Dodaj do ulubionych

opinnie Medela Calma

31.03.13, 23:54
Dziewczyny w skrócie wracam do pracy pisałam w innym wątku i teraz tak kp i nie bardzo chce dawać butelkę ale.. mój mały nie chce jeść z butelki innego pokarmu niż bebilon( ktory dawałam mu sporadycznie do 6 tyg) moj pokarm w wersji butelkowej nie ma mowy pluje butelką że tak na piszę.. maly nie smoczkowy tak po za tym.. po 2 o karmieniu łyżeczką też nie ma mowy wygina głowkę na wszystkie str całe karmienie trwa 2 godz z czego prawie wszystko wypluwa..karmi go tata i polecono mi tą butelkę w temacie. czy któraś używała? i czy faktycznie nie zaburza techniki ssania? i jak to mleko wypływa ? bo czytałam gdzieś że za szybko i dzieci się krztuszą...uncertain wracam do pracy juz od 2 kwietnia więc proszę szybko o opiniesmile)dzięki
Obserwuj wątek
    • moniaak27 Re: opinnie Medela Calma 31.03.13, 23:57
      www.smyk.com/medela-zestaw-smoczka-butelka-ze-smoczkiem-dla-dzieci-z-rozszczepem-wargi-podniebienia-zaburzeni,p1044874301,swiat-niemowlaka-p?reko=quartic a może to byłoby dobre rozwiązanie??
      • malinowa80 Re: opinnie Medela Calma 01.04.13, 07:58
        Mi medele calm poleciła połozna laktacyjna w szpitalu i połozna środowiskowa, używam od urodzenia do teraz- 2,5 miesiąca. Karmie kp i mm, mały absolutnie nie ma problemów z chwytaniem piersi więc śmiało moge powiedzieć że nie zaburza ssania, tym bardziej że w większości je z butli a i tak do cycka chetnie wraca.
        Calma ma maluteńka dziureczkę, wielkosci lepka od szpilki, może nawet mniejsza, mleko więc wypływa wolno. Kiedys próbowałam sama przez nia pić, trzeba się napracować.
        Faktycznie mały czasem bardzo łapczywie je i sie krztusi ale tak było z każdą inna butelką (probowałam) poza tym przy calmie trzeba uważać czy smoczek jest dobrze założony, wtedy raczej niema problemów. Generalnie polecam. Najtaniej widziałam w sklepie stacjonarnym tygrysek/ internetowy etygrysek.pl
    • martucha1 Re: opinnie Medela Calma 04.04.13, 05:42

Ja w przyszłym tygodniu wracam do pracy. Mała 6 miesięcy jest piersiowa. Calmy nie chce. Aventu i innych butelek też nie. Pediatra polecił podawanie podczas mojej pracy obiadu, deserku, oraz odciągniętego mleka z kleikiem (łyżeczką). Młoda bez problemu złapała też kubeczek medeli ( koszt ok. 5-6 zł) więc również z niego pije mleko.
      Fajnie się to sprawdza. No i po powrocie pierś dalej w łaskach smile
    • chatkaniejadka Re: opinnie Medela Calma 04.04.13, 09:03
      Faktycznie, Calma Medeli jest bardzo dobrą butelką. Dziecko nadal ćwiczy wysysanie mleka (tak jak z piersi) a nie tylko transportowanie i połykanie pokarmu (zwykła butelka), który pod siłą grawitacji i nacisku dziąseł na smoczek, wylewa się na język. To wysysanie, zaciąganie czy jak wolisz zasysanie to bardzo wartościowa umiejętność, dzięki której w niedalekiej przyszłości będzie można podawać słomkę lub różnego rodzaju bidoniki. Podawanie mleka łyżeczką, kubeczkiem Medeli to także bardzo dobre rozwiązanie. Należy wypróbować różne opcje. Dziecko, jeżeli rozwija się dobrze powinno zaakceptować jedną z nich.
      • agata.redakcja Re: opinnie Medela Calma 04.04.13, 10:46
        Ja miałam jak córka miała 2tyg. no faktycznie musi ssać tak jak pierś aby coś poleciało i karmienie trwa długo. Koleżanka używała jej jak wróciła do pracy, mała miała też 6 miesięcy i jej się nie przyjęła, za to przyjęła się butelka dr brown z szeroką szyjką.
        • moniaak27 nie chce piersii;((( 04.04.13, 21:00
          A jak nazywa się dokladnie ta butelka?? Maly dostał 3 razy normalną butle i już wariuje przy cycku crying(((( dzis przyszła mendeli nie chcial crying(( i mama dała mu normalną ale jutro wypierdzielam wszystkie butle i tylko mendele bedxie musial pić a myślicie że z kubeczka już rąk małe dziecko złapie???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka