Dodaj do ulubionych

krem na wiosne i lato dla malucha

30.03.11, 23:26
Jakiego kremu uzywacie na wiosne i w lecie? My teraz uzywamy Musteli Cold Cream ale powoli sie konczy a poza tym robi sie cieplutko - w koncu smile)) Synek jest obiciazony alergiami skornymi po tatusiu wiec interesuja Mnie raczej kremiki dla alergikow.
Czekam na wasze sugestie.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • semi-dolce Re: krem na wiosne i lato dla malucha 30.03.11, 23:40
      Żadnego. W zimie kiedy jest mróz - bo gdy nie ma mrozu tez nie używam - uzywałam sztyft musteli albo dermobazę.
    • illegal.alien Re: krem na wiosne i lato dla malucha 30.03.11, 23:58
      Ale, ze jaki? Z filtrem? Czy tak o sobie chcesz smarowac dziecko?
      Ja mojej w ogole nie smarowalam niczym - w zimie tylko jak mi sie przypomnialo, wiec w lecie pewnie bede smarowac tylko kremem z filtrem, bo nie widze sensu smarowac ja czymkolwiek innym.
    • budzik11 Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 10:00
      Nie smarowałam niczym poza wakacjami, kiedy ew. siedzieliśmy trochę na plaży. Żadnych kremów z filtrami na codzień nie używam. iMO nie ma takiej ptrzeby - to jest chore, że blokuje się dostep światła słonecznego do skóry a jednocześnie podaje się syntetyczną wit. D3.
      • hania_31 Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 10:05
        Hmm, po pierwsze nie pytalam o zime bo zima sie konczy wink pytalam o wiosne i lato smile
        Po drugie moze ja mam jakies innez zrodla informacji ale wciaz gdzies czytam czy slysze, ze jednak zarowno my dorosli jak i, a moze zwlaszca dzieci, powinnismy sie smarowac kremami z filtrami. No ale tak jak mowie moze to przestarzale informacje.
        Moze jednak znajdzie sie jakas mama, ktora smaruje swoja pocieche jakims kremem ochronnym na wiosne czy lato i zasugeruje cos konkretnego smile
        • misia_matysia Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 10:53
          Ja stosuję kremy z filtrami latem - najbardziej lubię ze Skarbu Matki (nie uczula, ładnie pachnie i cena niska). Na wisonę na wyjścia nie używam kremu. Jedynie wieczorem po kąpieli nawilżam skórę córki maścią cholesterolową.
        • camel_3d Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 10:54
          tak..powinnismy sie smarowac..na plazy.. albo kiedy spedzamy dlugi czas w sloncu..ale nie na spacerze po parku..w zacienionyhc meijscach itd... nie popadajmy w paranoje
          • bajkolubka Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 11:37
            Camel, w mojej miejscowości nie ma parków, a spacer latem jest czymś w rodzaju przechadzki po nagrzanej patelni. W zeszłym roku były upału rzędu 35-37st. Mamy w Polsce drugą Afrykę...
        • budzik11 Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 12:09
          hania_31 napisała:

> Hmm, po pierwsze nie pytalam o zime bo zima sie konczy wink pytalam o wiosne i la
          > to smile

toteż ja pisze o wiośnie i lecie.

> Po drugie moze ja mam jakies innez zrodla informacji ale wciaz gdzies czytam cz
          > y slysze, ze jednak zarowno my dorosli jak i, a moze zwlaszca dzieci, powinnism
          > y sie smarowac kremami z filtrami.

Jasne, a dzieci trzeba kąpać w emolientach bo inaczej obłażą ze skóry, a pani Żyletka Lyta do niedawna wmawiała nam, że Laktacyd jest niezbędny.
          Ja natomiast czytam o epidemii krzywicy, spowodowanej zmniejszeniem się ilości czasu spędzanego na słońcu (na rzecz TV np.) i smarowaniem kremami z filtrami, cytat z pierwszego lepszego artykułu na ten temat:
          CytatNa dodatek przy tych nielicznych okazjach, kiedy dzieci mogą mieć kontakt ze słońcem, rodzice, zastraszeni kampaniami antysłonecznymi, aplikują im kremy z filtrami UV, które blokują dostęp biopozytywnych promieni UVB i tym samym uniemożliwiają naturalną produkcję potrzebnej do ich prawidłowego rozwoju witaminy D. Rezultatem jest prawdziwa epidemia niedoboru witaminy D, prowadząca do szeregu chorób – ze wspomnianą krzywicą włącznie.
    • bajkolubka Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 10:48
      Witaj, niedawno założyłam podobny wątek, podaję link:

forum.gazeta.pl/forum/w,572,123664290,123664290,krem_na_slonce_dla_alergika.html
      A w końcu kupiłam krem Iwostin z faktorem 50 - dla alergicznej skóry, no i cena była korzystna - 34zł. Jestem bardzo zadowolona jak dotąd, żadnych reakcji uczuleniowych. U syna akurat Mustela się nie sprawdza, a krem polecany przez titerlitury jest pewnie znakomity, tylko ta cena...sad Może gdyby nie to, że teraz mam mnóstwo wydatków, to bym się pokusiła. Póki co, mogę polecić Iwostinsmile Pozdrawiam
      • camel_3d Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 10:55

> A w końcu kupiłam krem Iwostin z faktorem 50 -

jezu..takim to ja mojego AZS nawet w afryce nei smarowalemsmile max 30.
    • camel_3d Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 10:53
      nie uzywalem zadnych kremow.
      maly mial dosc silne AZS i slonce bardzo mu pomagalo. oczywisci enie stal godzinami na sloncu..
    • klon.mamusi Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 12:17
      iedy sie urodzil nivea na kazda pogode, to samo zima...teraz zastanawiam sie czy kupic jakis z UV czy pozostac przy nivea?
    • ciocia-krysia Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 12:34
      Ale on ma alergie na słońce? Bo jeżeli nie, to słońce bardzo korzystnie wpływa na wszelkie uczulenia. Kremów z filtrem używa się na plaży, w wysokich górach, jak się jest albinosem lub cierpi się na jakieś poważne choroby. Im mniej kosmetyków tym lepiej dla zdrowia i dla portfela. A twój mąż też się smaruje przed każdym wyjściem z domu? wink
      • hania_31 Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 17:29
        Stwierdzonej alergii nie ma bo jest jeszcze za maly na testy. Prawdopodobnie bedzie mial jak moj maz, ktory ma AZS, astme i alergie na pylki itp rzeczy, tez jakies pylkowe sprawy bo raczej pokarmowej nie. CHoc tego nikt nie wie. Moj maz sie w ogole nie smaruje kremami ale ja zawsze przed wyjsciem sie smaruje. Nie rozumiem co w tym zlego. A to ze im mniej kosmetykow tym lepiej to raczej wiem i od poloznych i od naszej alergolog. Zreszta dlatego uzywamy kilku kosmetykow ale za to dobrej jakosci a krem na wiosne i lato i tak jakis kupie tylko chcialam sie dowiedziec jakie polecaja inne mamy ale tu wciaz ktos sie odzywa nie na temat. Ojoj. Czytanie ze zrozumieniem to jednak rzadkosc sad
      • hania_31 Re: krem na wiosne i lato dla malucha 31.03.11, 20:24
        Aha i jeszcze jedno: Ja nie prosilam tutaj o wyglaszanie opini na temat tego czy smarowac czy nie tylko pytalam o konkretne produkty czyli kremy. Dziekuje wszystkim ktorzy odpowiedzieli na temat smile
        • ewa-krystyna Re: krem na wiosne i lato dla malucha 04.04.11, 02:30
          do 6 miesiaca zycia absolutnie niczym smile pozniej jak mi sie przypomnialo to smarowalam kupiona w Polsce Ziajka -czy cos w tym stylu- smile ale tylko kilka razy,bo szalu dostawalam,zeby to rozsmarowac ... teraz nie bede smarowac niczym,bo i tak nie bywamy na dworzu miedzy 11- 15/16....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka