22.11.13, 09:41
Hej,
mam pytanie do Mam, których dzieci już osiągnęły tę umiejętność: moje syniątko od jakichś trzech tygodni wstaje przy meblach. zauważyłam że robi to zawsze używając prawej nóżki. Czy to coś czym powinnam się niepokoić? dodam że syn miał asymetrię, której wg. lekarzy już nie ma. jestem trochę przewrażliwiona na punkcie tego jak dziecko wykonuje pewne czynności... Mamy za sobą kilka miesięcy rehabilitacji.
Obserwuj wątek
    • siven1987 Re: wstawanie 22.11.13, 10:41
      Ja nigdy nie zwracałam uwagi jak moj wstaje. Tylko wydaje ni sie ze zawsze jedna nogę czy rękę mamy mocniejsza i dlatego częściej sie z niej korzysta.
      • nagako Re: wstawanie 22.11.13, 10:56
        Tak właśnie staram się sobie to tłumaczyć. Ja też kiedy mam się podnieść z podłogi robię to jedną nogą - ale ja mam prawie 30 lat. Młody ma 11 miesięcy. Zamiast się cieszyć z postępów smyka ja wyszukuję problemy uncertain
        • nuage8 Re: wstawanie 22.11.13, 11:13
          moja co prawda jeszcze nie wstaje na nogi, ale na kolanach podnosi się przy meblach i zawsze podpiera się prawą nóżką. Myślę że ma silniejszą po prostu i tak jej łatwiej i tyle.
          • nagako Re: wstawanie 22.11.13, 11:19
            no właśnie kiedy "stawał" na kolankach to też zawsze lub prawie zawsze prawą podnosił, ale robił to sporadycznie, któregoś dnia po prostu potrzeba zmusiła go do wstania (mama zagadana z ciocią nie zauważyła, że dziecko chyba by chciało pociągnąć ze dwa łyczki z piersi wink )
        • daria_94 Re: wstawanie 22.11.13, 11:17
          Ja jakos sie nie przegląd jak wstaje,ktora noga reka. Ale za to jak raczkuje to czesto prawa noga wstaje na stopce a lewa na kolanie. Tal dziwnie to wyglada :p lewa raczkuja na kolanie a prawo na stopce raczkuje. Wstalam sie wyluzować ale nasz nie miał problemów z asymetrią,itp. Sadze ze jest prawo ręczny i ma łatwiej podnieść sie prawa nóżka niz lewa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka