Dodaj do ulubionych

co na nóżki?

27.03.11, 17:04
Co na nóżki do wózka, do wiosennej kurtki?Macie jakies sprawdzone buciki?
Obserwuj wątek
    • aleksandra1357 Re: co na nóżki? 27.03.11, 17:17
      Nie wkładaj dziecku butów, póki nie chodzi! To bardzo niezdrowe i nie pozwala stopom się rozwijać. Poczytaj forum o rozwoju.
      Grube skarpety lub miękkie buty z materiału wystarczą.
      Mój chodzi w wiosennych kombinezonie ze stópkami.
      • mama_amelii Re: co na nóżki? 27.03.11, 18:01
        Moja ma takie.Wiązane z tyłu i jedyne jakie nie spadają z nóg.Dodam,że nie przykrywam małej kocykiem.Butki wkładam do fotelika samochodowego.
        allegro.pl/sliczne-cieple-paputki-dla-niemowlat-16-kolor-i1529179690.html
        • perd-ido Re: co na nóżki? 28.03.11, 09:23
          Wlasnie tej aukcji szukalam przez Chrztem mlodego...niestety nie znalazlamsad i kupilam takie typowe deo chrztu...wolalabym jednak te! (chodzilo o jasny kolor)

Moj ma te paputki, sa miekkie i cieple. Zawsze zakladam je na dwor do wozka. Wedlug mnie nie ma sensu 5 miesiecznemu dziecku kupowac innych butow niz takie. Sama kupilam inne, ale leza w szafie, bo nie mam serca zakladac malemu na ta jego mala nozke, wowczas gdy nie chodzi.

-
          https://lb1f.lilypie.com/e6YAp1.png
      • czekolada85 Re: co na nóżki? 27.03.11, 20:54

aleksandra1357 napisała:

> Nie wkładaj dziecku butów, póki nie chodzi! To bardzo niezdrowe i nie pozwala s
        > topom się rozwijać. Poczytaj forum o rozwoju.

Dla niemowląt są przecież butki ala adidasy, trampki czy coś takiego w miękkim wydaniu.
        I my takie nakładamy na spacery i na wszelkie wyjazdy autem. I jak coś takiego dziecko będzie miało na nogach przez godzinę czy dwie to nic wielkiego się nie stanie.

Wydaje mi się że w samych skarpetach jest za zimno.
    • zuza-nka88 Re: co na nóżki? 27.03.11, 19:44
      img17.allegroimg.pl/photos/oryginal/15/23/23/34/1523233435 my mamy cos takiego...kupilismy bo mala zaczyna na nozkach biegac a w tych sie nie slizga, a ze wyrosła z zimowych papuciow nosimy cieple skarpety
      • wanielka Re: co na nóżki? 27.03.11, 19:50
        ciekawa jestem jak biega na nóżka 7,5 miesięczne niemowlę uncertain
        • paniluna Re: co na nóżki? 27.03.11, 19:57
          wanielka napisała:

> ciekawa jestem jak biega na nóżka 7,5 miesięczne niemowlę uncertain

Też mnie to zaciekawiło....
          • miska_malcova Re: co na nóżki? 27.03.11, 20:52
            zakładam, ze to przenośnia była wink)
        • zuza-nka88 Re: co na nóżki? 28.03.11, 09:13
          nie no sama nie biega...jeszcze...po prostu podtrzymana zaczyna dreptac
        • ania2003i2011 Re: co na nóżki? 28.03.11, 09:23
          wanielka napisała:

> ciekawa jestem jak biega na nóżka 7,5 miesięczne niemowlę uncertain

starszak jako 7,5 miesięczniak chodził, gdy się go trzymało za rączki
          więc to bieganie - pewnie taka przenośnia
    • zama-zama Re: co na nóżki? 27.03.11, 21:13
      ja już nie wiem co zakładać, Ewa ma zazwyczaj rajtki lub cienkie skarpetki, na to ciepłe skarpetki i właśnie takie antypoślizgi, do tego nóżki przykrywamy kocykiem a i tak po spacerze nogi lodowate
      butów teraz nie kupimy bo to się mija z celem, za drogi interes tylko do ozdoby, większa ilość warstw też jest wg mnie bez sensu
      czekam na Wasze pomysły
      • czekolada85 Re: co na nóżki? 27.03.11, 21:38
        zama-zama napisała:
        >butów teraz nie kupimy bo to się mija z celem, za drogi interes tylko do ozdoby.

No pewnie niech marznie w nóżki w końcu za drogi interes...

Ale Ty też nie chodź w butach bo co wydawać kasę??? Dla ozdoby???
        • ylunia78 Re: co na nóżki? 27.03.11, 23:21
          czekolada85 napisała:

> zama-zama napisała:
          > >butów teraz nie kupimy bo to się mija z celem, za drogi interes tylko do o
          > zdoby.
          >
          >
          > No pewnie niech marznie w nóżki w końcu za drogi interes...
          > Ale Ty też nie chodź w butach bo co wydawać kasę??? Dla ozdoby???

Nie,no rację z jednej strony ma smileAczkolwiek jest taki wybór w bucikach,że spokojnie mozna cos poszukać.Poza tym sa tez uzywane na all,a wiadomo,ze dziecko do ok 10mca raczej nie chodzi.
      • aleksandra1357 Re: co na nóżki? 27.03.11, 22:00
        zama-zama napisała:

> ja już nie wiem co zakładać, Ewa ma zazwyczaj rajtki lub cienkie skarpetki, na
        > to ciepłe skarpetki i właśnie takie antypoślizgi, do tego nóżki przykrywamy koc
        > ykiem a i tak po spacerze nogi lodowate
        > butów teraz nie kupimy bo to się mija z celem, za drogi interes tylko do ozdoby
        > , większa ilość warstw też jest wg mnie bez sensu
        > czekam na Wasze pomysły

Po pierwsze za tydzień będzie już ciepło. Po drugie można włożyć takie miękkie pokrowce na nogi (H&M to robi na przykład). Po trzecie można stopy przykryć kocem. Po czwarte maluszki wygodnie jest ubierać w kombinezony ze stópkami, jak jest zimno.

A "miękkie trampki lub adidasy" dla niemowlęcia to porażka. Owszem, przez 2 h nic się nie stanie, ale tak na dłużej to szkodliwe. Po co męczyć biedne małe stópki? Trampki nie są miękkie z żadnej strony.
        • mala_lady_m Re: co na nóżki? 27.03.11, 23:34
          Moj 10m synek jezdzi w spacerowce w podwojnych skarpetkach (jedne ciensze a drugie grubsze frotowe. Nozki ma w spiworku lub pod kocykiem w zaleznosci czy na dworzu jest zimniej czy cieplej. Nie przyszlo mi do glowy zeby zakladac mu buty skoro i tak jeszcze nie chodzi. Mnie samej byloby nie wygodnie gdybym miala tak jechac w butach wiec po co meczyc dziecko.
          • cytrynowa.lemoniada Re: co na nóżki? 28.03.11, 01:11
            a dlaczego nie kupujecie kombinezonów ze stopkami żeby potem nie mieć podobnych problemów?
            • mama197809 Re: co na nóżki? 28.03.11, 08:49
              Kupiłam małemu kurtke wiatrówkę, wydaje mi się że nawet latem mógłby ja ponosic. Za miesiąc może byc tak ciepło, ze w kombinezonie mogłoby byc za gorąco. O adidaskach nie myslę, natomiast fajne pomysły na buciki miały dziewczyny w wcześniejszych wypowiedziach. Dzieki za poradywink. Fajnie że juz ciepło się robi!
              • pradziadka Re: co na nóżki? 28.03.11, 11:14
                byl juz watek walki o kurtki dla niemowlat zamiast np.polarkowy/welurkowy niegruby kombinezon wiosenny wraz ze stopkami,praktyczny i wygodny smile i problem z glowy

co do bucikow to my mamy takie z h&m `papucie`
        • misia_matysia Re: co na nóżki? 28.03.11, 12:48
          aleksandra1357 napisała:
          > A "miękkie trampki lub adidasy" dla niemowlęcia to porażka. Owszem, przez 2 h n
          > ic się nie stanie, ale tak na dłużej to szkodliwe. Po co męczyć biedne małe stó
          > pki? Trampki nie są miękkie z żadnej strony.

A ty to tak wiesz z doświadczenia czy po prostu wymyślasz siedząc przed kompem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka