Dodaj do ulubionych

Do doświadczonych Mam - ząbkowanie

01.12.13, 17:40
Moja córcia od wczoraj jest trochę marudniejsza, ma szkliste oczy w tym jedno jej troszkę zaropiało i podpuchło, woda cieknie z nosa, dzisiaj lekki stan podgorączkowy, i pytanie czy to wygląda wam na zęby a jeśli objawy byłyby na ząbkowanie to ile to moze potrwać aż ząb się przebije. Teraz dopiero zasnęła po podaniu nurofenu, a tak spala po 20 min i wybudzała się.
Obserwuj wątek
    • momoneymoproblems Re: Do doświadczonych Mam - ząbkowanie 01.12.13, 18:56
      mi to wygląda na przeziębienie, oczy ropieją od bólu głowy - tak mi mówiła lekarz, dodatkowo ten stan podgorączkowy i katar - z zębami bym tego nie wiązała. Mój synek od kilkunastu dni ząbkuje - objawia się to silnym ślinieniem, wszystko bierze do buzi i gryzie tak mocno że aż się denerwuje . Dziąsła nie są rozpulchnione ani czerwone jak to podobno ma miejsce przy ząbkowaniu. Temepratury też nie ma.
    • stokrotka_beauty Re: Do doświadczonych Mam - ząbkowanie 01.12.13, 21:06
      mnie to wygląda na przeziębienie.
      • ambrozja Re: Do doświadczonych Mam - ząbkowanie 02.12.13, 10:47
        U nas tak zaczynało sie zapalenie oskrzeli. Ale oczy były mega zaropiałe i po kilku dniach doszedł kaszel okrutny crying

• aganieszkab Re: Do doświadczonych Mam - ząbkowanie 02.12.13, 18:34
      za mało objawów typowych dla ząbkowania
      mój synek ślinił się na potęgę, rączki pakował do buzi (najlepiej obie na raz), rwał się przy karmieniu a w krytycznych momentach darł w niebogłosy i trzeba było zapodać czopek przeciwbólowy
    • 1matka-polka Re: Do doświadczonych Mam - ząbkowanie 03.12.13, 13:19
      A u nas tak właśnie było, z oczu i z nosa leciała woda, oczy były podkrążone i przechodziło po wyrżnięciu się zęba.
    • freepolo Re: Do doświadczonych Mam - ząbkowanie 04.12.13, 17:21
      Idz do lekarza. Niech on to diagnozuje a nie forum. Infekcja u niemowląt jest bardzo groźna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka