Dodaj do ulubionych

Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło.

10.01.13, 10:25
Cześć dziewczyny.
Mój mały ma 5 miesięcy, od miesiąca dokarmiam go mlekiem NAN. poczatkowo była to jedna butelka dziennie po 120ml, teraz są 3 takie butelki. Na początku wszystko było ok, natomiast teraz (przez ostatni tydzień) mały budzi sie w nocy co 15 min i przez cała noc podkurcza nóżki. Ja jestem wykończona i on też, podkurcza te nogi chyba z 1000razy-sad. W ciągu drzemki w dzień też budzi sie co 10-15 min. Poza tym zachowuje sie normalnie, jest wesoły, tylko ten sen-sad. Na początku wogóle nie wiązałam tego z mlekiem ale teraz juz sama nie wiem. Dodam, że robi kupę co 2-3 dni strasznie zieloną i cuchnącą. Miałyście podobnie przy podawaniu tego mleka? Jakie inne polecacie, bo nie wiem co wybrać? Dodam, że mały nie ma żadnej wysypki.
Dodam, żestarszy syn tez był na NAN i byłam bardzo zadowolona.
A może to ida zęby i stąd te straszne noce?
Obserwuj wątek
    • aaaniula Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 10.01.13, 10:53
      Zielone i cuchnące kupy nic dobrego nie wróżą. Rozumiem, że oprócz NAN i cycka nic więcej nie dostaje? Chyba bym się przeszła do pediatry- żeby osądził czy to skaza, czy nie. Chyba, że najpierw chcesz sama spróbować innego mleka. Większość pewnie poleci bebilon. Ja natomiast bardzo lubiłam enfaliml. Niestety- młody ma skazę.
    • kindddzia Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 10.01.13, 11:05
      mi sie wydaje, ze Go nie boli brzuszek, bo czemu mialby bolec tylko przez sen? W dzien tez bylby inny. Moze macie akurat skok rozwojowy.
      Ja bebilon serdecznie odradzam, mam uraz do tej firmy. Duzo czytlam o mlekach i jesli chcesz sprobowac czegos to ja przypominam o Humanie. Najlepiej zwykla "1" bez zadnego dopisku "premium" albo HA na wszelki wypadek. Humane najlatwiej przez net kupic
      • ichi51e2 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 27.02.13, 22:50
        u mnie tez humana sie najlepiej sprawdzala. po bebilonie dziecko w moim odczuciu brzuszek bolal.
        A nie masz kogos kto by ci troche na sprobowanie uzyczyl? (ja np mam bratowa ktora rodzila w podobnym czasie) bo to jest wyrzucanie kasy w bloto kupowanie nowej puszki zeby sie przekonac ze do smieci... a powinno pojsc do smieci jak sie nie nadaje bo co dzieciaka meczyc
    • mmx28 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 10.01.13, 16:11
      U nas swego czasu też nan sie nie przyjął, obserwowałam podobne objawy. Po konsultacji z pediatrą zmieniliśmy na bebilon właśnie i wzdęcia sie skończyły. Podobno nan zawiera dużo żelaza i nie wszystkim brzuszkom to służy.
    • mruwa9 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 10.01.13, 19:16
      to przestan dokarmiac, tylko zostaw sama piers. Po co dokarmiac?
      Jesli zechcesz rozszerzac diete,mozesz wprowadzic niemlecznosci.I piers.
    • ewi23 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 10.01.13, 19:35
      witam moja córcia ma za tydzień 5msc i też najpierw miała bebiko-silne kolki i zaparcia,potem nan-kolki i zaparcia zaczęłam kupować gerber i nie ma problemu z kupką i kolki ustąpiły.polecam
      • 02kaja Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 11.01.13, 00:17
        moje dzieci tez piły nan na początku, ale właśnie kupki zielone były i w przypadku córki kolki, które przeszły po odstawieniu nanu. Kolor zielony bierze się od ilości żelaza, nan go ma najwięcej. Sprawdziło się u nas Bebiko. Córka piła aż do 2,5 l. Synek ma 8mc i też pije. Żadnych problemów nie ma. Ja bym tego podkurczania nie wiązała z mlekiem, kolor kupki owszem. Zmienić możesz zawsze.
        --
    • lux.ganja Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 11.01.13, 00:45
      Spróbuj Enfamil. Wg mnie najlepsze na rynku.
      • evitek83 enfamil 11.01.13, 08:04
        po rozmowie z kilkoma lekarzami i pielegniarkami polecili nam Enfamil, moj synek pił, a wlasciwei pije jescze czasami enfamil 4(ma 3 latka), moja coreczka teraz 6 miesiecy tez dostaje na noc kaszke z enfanilem, szczerze polecam-a najtaniej mozna kupic Enfamil e Rossmaniesmile
        pozdrawiam
        • iwonka0877 Re: enfamil 11.01.13, 12:23
          dzięki dziewczyny za rady
          dzisiaj idę do pediatry zobaczymy co powie
          jak już będę po wizycie i ewentualnej zmianie mleka dam Wam znać jak mały zareagował
          jeszcze raz dzieki
    • janiszek79 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 11.01.13, 13:02
      Dokładnie o zębach chciałam napisać, może to być to. Choć w sumie nigdy nei wiadomo, każde dziecko reaguje inaczej na zęby.
      A jeśli chodzi o mleko to małej daje Gerbera. Tylko to jej smakowało jak przechodziliśmy na sztuczne.

A jeśli chodzi o objawy twojego maleństwa to najlepiej udaj się do pediatry, coś na pewno poradzi
    • iwonka0877 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 15.01.13, 12:52
      Cześć dziewczyny,
      no więc w piątek byłam u pediatry. Stwierdziła, że zmiana mleka nic nie da bo one są bardzo do siebie podobne w składzie. Powiedziała, że jak bardzo chce to mogę zmienić na Bebilon HA. Sama zdecydowałam i kupiłam na zmiane zwykły Bebilon. W piatek mieszałam pół na pół z Nan i była jedna kupa, w sobotę dwie kupy-smile więc ja byłam cała szczęśliwa, że sie udało. I tu niespodzianka od soboty do dzisiaj znowu zero kupy-sad((((. Teraz pije już sam Bebilon bez mieszania z Nan. Poczekam jeszcze kilka dni, może musi się organizm przyzwyczaić (mam nadzieje). Noce są troche spokojniejsze ale tylko troche-sad
      • olgaaa1 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 15.01.13, 14:53
        Pediatra dobrze doradził, jeśli to brzuch to HA jest idealny lub enfamil o-lac.
    • black.joanna Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 15.01.13, 15:19
      pierwszy syn był na bebilonie i wszystko yło ok. Drugiemu kupiliśmy enfamil, czyli podobno najlepsze mleko. I się zaczęło, bóle brzucha, biegunka i kolka. Wypróbowaliśmy chyba wszystkie mleka, mały strasznie ulewał, do chlustania włącznie i wylądowaliśmy w szpitalu na obserwacji. W szpitalu mieli tylko nan, chyba tylko tego nie próbowaliśmy. I stał się cud, ulewanie się zmniejszyło, kolki się skończyły. Wniosek : każde dziecko jest inne i każdemu może coś innego odpowiadać.
      • lalalab Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 15.01.13, 21:49
        Jaka jest tak naprawdę różnica miedzy Nan, Bebiko, Bebilonem czy Gerberem poza ceną?? Może mnie ktoś w końcu oswiecic??
        • ichi51e2 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 28.02.13, 08:26
          Zapewne dokladny sklad procentowy procesy technologiczne i skladniki. Najlepsze ze to wszystko jest objete tajemnica handlowa wiec nie ma obowiazku ujawniac. Kiedys chcialam sie dowiedziec z czego jest nutella i okazalo sie ze w roznych krajach ten sam produkt robi sie z innych rzeczy, proces jest wlasnie inny i UWAGA niektore skladniki sa objete tajemnica handlowa wiec nie umieszcza sie ich w opisie skladu.... Czyli nawet jak porownasz sklad to mozesz miec dwa zupelnie rozne produkty - dlatego metoda prob i bledow najlepsza...
    • iwonka0877 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 16.01.13, 10:38
      cześć dziewczyny,
      mały zrobił dzisiaj kupę po wielkich mękach
      całą noc strasznie się męczył, brzuch wzdęty, gazy...
      poczekam jeszcze parę dni bo nie mogę mu co chwile zmieniać mleka
      jeśli to rzeczywiście coś pomoże-sad
      • mamuniaolunia Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 28.02.13, 09:49
        Mój też po Bebilonie miał zaparcia - przeszło po zastąpieniu go Bebiko - niby skład niemalże identyczny, bo ten sam koncern, ale pomogło.
    • magnolia_82 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 27.02.13, 22:08
      Mój ma 6,5 tygodnia.. Nan też się nie sprawdził... mały właśnie w nocy się przebudzał, stękał, prężył się.. chciał sobie popierdzieć, ale sprawiało mu to kłopot.. budził siebie, budził mnie..
      i tak ciągle.. zawsze puszczanie bąków było dla niego niekomfortowe..

Od piątku pije Enfamil... i jest ok.. puszcza bąki "aż miło"... bez żadnych trudności, kłopotów..
      Mleko zagęszczam nutritonem, gdyż bardzo ulewa..

próbowałam bebilon ar.. ale drogi, zbyt gęsty (ciężki do picia) i powodował kłopoty z kupą.
    • mamatin Re: humana 27.02.13, 22:56
    • alutka314 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 01.03.13, 20:57
      Witam mleko Nan lubi właśnie powodować sensacje brzuszkowe u dzieci.
      Ja miałam to samo. ból brzuszka, pisk przy robieniu kupki normalnie koszmar a do tego śmierdząca i zielona kupka tak co 2 dni. Lekarz nie kazał mi zmieniać mleka mówiąc że przejdzie, ale zmieniłam na bebilon i po pierwszym dniu zmiana.
      kupa bez płaczu ładna brązowa nawet 3 razy dziennie. Dziecko spokojne i nie pręży się jak wcześniej.
      Dużo dzieci właśnie nie toleruję mleka Nan, podobno ma dużo żelaza.
      Ja podaje córce 3 raz dziennie po kropelce espumisanu przed jedzeniem wink
      • ewelajnawrocek humana Anfangsmilch PRE dostepną tylko w Tesco 02.03.13, 19:57
        jedyne mleko, po ktorym moje dziecko nie miało kolek..
        • agang Re: humana Anfangsmilch PRE dostepną tylko w Tesc 02.03.13, 21:15
          Hipp Comfort Combiotic dla dzieci ze wzdęciami i zaparciami,dostepny w Realu,Almie,Kauflandzie i Tesco
    • bednulka Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 04.03.13, 09:15
      nie chcę cię martwić, ale problemem może być skaza białkowa, czyli uczulenie na białko mleka krowiego. Przy uczuleni wcale nie musi wystąić wysypka. Powinnaś spróbować Bebilonu pepti - dla dzieci uczulonych na krowie białko. jest on na receptę ale i można kupić w aptece bez recepty, oczywiście odpowiednio drożej. Nam pediatra zalecił nie dokarmianie mlekiem mod tylko sinlaciem (ma w sobie nie uczulające białko), ale myśłę ze powinnaś skonsultować z lekarzem
    • amy.28 Re: Jakie mleko polecacie. NAN sie nie przyjęło. 04.03.13, 12:48
      no mojemu bebilon i nan też nie służy - każde podanie kończyło się problemami czego absolutnie nie ma po bebiku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka