Dodaj do ulubionych

Szlocha przez sen, a potem płacze

23.09.12, 17:59
Mój synek czasem szlocha przez sen. Często po tym budzi się z płaczem, ciężko jest go uspokoić przez kilka minut. Taki płacz nie zdarza mu się "na jawie", tylko właśnie po tym szlochaniu przez sen.
Często go wtedy przytulam, staram się go troszkę rozbudzić. Czasem działa, a czasem nie...

Czy Wasze dzieci też tak mają? Czy wiecie co to może oznaczać / dlaczego on tak szlocha? Czy takie dzieci też miewają sny (złe sny)??
Obserwuj wątek
    • drzewachmuryziemia Re: Szlocha przez sen, a potem płacze 23.09.12, 18:36
      mój tez tak miał (szlochał przez sens, najczesciej udawało mi sie uspokoic go głaskaniem, nie wybudzał się, ale czasami zaczynał bardzo płakac, mówiłam wtedy ze jestem obok i przechodziło mu) około pierwszego roku zycia chyba, minęło. Myslę własnie, ze miał złe sny. Teraz te czasami budzi sie z płaczem (rzadko) i widac po nim, ze cos mu sie sniło.
    • muza24 Re: Szlocha przez sen, a potem płacze 23.09.12, 21:39

moja córcia pewnego wieczoru tak wrzasnęła przez sen że z przerażeniem w ciągu kilku sekund byłam przy jej łóżeczku. Okazało się, że zanim do niej dotarłam ona już słodko spała. Miałam podejrzenie, że po prostu śniło się jej coś złego. Położna potwierdziła, że tak malutkie dzieci (córka miała wtedy ok 2-3 tyg) miewają złe sny.
      • drzewachmuryziemia Re: Szlocha przez sen, a potem płacze 23.09.12, 21:57
        Ty piszesz o krzyku - autorka pisze o szlochu i chyba wiem, o co jej chodzi, bo to jest własnie cos, co ciezko nazwac inaczej, dorosły człowiek tak nie płacze (takie łkanie, jakby łapiąc powietrze), mi się az serce krajało jak pierwszy czy drugi raz to usłyszałam.
        • ida17 Re: Szlocha przez sen, a potem płacze 24.09.12, 06:12
          Moj synek tez poplakuje czasami we snie. CZasem jest to cichutki szloch a czasami pociaga tylko noskiem tak jak czesto w placzu. Ma tka gdzies od 4 miesiaca.
    • rozalia.olaboga Re: Szlocha przez sen, a potem płacze 24.09.12, 08:08
      Niedawno był podobny wątek na jakims gazetowym forum. Dziewczyny pisały, że to "night terror", sprawdz w wyszukiwarce, może u Ciebie to to samo?
      pl.wikipedia.org/wiki/L%C4%99ki_nocne
    • aniaurszula Re: Szlocha przez sen, a potem płacze 21.10.12, 13:40
      moja mama mowi ze dziecku cos sie sni.rozmawialam z pediatra i powiezial mi ze jesli dziecko w czasie placzu nie wybuza sie to znaczy ze placz nie jest spowodowany bolem lecz emocjami. oj moje potrafily plakac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka