1dora78 31.08.12, 14:09 Doradźcie mi.Jaki termometr kupić dla niemowlaka.macie jakieś sprawdzone,które dobrze pokazują temperaturę??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: termometr 31.08.12, 14:59 Mamy sprawdzony, rtęciowy. Nie oddamy, uważamy, żeby sie nie stłukł, bo nowego nie odkupimy. Nie wierzymy, że cos zalezne od baterii zawsze będzie dobrze działało. Niemowlęciu zawsze było wszystko jedno, czy jest przytulane z czymś pod pachą, czy przytulane bez czegoś pod pachą. Odpowiedz Link Zgłoś
joshima Re: termometr 31.08.12, 16:06 mika_p napisała: > Mamy sprawdzony, rtęciowy. Nie oddamy, uważamy, żeby sie nie stłukł, bo nowego > nie odkupimy. Nie wierzymy, że cos zalezne od baterii zawsze będzie dobrze dzia > łało. Można kupić szklany termometr ale nie z rtęcią tylko z innym płynem, może to jakiś alkohol, nie wiem, ala da się kupić nieelektroniczny. Ja mam i taki i taki. Pod pachę tylko szklany i długo trzymać. Niemowlakowi w pupę tylko elektroniczny bo szybko mierzy, a zawsze sobie na po kupieniu czy wymianie baterii sprawdzam czy mierzy tak jak szklany. Poza tym informacja z dokładnością aptekarską nie jest mi potrzebna. Odpowiedz Link Zgłoś
spkasienka Re: termometr 31.08.12, 15:27 Odradzam bezdotykowe, bo nie są miarodajne (a kupiłam i tańszy i taki za 300zł). Za to bardzo chwalę sobie termometr cyfrowy (do użytku pod paszkę) za 10zł z pobliskiej apteki. W takim termometrze (nie wiem jak w rtęciowych) przy ogólnie obecnej temperaturze wskaźnik bardzo szybko rośnie. Nie trzeba długo czekać na "wynik" i od razu wiadomo, że jednak temp jest. Odpowiedz Link Zgłoś