Dodaj do ulubionych

Dziwne zachowanie

15.10.11, 17:27
Mój 8tygodniowy synek zaczął dziwnie reagować jak kładzie się go w poziomie.Po odbiciu i nie tylko, jak kładę go z pozycji pionowej do łóżeczka czy na przewijak robi minkę jak gdyby miał zaraz kichnąć albo mocno raziło go światło (obie rzeczy wykluczam)i po chwili przechodzi.Nie wiem czy to jest naturalne,zauważyłyście taką reakcję u swoich maluszków?
Obserwuj wątek
    • panna.w.drodze Re: Dziwne zachowanie 15.10.11, 18:21
      kładx go tak bokiem, najpierw nóżki potem ciałko, i na podłozy na płasko, moze mu sie nie podoba to opadanie
      • magda.tyl Re: Dziwne zachowanie 15.10.11, 21:18
        Jak radzi poprzedniczka - trzeba kłaść tak jakby lekko bokiem, najpierw pupa potem reszta ciałka. Dziecku nie podoba się taka zmiana pozycji, jest w pionie i nagle siuup głowa w dół i lecę do tyłu. Dziecko musi widzieć manewr, wtedy czuje się bezpieczniej. Nikt nie lubi jak opada bezwładnie w tył bez ostrzeżenia. Niby to takie oczywiste, a dowiedziałam się tego dopiero przy okazji rehabilitacji dziecka.
    • fasol-inka Re: Dziwne zachowanie 16.10.11, 00:05
      może się boi, może zbyt gwałtownie go kładziesz, zbyt szybko upuszczasz (nawet jeśli Tobie się wydaje, że robisz to w żółwim tempie)
      przytulaj malucha do chwili położenia i kładź go naprawdę powoli
      • aga-77 Re: Dziwne zachowanie 16.10.11, 11:08
        Dzięki wielkie Wam za podpowiedź smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka