Dodaj do ulubionych

Smoczek do kaszki

04.02.12, 21:29
Mam maly problem,moja córka pija na noc butle kaszy z trojprzeplywowego smoczka avent,od jakiegos czasu zauwazam ze ciezko jej go zassac,denerwuje sie,wydaje mi sie ze jest "za krotki" ,wiem ze nie ma wiekszych rozmiarow i nie bardzo wiem co zrobic,a moze sa tylko ja o tym nie wiem,nie bardzo sie znam na tym...co myslicie...
Obserwuj wątek
    • kondolyza Re: Smoczek do kaszki 04.02.12, 21:46
      nam się najlepiej sprawdził do kaszki smoczek lovi. polecam.
    • thea19 Re: Smoczek do kaszki 04.02.12, 22:06
      w kaszce czesto robia sie grudki i zapychaja dziurki. ja uzywam tt i smoczek do kaszki ma za duza dziurke wiec uzywam 1 z wycieta recznie dziurka
    • aldira Re: Smoczek do kaszki 04.02.12, 22:08
      A spróbuj moze znalesc taka butelke w stylu kubek niekapek. Moja rowniez pije z butelki kaszke na noc tylko ze moja cora juz dawno zrezygnowala z butelek ze smoczkiem z ksztalcie cyca. Kubki niekapki mozesz znalesc z twardym badz z soft dziubkiem. Ja uzywam tommee tippee Tip It Up Cup mozna ja zakupic na polskim ebay. U nas sie sprawdza .
      • czarna784 Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 12:43
        aldira napisała:

> A spróbuj moze znalesc taka butelke w stylu kubek niekapek.

A przez taki smoczek normlanie kaszka przeleci? Znasz jais polski odpowiednik tego kubeczka?
    • mruwa9 Re: Smoczek do kaszki 04.02.12, 22:20
      kaszke dac lyzeczka. Po kiego grzyba smoczek?
      • kondolyza Re: Smoczek do kaszki 04.02.12, 22:22
        a po takiego grzyba żeby nie rozbudzać dziecka tuż przed snem.
        ja poranną kaszkę daję łyżeczką, ale jeśli przyjdzie nam czasem dodać do mleka na dobranoc kaszkę lub kleik to podaje butelką, bo jak potem mam myć dziecko po jedzieniu to rozbudzam, a i na jedzeniu łyżeczką zasypiając się nie skupi, więc butla a potem tylko silikon na palec na ząb i spać.
        • mruwa9 Re: Smoczek do kaszki 04.02.12, 22:33
          no wlasnie i tak sie rozbudzi podczas mycia zebow.
          Zasypianie z butla kaszy w buzi to zbrodnia na zebach dziecka i powinno to byc karalne.
          A kaszki nie musi dostawac do zasniecia, moze dostac ja wczesniej w ciagu dnia, jako posilek podawany lyzeczka, potem mleko lub woda, mycie zebow i dobranoc.
          Z kazdej sytuacji jest wyjscie.
          • auszrine Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 00:34
            mruwa9 napisała:

> A kaszki nie musi dostawac do zasniecia, moze dostac ja wczesniej w ciagu dnia,

Ale wtedy zatraca się sens podawania kaszki wink
            • maxiowa tez dale lyzeczka 05.02.12, 09:52
              A nie mozna dopoic cycem lub butelka po kaszce zeby przysnal?
              Moj nie toleruje butelek oprocz niekapka, wiec wieczorna kaszke dostaje po kapieli lyzeczka - taka gesciejsza robie a potem jeszcze na lezaco juz popije chwile z piersi i od razu zasypia.
              Zakladam mu wielkiego sliniaka, ale wieczorem jest wymeczony wiec nawet sie zbytnio nie ubrudzi, bo siedzi spokojnie, a resztki z buzy wycieram chusteczkami.
          • kondolyza Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 10:01
            > Zasypianie z butla kaszy w buzi to zbrodnia na zebach dziecka i powinno to byc
            > karalne.

przecież napisałam "a potem tylko silikon na palec na ząb" czyli po smoczku czy to mleko czy kaszka pielęgnacja zębów musi być i jest. ale smoczek ma tę zaletę że całej buzi myć nie trzeba, zwłaszcza z kaszki, co zmyć trudno. i nie chodzi o to że dziecko zasypia z butlą, tylko że się wycisza, co z łyżeczką jest niemożliwe.
            • czarna784 Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 11:43
              U mnie tez jest silikon na palec i czyszcze zabki,mala spi juz tak mocno i nie rozbudza ja towink
      • czarna784 Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 09:55
        Mala od urodzenia ma rytual ze po kapieli je kapieli je z butli ta sie wycisza i zasypia,podawalam jej kasze lyzka przed snem jak nie chciala wogole butelki ruszyc i to byla masakra jakas...wiec z butli przed snem poki co nie mam zamiaru rezygnowac
        • mruwa9 Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 10:39
          no to nie rezygnuj, a za rok-poltora pojawia sie twoje watki pod tytulem: Ratunku! Dentysta dla dwulatka!
          Okaleczasz swoje dziecko, celowo i z premedytacja.
          jeszcze nie jest za pozno na ratunek. O ile zmadrzejesz.
          • czarna784 Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 11:40
            Ty nie przesadzasz troche,co to wogole ma byc...okaleczanie?? Przez jedno karmienie butla? Pozatym nie pytalam w watku o Twoje zdanie na temat tego jak karmie moje dziecko,tylko o smoczek wiec nie rozumiem po co sie uruchamiasz. Pozatym dentysty dla dwulatka napewno nie bede tutaj szukala,przewrazliwona kobitosmile
            • mruwa9 Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 16:29
              No tak..wstyd ci nie pozwoli...
              Ze mna sie zgadzac nie musisz, ale choc odrobine litosci dla wlasnego dziecka wypadaloby miec. Tu nie o mnie chodzi, ale o dobro malucha.
              • czarna784 Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 16:55
                Nie rozumiem Cie i nawet sie nie staram,nie zycze sobie jedna zebys mowila ze okaleczam i krzywdze swoje dziecko,bo nie Tobie jest to oceniac,nie mam sie czego wstydzic bo moje dziecko jest najszczesliwym dzieckiem pod sloncemsmile
              • kondolyza Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 19:21
                Mruwa? ale o co chodzi? skoro piszemy że silikonem zęby są czyszczone to w czym problem? czy to jest zły sposób na higienę jamy ustnej? bo pierwsze słyszę...
    • matka_z_corka Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 15:56
      Mój mąż kupił jakieś dwa tygodnie temu smoczek Avent z dziurką w kształcie litery "y". Leci aż miło. Kobieta w sklepie powiedziała mężowi , że teraz takie będą zamiast tych trójprzepływowych. Córce opędzlowanie butelki (około 200ml grysiku gęstszego ) zajmuje jakieś 10 minut i pije sama na leżaczku. Koszt to jakieś 20 zł za 2 sztuki. Polecam smile
      • czarna784 Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 16:49
        matka_z_corka
        z
        Dzieki znalazlam juz w necie,zobaczymy czy bedzie oksmile
    • lidek0 Łyżeczka 05.02.12, 17:15
      Łyżeczka, czas nauczyć jedzania wieczorem łyżeczką.
    • koala0405 Re: Smoczek do kaszki 05.02.12, 21:27
      Mój półtoraroczniak też musi ssać przed snem. Używamy butelek Avent 330 ml do których pasują super smoczki Lovi z otworkiem w kształcie krzyżyka. Polecam i na pewno będziecie zadowoleni.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka