Dodaj do ulubionych

dużo śpi w dzień

02.08.13, 11:20
Tak się tylko zastanawiam bo daleka jestem od wynajdowania sobie problemów ale... mój synek jak był newbornem spał mało w dzień, w nocy z resztą też. Czasem go usypiałam godzinę żeby pospał 15 min. Teraz ma 6 miesięcy i od jakiegoś czasu śpi w dzień jak szalony.
Przed południem 2-2,5h
potem na spacerze kolejne 2 i jeszcze popołudniu około 45 min do godziny. Czasem po 2-2,5 h go budzę bo boję się że w nocy nie będzie spał. W nocy śpi od 21:30 średnio do 6 rano. Z dwoma pobudkami na butelkę ale je na śpiocha i śpi dalej.
Czy to dużo? może tylko mi się wydaje, przez to że wcześniej spał mało...

Z dwoma butlami w nocy też się zastanawiam do niedawna było jedno karmienie, teraz budzi się dwa razy. Powinno być mniej a nie więcej...
Obserwuj wątek
    • joannka5 Re: dużo śpi w dzień 02.08.13, 13:12
      No cóż wydaje mi się że tylko się cieszyć a powiedz kiedy ten cud nastąpił bo ja na taki cżekam.? Pozdrawiam
    • anjaka1983 Re: dużo śpi w dzień 02.08.13, 13:19
      u mnie jest bardzo podobna sytuacja, synek 5 miesięcy, jako noworodek mało spał dużo czuwał, a teraz śpioch na całego. ale kiedy nie śpi jest hiperaktywny i wesolutki, więc myślę sobie, że po prostu musi dużo spać, żeby zbierać siły na te swoje aktywności. dlatego akurat tym się nie martwię, o dziwo wink
    • aaaniula Re: dużo śpi w dzień 02.08.13, 13:32
      Ciesz się póki możesz smile Mój obecnie roczniak teraz też śpi więcej w dzień niż kiedyś. A w nocy przesypia tyle samo smile
      • malinowa80 Re: dużo śpi w dzień 02.08.13, 21:13
        Spanie zaczęło się tak około 2-3 tyg temu czyli jak miał 5,5 miesiąca Joanka jest dla Ciebie nadziejasmile
        Mój tez jest super hiperaktywny może coś w tym jest że takie małe energetyki potrzebują więcej na regeneracjesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka