Dodaj do ulubionych

Gryzoń - co robić?

11.04.12, 11:04
Mój Maluch ma niecałe 7 miesięcy, 2 dolne jedynki od wczoraj gorączkuje wysoko i od wczoraj zaczął mnie gryźć przy karmieniu piersią. To jakiś koszmar. Przestał ssać zamiast tego gryzie. Co robić??
Pomóżcie.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Gryzoń - co robić? 11.04.12, 11:10
      odstawic od piersi, przejsc na butelke.

u mnie to samo jest. koszmar. powoli przechodze na butle, na razie sprawdzam reakcje na dane mleko.
      • jombusiowa Re: Gryzoń - co robić? 11.04.12, 11:45
        Delikatnie wyjmować pierś-z pomocą palca, mówić stanowcze nie wolno. Przejdzie.
    • 1matka-polka Re: Gryzoń - co robić? 11.04.12, 12:06
      Krzyczeć z bólu i zabrać pierś na jakiś czas natychmiast po ugryzieniu.
      • murwa.kac Re: Gryzoń - co robić? 11.04.12, 12:08
        i podac znowu, zeby gryzl do bolu, toz to taka frajda jest!

OJP...
        • 1matka-polka Re: Gryzoń - co robić? 11.04.12, 12:26
          Moja ugryzła mnie ze dwa razy a właściwie nie ugryzła, tylko się przymierzała...Ale reagowałam gwałtownie i natychmiast.
    • kasia_4646 Re: Gryzoń - co robić? 11.04.12, 12:36
      Reaguje natychmiast. Niestety bez efektu zaczęło się w nocy i trwa do teraz. A ząbki ma już od 3 tygodni sad. Butelka odpada. Do 3 miesiąca mogłam mu spokojnie podać butle z odciągniętym mlekiem. Po 3 miesiącu Mały zastrajkował i butli nie przyjmuje. A do tego ta gorączkę przecież teraz go nie odstawię sad Dzięki dziewczyny za odzew
      • jombusiowa Re: Gryzoń - co robić? 11.04.12, 13:00
        Przeczekać, przejdzie. Mój mnie gryzł, trochę to trwało, ale nawet nie wiem kiedy przeszło.
      • 1matka-polka Re: Gryzoń - co robić? 11.04.12, 13:57
        No ale nie daj mu tej piersi przez jakiś czas po tym jak cie ugryzie, aż zacznie jęczeć z głodu, wtedy przystaw i jak użre to znowu odłóż na 15 minut, chyba że niejadek...
    • bozek74 Re: Gryzoń - co robić? 12.04.12, 21:29
      Może idą dwie górne jedynki. Mój synek gryzł przeokropnie ale falami zawsze gdy szły ząbki. Miałam chwile załamania i chciałam go odstawić od piersi ale przeszło. Za każdym razem gdy gryzł stanowczo reagowałam mówiąc głośno "boli"a mały tylko dziwnie na mnie patrzył, potem znowu i znowu aż w końcu jakoś zrozumiał i teraz bardzo rzadko się to zdarza. Najgorzej było właśnie przy pierwszych ząbkach. Teraz mamy już siedem ząbków ( ma 8,5 miesiaca- pierwsze zęby w 4 miesiacu).Oczywiście trzeba sie przxemęczyć 2-3 dni bo od razu nie zrozumie i od razu ząbki też nie wyrosną
    • kijek82 Re: Gryzoń - co robić? 14.04.12, 09:45
      Nie karmie piersia, ale u nas krzyk bolu(gryzienie, sciskanie-az zostaja siniaki,draanie do krwi-to wszystko zabawa malego) powoduje wzmozone dzialanie i smiech do rozpukusmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka