: Problem chyba neurologiczny z niemowlakiem 28.03.11, 11:46
        Nie panikuj, idz do neurologa, pewnie wszystko bedzie ok.

Homeopata? Moze jeszcze ksiedza z koscielnym na zdrowaski zaprosic?

Nie moge sobie dokladnie wyobrazic co robi Twoje dziecko - pociera uszy? U nas tez tak bylo kilka razy. Moze zeby wychodza, moze poczatek zapalenia ucha? Dzieci robia rozne rzeczy, nic to nie musi oznaczac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka