Dodaj do ulubionych

Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy?

07.04.11, 13:21
Cześć Mamuśki smile
Mam takie pytanie, czy orientuje się może któraś z Was, jakie pampersy dobrze leżą na siedmio i pół kilowej pupce? Właśnie skończyły się nam Pampersy Active Baby 3 (4-9 kg) ale moje słońce ma je jakby krótkie (jak się je rozprostuje całkiem) i po założeniu zauważyłam że gumki dookoła nóżki się jej wpijają. Czyli, że za małe. Wogóle już przy końcówce źle mi się je zakładało młodej. Ogólnie to dobrze, że się już skończyły wink Z racji przejściowych kłopotów z pieniędzmi kupiłam pampersy z Aldi'ka. Czwórki. Od 7-11 kg. Ale te znów są duuużo dłuższe, po założeniu z tyłu je ma gdzieś w okolicy żeber a z przodu też wysoko. W talii też są na grubsze dziecko, nie leżą dobrze, są lużne i te gumki przy nogawkach też mają luzy.
Czy któraś z Was miała taki problem- napewno. Proszę o doradzenie mi jakichś pampersów takich pośrednich bo podejrzewam, że tu tak jak z ubraniami może być, rozmiar rozmiarowi nie równy.
Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • latosie Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 07.04.11, 20:16
      ja używam bella happy albo takie baby dream z rossmana... te drugie lepsze ...
      • eps Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 07.04.11, 22:01
        te z rossmana sa naprawde rewelacyjne.
    • tygryskowalady Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 07.04.11, 22:34
      ja polecam DADE premium. Są bardzo podobne do markowych Pampersów i bardzo dobrze leżą na pupie. Moja córka ma 10msc i prawie od początku używamy DADY. W miedzy czasie trafiały się pieluszki z carrefoura, tesco(porażka), nieszczęsne ARO ( podczas wyjazdu bo nic innego w sklepie nie było:/) pampersy markowe kupiłam tylko raz. Wszystkie sztuki przeciekały, zarówno kupka jak i siusiu. A DADA nie dość że nie robi zadnych obtarc to wszystko ładnie trzyma i jest w miarę wysoka.
      • annie_laurie_starr Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 07.04.11, 23:52
        Ja najczesciej uzywam eko Babydream z Rossmana - nie jestem eko-matka, chociaz ekologia nie jest mi obojetna, ale te eko pieluszki sa lepsze dla pupci od zwyklych Babydream. Moja bardziej oszczedna kumpela uzywa Dada z Biedronki i bardzo sobie chwali.
        • mwiha1 Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 08.04.11, 12:02
          bella happy 4 albo babydream z rossmana...gumki i tak obciskają...
          https://www.suwaczki.com/tickers/atdcgu1rbnrv6u6a.png
          • kfiatuszkowa Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 08.04.11, 14:02
            A powiedzcie mi dziewczyny, te z belli happy one mają podobno ściągacz na pleckach? Moja mała się jeszcze nie przemieszcza na czterech, głównie leży, nie będzie ją to raziło po plecach?

No i właśnie chodzi mi o konkretny rozmiar konkretnej firmy który właśnie by był taki "ok" na 7,5 kilowe dziecko. Mogą być i droższe, akurat nie o cenę mi chodzi, bo kupiłam próbkę z rossmanna tych babydream i mi niestety nie odpowiadają, są strasznie grube i jakieś takie nieforemne... Raz też kupiłam (na szczęście!) gaga z tesco ale to już wogóle nieporozumienie, wsiąkały może i dobrze ale fatalnie leżały, układały się... Cały czas miałyśmy z pampersa pampersy i były ok, tylko jeśli by były jakieś "fajne przejściówki" to chętnie z polecenia skorzystam smile
            • kfiatuszkowa Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 08.04.11, 14:03
              >Raz też kupiłam (na szczęście !) gaga z tesco
              o próbkę mi chodziło, że kupiłam wink
              • ania_kr Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 08.04.11, 14:54
                A 4 Pampers są za duże? Ja przerabiałam wiele tańszych pieluch firmowanych przez okoliczne markety i każde są albo dużo grubsze od Pampersów, albo mniej chłonne, albo mniej foremne. Drugich tak cienkich, miękkich a jednocześnie chłonnych jak Pampersy nie spotkałam. Zawsze kupowaliśmy w promocji Pampersy w kartonach, a jak nie było to Huggisy ( też moim zdaniem gorsze od Pampersów, ale tańsze). Przy przejściu do kolejnego rozmiaru czasami zdarzało się przesiąkać (albo za duże i wylatuje bokiem, albo za małe i nie wytrzymuje) ale najczęściej zmienialiśmy rozmiar w dolnej granicy - czyli jak dziecko ma ponad 7 kg to już 4.
                • kfiatuszkowa Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 09.04.11, 08:54
                  ania_kr napisała:

> A 4 Pampers są za duże?

No właśnie nie wiem, bo kupiłam narazie 4. z Aldika i je muszę zmęczyć wink Wkurzam się przy ich zakładaniu bo muszę dobrze trafić z założeniem ich na odpowiedniej wysokości z tyłu, żeby z przodu pod cycuszki tego nie miała wink
      • d_o_t_i Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 08.04.11, 15:59
        też polecam nowe DADA. Są identyczne jak pieluszki Bella i cena na prawdę niezła.
    • mojmikuniu Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 08.04.11, 17:50
      Ja polecam (już któryś raz tutaj) babydreram rossmana. Wypróbowałam chyba wszystkie firmy i z tych jestem najbardziej zadowolona. Są miękkie, nie uciskają i co najważniejsze nie przemakają, całą noc spokojnie przetrwają. Dzisiaj z ciekawości i za pozytywnymi opiniami kupiłam dada premium i na razie jestem zadowolona chociaż już widzę, że może być problem z przeciekaniem bo są widocznie cieńsze od rossmanowych i belli....zobaczę po nocy czy dalej będę zadowolonasmile Co do tesco gaga......TRAGEDIA!!!! - przemakają, przepuszczają bokiem kupę, źle się układają, zamiast próbki kupiłam od razu całą paczkę i męczyłam się z nimi długo.
      • kfiatuszkowa Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 09.04.11, 08:51
        mojmikuniu napisała:

>Co do
        > tesco gaga......TRAGEDIA!!!! - przemakają, przepuszczają bokiem kupę, źle się u
        > kładają, zamiast próbki kupiłam od razu całą paczkę i męczyłam się z nimi długo

No właśnie, są okropne. Dlatego właśnie fajna jest ta opcja, że można kupić 2 szt za złotówkę przeważnie smile Ja dostałam też paczkę pampersów z niemiec ale od osoby wątpliwej "pewności", data była na nich do września zeszłego roku i żadnej adnotacji na temat czy to data produkcji czy ważności, a jak wiadomo balsam mają i nie chciałam ryzykować, bo nie byłam pewna czy w niemczech też mają takie wymogi jak u nas (data jest datą produkcji).
        Ja na Twoim miejscu, jeśli finanse Ci pozwalają, dałabym te z gagi komuś, dużo osób sobie je chwali (choć naprawdę nie wiem za co)
    • mojmikuniu DADA premium 09.04.11, 10:32
      Hej, jesteśmy po nocy z pieluszką dada premium no i jestem bardzo mile zaskoczonasmile Mimio tego, że tak jak napisałam są widocznie cieńsze od naszych ulubionych jedna pieuszka przetrwała spokojnie całą nocsmile Mam niemiłe doświadczenia z dada tymi starymi więc co do tych też miałam obawy a tu taka niespodzianka. Z rossmana nie zrezygnuję bo je bardzo lubię ale jakby co pod domem mam Biedronkę smile Pozdrawiam!
    • maderta Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 09.04.11, 11:42
      u nas ratunkiem w sytuacji braku kasy są zawsze rossmannowe babydream rozmiar 4. Ale jak tylko kasa się pojawia, polujemy na okazje i kupujemy active baby, na zapas przynajmniej półtoramiesięczny smile.
      • juliak82 Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 09.04.11, 12:04
        Polecam te ulepszone z Biedronki. DADA Premium, prawie nie różnią się od Pampersów. A i cena jaka smile
    • mojmikuniu Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 09.04.11, 12:19
      Kurczę, już któryś raz czytam, że kupujecie pieluchy rossmanowe lub bierdonkowe wtedy kiedy z kasą krucho a jak macie więcej gotówki to pampersy.......? Nie rozumiem tego postępowania bo te które wymieniłam w niczym nie stepują papmersom wręcz przeciwnie są bardziej chłonne, tak samo wygodne i to prawda o wiele tańsze. Nie wiem to jakiś prestiż kupować oryginalne pampersy przecież to nie jest ciuch, który widać i którym ewentualnie możnaby się pochwalić. Moim zdaniem to po prostu niepotrzebne nadpłacanie chyba, że o czymś nie wiem......Ok, jedyne (jak dla mnie) logiczne uzasadnienie to takie, że dziecko na wszystkiem inne pieluchy ma uczlenie, wtedy zwracam honorsmile
    • lidek0 Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 09.04.11, 12:53
      Ale dziewczyna pyta o pampersy a nie pieluszki jednorazowe więc raczej innej firmy ją nie interesują.
      • kfiatuszkowa Re: Pampersy "pośrednie"- jakiej firmy? 09.04.11, 21:38
        lidek0 napisała:

> Ale dziewczyna pyta o pampersy a nie pieluszki jednorazowe więc raczej innej fi
        > rmy ją nie interesują.

Kurczę! Nawet nie pomyślałam, że tak może ktoś to odebrać smile Właśnie chodzi mi o jakiekolwiek pieluszki jednorazowe. tylko już nam się utarło wszystkie pampersami zwać i nie zawsze chodzi o Pampers'y smile
        Interesuje mnie jakie pieluchy mamy mające ponad 7-kilowe bobasy używały, które by były w miarę w sam raz smile Bo 4 z vibelle (aldi) są okropnie wielkie (na 7,5 kg dziecko), mocz chłoną super, ale kupa wychodzi bokami bo gumki są luźne smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka