Dodaj do ulubionych

a jak z basenem??

02.08.04, 12:31
Czy na basen można wybrać się z 6 mies. dzidziusiem bez instruktora? czy
konieczne jest zapisanie się na zajęcia najpierw? czy mogłybyście mi
powiedzieć w ogóle jak to jest z takim maluchem na basenie, o czym trzeba
pamiętać itp. ??
Obserwuj wątek
    • cyntia33 Re: a jak z basenem?? 03.08.04, 12:10
      Niektórzy chodzą już z dwumiesięcznymi bobasami.
      Kiedyś w Warszawie na Spartańskiej w weekendy przychodziły same rodziny z
      bobasami. Basen ciepły, pełen zabawek. Bez instruktora, każdy robił co chciał,
      były tam naprawdą maleńkie maluchy, ale nie wiem, czy to jeszcze funkcjonuje
      (moje starsze dziecko wyrosło, młodsze jeszcze nie dorosło).
      Chyba nie ma jakichś specjalnych wskazań - byle było czysto i ciepło.
      • kanna Re: a jak z basenem?? 03.08.04, 12:43
        pewno, że mozna, bez instruktora na początek nawet lepiej - macie duzo czasu,
        nie trzeba sie śpieszyć, żeby na godzine konkretną zdążyć. Sprawdzisz, czy
        maluchowi basen pasuje.
        Najważniejsze wydaje mi sie to, żeby iść we dwie osoby - ułatwia to
        organizację, szczególnie jak maluch jest za mały, zeby zrozumiał, że ma usiąść
        i poczekać chwilę.
        My pierwszy raz bylismy jak Bartoszek miał 7 mies, w Aquaparku w Sopocie (choc
        mieszkamy w Wawi). Bardzo był szczęsliwy. Teraz chodzimy na Jagielońską.

Nie polecam Ci Delfinka na Kasprzaka - tam basen dla dzieci oddzielony jest od
        duzego, co sprawia trudności organizacyjne - jak jeden rodzic chce chwilę
        normalnie popływać, to musi iść w kółko, przez hol.

pozd. Ania i Bartoszek (19 mies.)
    • wana Re: a jak z basenem?? 03.08.04, 12:40
      Oczywiście! Mój Julenio to już weteran wink Bawisz się z maluszkiem,
      przyzwyczajasz go do wody - ważne jest, żeby się jej nie bał, a na prawdziwą
      naukę pływania masz jeszcze czas. Uwielbiam z Glutkiem chodzić na basen - teraz
      podtrzymuję go lekko pod paszką lub brzuszkiem, on fika sobie nóżkami i
      łapkami - nawet nie wiem kiedy sam zaczyna podpływać - nie puszczam go zupełnie
      samopas, ale chyba niedługo zaczną wink)) Acha: polecam Polną w Warszawie!
      Pozdrawiam
      wana
      • mwr1 Re: a jak z basenem?? 03.08.04, 12:43
        Jakie baseny w Warszawie jeszcze polecacie na samodzielne wyprawy z maluchem?
        • cyntia33 Re: a jak z basenem?? 03.08.04, 18:09
          SGGW na Ciszewskiego! No i Warszawianka - ale jest droższa i bardziej
          zatłoczona. I tu, i tu chodziłam w ciąży i z moim 10-latkiem. Widziałam dużo
          mam z bobasami. Jak Iga (ur. 25.08.2004) trochę podrośnie też się tam na pewno
          wybierzemy - już w czwórkę.
    • aleksandrynka Re: a jak z basenem?? 03.08.04, 20:43
      Ha! Własnie w niedzielę byliśmy pierwszy raz z syncem 7,5 mies na basenie.
      (Białobrzeska, kryty). Na początku zdziwienie, niepewność, a potem szaleńswtwo!
      Radocha, chlapanie, super! Kupiliśmy tylko taką orkę, pontonik z dziurkami na
      nóżki - bardzo się podobało. Na tym basenie prowadzone są też zajęcia dla mam z
      maluchami, nie znam szczegółów.
      Polecam!
      Aha, najlepiej z kimś, bo ja w przebieralni dla kobiet żeby się ubrać itp
      musiałam połozyć malucha na podłodze... Ale przewijak jest. Na miejscu tez
      sklepik z kostiumami, i innymi akcesoriami, mają też pieluchy do pływania 5 pln
      sztuka.
      No, to miłego pływania!
      • mwr1 Re: a jak z basenem?? 03.08.04, 21:15
        A czy ktos z Was byl na basenie OSiR Ochota na ul Rokosowskiej?
        • aleksandrynka Re: a jak z basenem?? 05.08.04, 10:04
          Przeczytaj, co napisałam wyżej. To chyba własnie ten basen
    • monikadw Re: a jak z basenem?? 05.08.04, 10:27
      a moze bylyscie w aquaparku w sopocie na specjalnych zajeciach dla niemowlakow ??
      i mze jest jeszcze jakis basen w trojmiescie gdzie mozna wybrac sie z niemowlakiem ??
      • rozmarynka5 Re: a jak z basenem?? 05.08.04, 10:39
        Ja właśnie od września wybieram się tam z Jasiem (25/03/04) podobno jest
        super ! I można przyjść na jedne zajęcia tak na próbę aby przekonać się jak
        dziecko zareaguje.
        Pozdrawiam,
        Róża
        • monikadw Re: a jak z basenem?? 05.08.04, 15:49
          a w jakie to jest dni i na jaka godzine ? i jakie sa ceny ?
          dzieki za info smile
          • rozmarynka5 Re: a jak z basenem?? 05.08.04, 17:08
            Podaję stronę biura które prowadzi te zajęcia w Aqua Parku: www.ikatur.com.pl
            jest tam wszystko dokładnie opisane są też namiary na biuro gdybyś chciała się
            jeszcze coś dopytać. Ja jeszcze przed narodzeniem Jasia robiłam wywiad gdzie są
            te zajęcia prowadzone najlepiej i wszyscy znajomi polecali mi właśnie AQUA PARK
            (IKA-TUR). Podobno prowadzą je młodzi i sympatyczni instruktorzy, pasjonaci
            tego co robią a jeden podobno ma dziecko w wieku pozostałych uczestników
            więc "jest na bieżąco" ze wszystkimi sprawami związanymi maluchami.
            Może spotkamy się na zajęciach ?-smile
            Pozdrawiam,
            Róża
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka