Dodaj do ulubionych

Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"?

24.01.12, 08:22
Zamierzam juz kupic(maly na 4mies i za 2 juz wyrosnie z gondoli...) i nie wiem czy kupowc w pakiecie z wozkiem czy osobno (Wallaboo lub JJCole-BTW-wiekszy czy mniejszy?)
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 24.01.12, 08:37
      ja kupiłam osobno. oryginalny do mutsy kosztuje ok 200 pln a ja kupiłam za 45 w sklepie osiedlowym i jest super. tzn był, bo młoda właśnie z niego wyrasta, do wiosny pewnie jakoś dotrwamy, ale to dodatkowy argument za tym, że dobrze kupić osobno. ponadto można wówczas wybrać taki jak się chce-z misiem czy polarem, w kolorze wózka, czy wnętrza budki itp.
      a tak wogóle to sprawdził nam się super, bo nie musiałam dziecka ubierać w mega wielkie puchowe kombinezony, tylko w wygodne ubranko, cieplejsze spodnie i śpiwór załatwiały sprawę.
      tylko że Tobie to przyda się na jakiś miesiąc, bo zaraz wiosna, no a chyba nie będziesz dziecka przegrzewać w śpiworze, tak jak te wsyztskie matki które widziałam ze śpiworami już we wrześniu...
      • anetchen2306 Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 24.01.12, 09:03
        Tez dokupilam osobno, moja najmlodsza nigdy kombinezonu nie posiadala.
        Kupilam jednakze dopiero wtedy, gdy mala miala prawie rok (spiwory sa w roznych rozmiarach) i zblizal sie nastepny sezon zimowy, bo na poczatkowe mce spacerowe wystarczala gondola, pozniej przyszla wiona big_grin
        Spiwor outodoor znakomicie sprawdzal sie w wozku spacerowym.
        Nie oplaca sie kupowac w zestawach: drozej kosztuje i wybor praktycznie zaden (rodzaj materialu na zewnatrz, rodzaj wysciolki wewnatrz, kolorystyka, zapinanie - przednie, boczne ...).
      • kijek82 Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 24.01.12, 09:16
        dokladnie..na miesiac...Nie wiem czy sie oplaca, ale malemu ciasno w "kombinezonie". Nie jestem TA matka, ktora zaklada 4 skafandry NASA przy +10wink(zreszta te kobieety patrza ze zgroza na mojego mlodego - jedna sredniej grubosci czapka zamiast grubasnej plus kaptur puchowy i niejednokrotnie gole dlonie - po prostu drze sie kiedy ma na nich cokolwiek...mysle, ze przy +5-10 nic mu sie nie staniewink)
        • anetchen2306 Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 24.01.12, 09:32
          Kup teraz juz wiekszy rozmiar, na przyszly sezon tez sie przyda, jak mlode przesiadzie sie do spacerowki (to w zasadzie "u nas" nie nazywa sie spiworem, tylko "workiem na stopy" wink):
          www.google.de/search?q=fu%C3%9Fsack+kinderwagen&hl=de&prmd=imvns&source=lnms&tbm=isch&ei=f2seT-CwJsW0hAex59GGDg&sa=X&oi=mode_link&ct=mode&cd=2&ved=0CGgQ_AUoAQ&biw=1600&bih=731#hl=de&tbm=isch&sa=1&q=fu%C3%9Fsack&oq=fu%C3%9Fsack&aq=f&aqi=&aql=&gs_sm=s&gs_upl=0l0l5l18l0l0l0l0l0l0l0l0ll0l0&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=b7c872b5a91c913b&biw=1600&bih=731
          • kijek82 Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 24.01.12, 12:12
            to chyba kupie taki od roku...Kolezanka poleca Lodgera...A ja sie napalilam(nie wiemczy slusznie, nie znam w praktyce) na JJ Cole Colections...
            • aniulka_75 Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 28.01.12, 02:57
              Ja ostatnio szukałam na forach i dziwczyny też Lodgera polecały...
    • lidek0 Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 24.01.12, 11:22
      Ja kupiłam osobno, używałam w gondoli i nawet jak mały skończył 3 latka to był na sanki, największy rozmiar jaki znajdziesz
    • leneczkaz Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 24.01.12, 19:35
      Ale do gondoli czy spacerówki bo nie pojęłam tongue_out
      Lepiej osobno.. Mam jj cole i jest meeega mięciutki. Córcia się w niego wtula.. Jak wyrośnie z niego to już będzie wiosna..
      Zaś następnej zimy to kupię już taki co i do sanek się nada- owczy?
      • kijek82 Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 25.01.12, 08:41
        i do gondoli i do spacerowkismile
        ja sie napalilam na bundleme thermaplush...chociaz nie maw fiolecie nad czym ubolewamsmile
      • lidek0 Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 26.01.12, 07:58
        Ale od razu możesz kupić tak duż, że i do sanek starczy, kupowanie dwóch to dla mnie besens i niepotrzebne wydawane peniędzy.
    • maggieeee Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 24.01.12, 20:47
      LenecZka, a którego masz dokładnie ze jesteś zadowolona. Do gondoli tak?
      • leneczkaz Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 26.01.12, 15:17
        Nie kochana, mam taki (nie mogę wkleić, bo mi mówi, że wykryto spam hahha) do nosidełka.. ale nasze pierożki małe i w gondoli też jest w sam raz. A zima za 2 m-ce się kończy wink
    • olka_only Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 25.01.12, 22:15
      Nie używamy smile
    • dagmara-k Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 25.01.12, 23:21
      uzywalam w gondoli przy mrozach ponizej -5, a teraz swietnie sie sprawdza w sankach.
    • m_m_mama nie 26.01.12, 08:22
      Nasze spacery są zawsze bardzo aktywne. Huśtawki, śnieżne aniołki, itd. Śpiworek ogranicza możliwości i sprowadza spacer do spania bądz biernej obserwacji.
      • kijek82 Re: nie 26.01.12, 10:26
        ok, postaram sie z 4miesieczniakiem zrobic sniezne aniolki
        • m_m_mama Re: nie 26.01.12, 10:41
          W tym wieku ruszaliśmy gałązkami, karmiliśmy ptaki, robiliśmy samolocik, itp.
          • kijek82 Re: nie 26.01.12, 12:39
            no to BARDZO aktywne.Normalnie dziecko dżinius - w wieku 4mies nakarmi ptaki!big_grin Ale o aniolku na sniegu myslalam cholera...zwlaszcza ze mlody lubi sobie podygac nozkami jak sie go przewija...zdejme pampersa i ryp na snieg - walnie takiego aniola ze hej!
          • kijek82 Re: nie 26.01.12, 12:42
            zastanawiam sie tez czy budzic mlode ze slodkiego snu (zazwyczaj przy -5 pada) krzyczac "SYNU,GAŁĄZKI!!!!!!!"
            • m_m_mama ech 26.01.12, 12:59
              Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"?

Tak, są cudowne, a ten który wybrałaś jest najpiękniejszy!!! wink
              • kijek82 Re: ech 27.01.12, 11:12
                no dobra, porobimy te aniolki.Nie wiem tylko czy mlodziez bedzie wspolpracowac
            • leneczkaz Re: nie 26.01.12, 15:21
              ahhaha sikam! gałązki i aniołki mnie powaliły big_grin
          • 1matka-polka Re: nie 27.01.12, 12:38
            Ale mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, gdzie taki czteromiesięczny dzieć ma te rozrywki? wink
            • m_m_mama Re: nie 27.01.12, 14:56
              Twoje dziecko cieszyło się z maty edukacyjnej? Moje tak, jeszcze bardziej cieszył się gdy był noszony pod drzewami i mógł poruszać gałązkami. Uwielbiał obserwować ptaki, które zwabione jedzeniem podchodziły naprawdę blisko - wyciągał łapki i śmiał się. Radości z samolocików chyba nie muszę nikomu, kto ma dziecko opisywać.
              Nie wierzę, że wasze dzieci są takie nie aktywne.
      • leneczkaz m_m_mama 27.01.12, 11:21
        Tak serio to chciałaś błysnąć, czy serio ganiasz zimą z dzieciem pod pachą za ptakami, sama upocona?
        • m_m_mama Re: m_m_mama 27.01.12, 15:02
          Ganiam, upocona nie bywam. Codziennie jesteśmy na placu zabaw. Młody uwielbia ptaszyska. Na sanki chodzimy jak tylko jest dość śniegu.
    • bluemka78 Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 26.01.12, 09:10
      Dla maluszka coś milusiego, ciepłego i miękkiego. Nie wiem jakie są te oryginalne, bo ja w wózkach blizniaczych przeglądy robiłam wink do głębokiego nie kupowalam spiworka, bo było lato, w zimie miały kombinezony wiec tez przy mrozach tylko kocyk. Pozniej dokupialm już spacerowke cosatto, bo wygodniej mi było z małym rozmiarowo wozkiem, kupiłam razem ze spiworkami, ale to nic specjalnego, zwykły polar wew. i materiał na zew. owszem ładny, bo pasuje do calego designu wozka,przydatny na jesień i wiosnę. Na śniegu nie da sie jeździć tym wozkiem wiec sanki, a do sanek spiwory z jagniatek, bardzo mieciutkie i cieplutkie. Polecam, nie trzeba dzieci ubierac w x warstw. Kombinezonow nie używamy wiec.
    • panna.w.drodze Re: Uzywacie spiworkow"na zewnatrz"? 28.01.12, 14:51
      w gondoli mam z miskiem (od środka), a do spacerówki oryginalny od wózka
      dziś i wczoraj u mnie -10 więc nie wyobrazam sobie bez spiworka i kocyka jeszcze

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka