Dodaj do ulubionych

Kołdra Feretti a może Gluck??

15.07.11, 10:06
Czy któraś z Was może ma taką kołderkę?
Nie bardzo wierze, że kołdry z wypełnieniem poliestrowym mogą "oddychać" dlatego
zastanawiam się nad tymi 2-ma firmami. Byłam zdecydowana na feretti ale właśnie przeczytałam kilka opinii, że w krótkim czasie się zbiły i że ich jakość znacznie się pogorszyła.
Będę bardzo wdzięczna za Wasze opinie
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 10:12
      mam kołdrę jakąś bezfirmową kupioną jeszcze przed porodem
      nigdy nie użyta jeszcze...
      • ioanna.m Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 11:22
        ja nie mam w ogóle. wciąż się zastanawiam czy/kiedy kupić, ale jakoś nie widzę potrzeby używania-szczególnie latem. Może jak się schlodzi to temat powróci. Chętnie poczytam opinie o kołderkach smile
        • kasia_4646 Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 14:31
          To pod czym śpią Wasze maluchy? rożki/śpiworki? Ja mam termin na wrzesień smile
          • fasol-inka Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 15:06
            pod kocykiem, flanelką albo bez niczego (zazwyczaj i tak się odkopuje)
            niezależnie od pory roku wink
            kołderka jest naprawdę zupełnie zbędna
          • truscaveczka Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 15:09
            Rodziłam w listopadzie. Synka w porze zasypiania zawiłama ciasno pieluszką tetrową, potem cienki kocyk i dawałam pierś na półśpiąco już - bo jak czuł ciasność, to zasypiał w locie. Do dzisiaj o tej samej porze jest senny. A gdy już nie lubił zawijania, przykrywałam cienką patchworkową kołderką uszytą przez znajomą. Bardzo cienką, naprawdę.
            Rożki są paskudne, starszą raz mąż tak uśpił, to się tylko zgrzała i ją wysypało.
          • hanusina_mama Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 17:01
            Moja za noworodka spała w rożku, bo lubiła być opatulona. Później pod kocem lub dwoma - w zależności od temp.
          • turnesolka Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 20:37
            Kołderką puchową! I w zimie i w lecie. W zimie, więcej pierza "przesypuję" do przykrycia dziecka, w lecie strzeuję je w nóżki tak więc warstwa przykrywająca dziecko jest cieniutka i leciutka. Ale ja mieszkam w domu i nawet w upały mam w sypialni chłodno.

Jak masz choć trochę zdolności do szycia to kup normalną puchową poduszkę a z materiału inletowego uszyj sobie kołderkę - wymiar dobierz pod swoje łóżeczko moja jest ok 60x100. Przesyp pierze zaszyj dziurę i voila masz pierzynkę, jak dziecko z niej wyrośnie to przesypiesz pierze spowrotem do poduszki i już.

pod puchem dziecko ma najlepsze warunki nie za zimno nie zaciepło, a nawet jak się skopie to jest od dołu otulone.
    • fairycharlotte Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 15:16
      U nas tez Feretti się zbiła w takie grudki w środku....sad
      • cleoska Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 21:29
        Mam pościel feretti i nic mi się z kołderką nie stało. Jest bardzo lekka,miła, jak dla mnie jedyną jej wadą jest to,że "szeleści".
    • latosie Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 15.07.11, 21:52
      jak noworodkiem bylo - w rożku + kołderka jak przestali grzać ... potem kilka nocy w śpiworku jak było zimno , teraz pod kołderką cieniutką firmy bliżej nieokreślonej
    • bdw1 Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 16.07.11, 11:31
      ja mam Gluck, uważam,że jest dobrej jakości,ogólnie polecam.
    • mruwa9 Byle nie Gluck 16.07.11, 21:34
      katowice.gazeta.pl/katowice/1,82935,8257044,Bojkot_dzieciecych_ubranek_za_zrujnowanie_kamienicy.html
      katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,9793213,Ludzie_pozegnali_piekna_kamienice.html
      katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,9758429,Jeden_z_najbardziej_rozpoznawalnych_zabytkow_Bytomia.html
      • fasol-inka Re: Byle nie Gluck 16.07.11, 21:40
        sad
        piękna ta kamienica... wyburzyli ją? czy jeszcze stoi?
      • alicja_wk Re: Byle nie Gluck 17.07.11, 23:17
        Ok, kamienica - kamienicą, ale ja i tak polecę pościel tencel firmy Gluck. Posiadam 2 komplety i jestem bardzo zadowolona. Mięciutka, wygodna, oddychająca, delikatna (przewaznie nawet nie zakładam poszewki, bo jest o wiele przyjemniejsza dla ciała niz każda poszwa).
        Mój synuś spał w niej od jesieni, kiedy to sie urodził, przez całą zimę, a i czasem latem, gdy jest chłodno też go przyrzucę. Na pewno nie uzywałabym koca do przykrywania dziecka, bo one nigdy nie są w 100% z bawełny, a pod kazdym sztucznym materiałem ciało sie poci. Ja sama nie wyobrazam sobie spania pod kocem, wiec dziecku tez bym tego nie zafundowała.
        Na pewno musi byc to cos całkowicie naturalnego: len, bawełna czy co tam jeszcze.
        • olgaaa1 Re: Byle nie Gluck 19.07.11, 08:43
          Ja kupiłam Feretti, która leży w szafie, a mała śpi pod kocem...nie znosi kołdry, więc pytanie ile dziecko ma, bo jak dla mnie to kołdragdzieś dopiero od roku
    • klara154 Re: Kołdra Feretti a może Gluck?? 20.07.11, 10:56
      Kołdry zaczęłam używać dopiero około 1 roku. Wcześniej flanelka lub kocyk.
      Pościel mam firmy Amy. Bardzo dobra, nic się nie dzieje po praniu. Teraz będzie służyła drugiemu dziecku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka