Dodaj do ulubionych

wybór nosidelka

02.08.13, 10:00
Hejsmile Moja córka ma juz pół roku i jakiś czas temu zakończyliśmy przygodę z chustą elastyczną. Stoję teraz przed wyborem nosidełka lub chusty tkanej. Co doradzicie? Na Manduce mnie nie stć. Myślałam o mei tai ale tam też jest kilka modeli, nie wiem czy mei tai chusta czy nosidło. Pomocy smile
Obserwuj wątek
    • aniaidaniel Re: wybór nosidelka 02.08.13, 10:22
      www.storchenwiege.pl/babycarrier.html
      Ja mam takie dla prawie 7 m-cznej córki i jestem zadowolona. Uszyte z tego materiału co chusta. W pasie klamra a pasy naramienne wiązane jak w MT. Taki mix wink Odległość między kolankami regulowana. Tanie nie jest... ale potem łatwo sprzedać wink
      • audrey2 Re: wybór nosidelka 02.08.13, 16:20
        z zalinkowanej strony: Pomimo niekłamanych zalet nosidła Storchenwiege® BabyCarrier, korzystając z naszego wieloletniego doświadczenia zalecamy noszenie noworodków w pierwszych miesiącach ich życia w chustach wiązanych, a nosidło traktować jako alternatywę-krótkie wyjścia, jako drugie nosidło dla rzadziej noszącego rodzica, uzasadnione przypadki medyczne (napięcia mięśniowe, które uniemożliwiają mocne dociągnięcie chusty) itd. Chusta bowiem w 100% dopasowuje się do sylwetki dziecka i rodzica idealnie odciążając kręgosłup oraz wrażliwy układ kostny noworodka.
        dopoki nie siedzi-chusta, tkana najlepiej, tej firmy choćby
    • tytanowamalpa [...] 02.08.13, 14:58
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • zona_mi tytanowamalpa 02.08.13, 15:45
        tytanowamalpa napisała:

> Jeśli chodzi o nosidła polecam...

Jeśli chodzi o reklamowanie, polecam lekturę regulaminu.
    • bluex Re: wybór nosidelka 05.08.13, 13:31
      To chicco to chyba wisiadlo a nie nosidlo. Straszne.
      Ja pierwotnie kupiłam BabyBjorna, bo taki super, ale po lekturze internetu i forum oddałam je i zaczęłam pogłębiać temat nosidel ergonomicznych.
      Jak dla mnie Manduca to nr 1. Moze poszukaj używanego? A dla niemowlaka to jednak tylko chusta. Ja poszłam w elastyczna, bo nie czuje miety do tkanych i łatwiej elastyka zawiązać.
    • boo-boo Wisiadło 05.08.13, 19:02
      a nie nosidło- to z linka- noszenie dziecka tyłem do rodzica...... to dopiero musi być wygodne- nie ma co.
    • tulimatka Re: wybór nosidelka 07.08.13, 00:18
      Ja zamówiłam jak mała miała pół roku mei tai i jestem b zadowolona, w pasie na klamrę a góra wiązana jak w chuście, taka hybryda. Też długo myślałam co wybrać, ale doszłam do wniosku że mt na dłużej mi starczy. Ostatnio nawet awaryjnie wsadziłam do niego dwulatka i też było mega wygodnie i nie czułam 13kg. Mój mt kosztował ok 200zł, szyty na zamówienie z panelem jaki chciałam - przymierzałam córkę i do mt i do chusty tkanej i do nosidła tuli za 400zł i bezapelacyjnie najwygodniejszy (i tańszy) dla mnie był mt. Na początku nosiłam ją krótko, tylko do usypiania ze względu na to że jeszcze samodzielnie nie siedziała; potem stopniowo więcej i na luzie, choć i tak przecież im dziecko większe tym więcej musi spędzać czasu na podłodze by ćwiczyć raczkowanie, chodzenie. Ja chciałam mt z górą jak chusta bo mnie jest wygodniej dociągnąć małą podczas wiązania, w nosidłach ergonomicznych gdzie na górze jest klamra, ląduje ona wysoko na plecach i mnie osobiści było niewygodnie dostać się do niej, wyginać ręce do tyłu. Z kolei dół mam na klamrę co znacznie przyśpiesza akcję wkładania, dolny pas mam usztywniony i to jest fajne bo dobrze przytrzymuje pupę dziecka. Tyle moich doświadczeń, mam nadzieję że coś pomogłam.
      • bisiek10 Re: wybór nosidelka 07.08.13, 10:47
        No ja wlasnie przymierzam sie do zakupu chusty tkanej.Ale tez myslalam o mei tai i nie wiem juz co lepsze.
        • audrey2 Re: wybór nosidelka 07.08.13, 12:40
          przepraszam, ale walkowane 100 razy-jak nie siedzi, to chusta
          a z tej chusty mozesz sobie mt uszyc, na chustoforum sa dziewczyny, ktore szyja na miare
          • czajkax2 Re: wybór nosidelka 07.08.13, 13:13
            audrey2 napisała:

> przepraszam, ale walkowane 100 razy-jak nie siedzi, to chusta

wiem. Gdyby nie siedziało to bym nie pytała o nosidełko!
      • illegal.alien Re: wybór nosidelka 07.08.13, 12:43
        Mam taka sama hybryde i najlepiej mi sie sprawdza smile (a mialam naprawde kilka roznych chust i nosidel smile).
        Gdzie kupowalas? 200zl to super cena smile
        • tulimatka Re: wybór nosidelka 07.08.13, 12:51
          Nie wiem czy mogę tu reklamować, bo mnie wezmą za spamerkę wink zamawiałam u Pathi. Wybrałam sobie u niej tkaninę na bazę czyli pasy i obramowanie a sama kupiłam tkaninę na panel (2 str różne) i wysłałam. Wyszło wszystko ok.
          • illegal.alien Re: wybór nosidelka 07.08.13, 13:48
            Hihi, moga juz post usuwac, bo zdazylam przeczytac wink
            Dzieki, popatrze sobie co i jak smile
    • czajkax2 Re: wybór nosidelka 07.08.13, 12:35
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
      Waham się między :
      allegro.pl/nosidelko-ergonomiczne-mei-tai-chusta-nosidlo-4kol-i3452627240.htmli
      allegro.pl/pentelka-nosidelko-mei-tai-zielone-rewelacja-i3435018468.html
      lub
      epanel.esprzedaz.com.pl/epanel/redirect.php?id=2029&position=1
      i nie wiem co lepsze. Mam nadzieje ze mamy,k tóre mają doświadczenie pomogą mi coś wybrac.
      • czajkax2 Re: wybór nosidelka 07.08.13, 12:36
        pierwszy link zle się wkleil:

allegro.pl/nosidelko-ergonomiczne-mei-tai-chusta-nosidlo-4kol-i3452627240.html
        • czajkax2 Re: wybór nosidelka 10.08.13, 20:50
          Kupiłam mei tai. Dziękuję za poradysmile
      • tulimatka Re: wybór nosidelka 07.08.13, 12:46
        Ja bym wzięła mt z pierwszego linku. W tych następnych górne taśmy sztruksowe są mocno wypełnione a'la nosidło ergonomiczne i mnie jak przymierzałam podobne było niewygodnie, odstawały od pleców, bo nie mogłam jakoś ich dociągnąć. Może to indywidualna sprawa. Jeśli nosiłaś w chuście to tym bardziej jesteś przyzwyczajona do miękkości. Ten pierwszy mt wygląda na bardziej miękki w moim przekonaniu wygodniejszy dla dziecka i mamy.
        • bisiek10 Re: wybór nosidelka 07.08.13, 13:20
          item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=300941564124&cmd=VIDESC Te z pierwszego linku tez wygladaja na dosc mocno wypelnione
          • frijka Re: wybór nosidelka 07.08.13, 14:11
            a co myślicie o czymś takim?

allegro.pl/nosidelko-kolyska-womar-zaffiro-n11-banana-kolory-i3424239483.html
            to chyba lepsze dla mniejszych dzieci??? Ja też zastanawiam się nad nosidełkiem, tylko mały 6m jeszcze nigdy w czymś takim nie był noszony i nie wiem czy mu się spodoba, na oś droższego też mnie nie stać.
            • boo-boo Re: wybór nosidelka 08.08.13, 12:29
              Ja bym wolała kupić coś używanego, a lepszego i taniej wyjdzie niż to z linka.
            • tulimatka Re: wybór nosidelka 08.08.13, 12:40
              A bioderka w takiej kołysce? Lepsza chusta dla mniejszego dziecka i dziecko w pozycji nóżek odwiedzionych. W chuście też jest taka pozycja "na boku" i są opinie że jak dziecko ma zdrowe bioderka to można tak nosić malucha ale ja bym nie ryzykowała. Mam w rodzinie ortopedę dziecięcego i pewnie przez to jestem na to b wyczulona. Najwięcej dywagacji na ten temat i wszelkie wątpliwości, przydatne linki i dziewczyny, które szyją mt znajdziecie na forum "kawałek szmaty - chusty"
              • tulimatka Re: wybór nosidelka 08.08.13, 12:43
                forum.gazeta.pl/forum/f,44603,Kawalek_szmaty_chusty_i_.html
    • mushencja Re: wybór nosidelka 09.08.13, 21:57
      ja dostałam od siostry nosidełko "Go" bo jej dziecko juz wyroslo, a na moje niedlugo przyjdzie porasmile jest po przystepnej cenie i zdaje egzamin na 5+smile
      • boo-boo Wisiadełko 10.08.13, 23:24
        , a nie nosidełko.
      • murwa.kac Re: wybór nosidelka 10.08.13, 23:28

wisidlo chcialas powiedzec masz?
        bo z nosidlem to nic wspolnego nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka