Dodaj do ulubionych

bardzo silne gazy

28.04.11, 07:30
Moja córa ma 3,5 miesiąca i praktycznie od urodzenia jest na butelce (najpierw Bebilon pepti ze względu na kolki i ulewania) teraz pije bebilon 1 + nutriton (ulewanie). Kolki nam się skończyły, ale teraz malucha męczą silne gazy, raz jest lepiej raz gorzej. Najgorzej jest w nocy, mała jęczy przez sen, ciągle podnosi nóżki i strasznie pierdzi. Gazy są śmierdzące no jak to gazy) smile Dodatkowo od jakiegoś czasu kupki mają kwaśny zapach-malej nie sprawiają bólu, ani nie podrażniają pupy.
Czy któraś ma jakieś sposoby jak sobie z tym poradzić, bo żal mi jej. Czy przyczyną może byc mleko? co z tymi kwaśnymi kupkami?
Obserwuj wątek
    • 19nefretari88 Re: bardzo silne gazy 28.04.11, 08:50
      Ewidentnie coś jest nie tak. Byłas z małą u lekarza?

-
      Moja księżniczka 22.11.2010.

https://www.suwaczki.com/tickers/relgh371flr8oyu9.png
      • fazlik Re: bardzo silne gazy 28.04.11, 08:56
        Oczywiście powiedział, że niedojrzały układ pokarmowy i przepisał debridat, ale po 2 misiącach stosowania nie było efektów.
        Ogólnie mała jest bardzo pogodna, żywiołowa, super się rozwija i tak jest o niebo lepiej, ale martwią mnie te śmierdzące kupki i kręcenie się w nocy
        • 19nefretari88 Re: bardzo silne gazy 28.04.11, 10:04
          Może skonsultuj się z innym pediatrą nie wykluczone, że mała ma skazę białkową i wymaga specjalnego mleka.
    • semi-dolce Re: bardzo silne gazy 28.04.11, 09:57
      Spróbuj ze 2-3 razy dziennie podawać jakis probiotyk, albo dwa różne nawet.
    • exotique Re: bardzo silne gazy 28.04.11, 11:38
      sa dzieci co wyja jak pierdza. mam drugie i tez te gazy mu nie daja spac. mlody ma 4 mce i bywalo ze zasypial na doslownie 3 minuty, potem wycie, pierdy tore uciskaja brzszek i w rezultacie placz i bol zamiast snu. ja juz po scianach chodzilam.
      u nas zbawienne okazalo sie uzycie windiego (taki wentylek dodupny)- w polaczeniu z masazami brzuszka- troche to czasu zajmuje (u nas masaz jakies 20 minut plus potem przerwa 10min i znow 10 minut masazu a potem wentylek). teraz mu zapodaje wentylek co 3-4 dni, jak widze, ze zaczynaja mu gazy przeszkadzac (jest na piersi, trawi prawie bezresztkowo)
      nidojrzalosc ukladu pokarmowego swoja droga- trzeba przeczekac- ale ja tam wole w tym czekaniu ulzyc maluchowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka