Dodaj do ulubionych

Krem na mróz

25.01.14, 21:44
Jaki polecacie krem na mróz? Ja jestem raczej z tych niekremowych, ale córka ma suche poliki i domyślam się, że to od mrozu, więc chcę coś jej kupić.
Obserwuj wątek
    • murwa.kac Re: Krem na mróz 25.01.14, 21:56
      wyszukiwarka nie gryzie, naprawde wink

forum.gazeta.pl/forum/w,583,149139536,149139536,Jaki_krem_polecacie_na_mrozy_dla_dzieci_.html
      • zoja86 Re: Krem na mróz 25.01.14, 22:04
        Bardzo mi przykro, na prawdę, nie wiem jak mogłam być tak lekkomyślna i nie sprawdzić, czy już kiedyś ktoś o to pytał. Bardzo przepraszam i mam nadzieję, że nie uraziłam wielu osób.
        • murwa.kac Re: Krem na mróz 25.01.14, 22:08
          spoko.
          mam nadzieje, ze na przyszlosc pierwsza pojdzie w ruch wyszukiwarka smile
    • kasssannndra Re: Krem na mróz 25.01.14, 22:16
      No mój też dostał suchych polików po naszym ostatnim mroźnym spacerze.
      Czytałam gdzieś że nie powinno się smarować kremem buzi wychodząc na mróz bo w kremie jest woda i może zmrozić poliki. Ale może to dotyczy normalnych kremów typu bambino, nivea, może są jakieś specjalne kremy które są typowo na mróz.
    • asia_i_p Re: Krem na mróz 25.01.14, 22:29
      Ja używałam kremu na każdą pogodę nivea.
      https://wizaz.pl/kosmetyki/foto/3605_500.jpg
      • zmorapotwora Re: Krem na mróz 25.01.14, 23:15
        Nivea jest super bo nie ma wody w skladzie
      • amelia00 Re: Krem na mróz 27.01.14, 15:55
        jak jeden krem moze byc zarowno na slonce jak i na mroz? Dla mnie to nieporozumienie
        • notalent Re: Krem na mróz 29.01.14, 17:01
          nivea tylko tak sie nazywa "na kazda pogode" nie znaczy ze jest on na lato i zimę. jest to krem bardziej na mróz moim zdaniem niz na słońce. na słoce to filtr koniecznie
    • klubgogo Re: Krem na mróz 26.01.14, 10:17
      Musisz jej coś kupić, na nos, usta i policzki. Ja cały czas na zimę kupuję krem Nivea na każdą pogodę, jest dobrze tłusty.
    • myaka Re: Krem na mróz 26.01.14, 11:34
      Najwazniejsze, by krem na mroz nie zawieral wody.
      My uzywamy kremu Weledy i jestesmy bardzo zadowoleni.
      Ogolnie ograniczamy do minimium ilosc kosmetykow, ale jesli czegos potrzebujemy to tylko i wylacznie Weleda - bo ma calkowicie naturalne sklady.

https://www.weleda.de/media/images/packshots/CalendulaWindWetterbalsam_large.jpg
    • amelia00 Re: Krem na mróz 27.01.14, 15:52
      aquastop z Ziołoleku, dla maluchów
    • misia_zdzisia2 Re: Krem na mróz 27.01.14, 16:22
      www.srokao.pl/2011/11/analiza-kremy-na-wietrzna-pogode.html?m=1#more
      • asia_i_p Re: Krem na mróz 29.01.14, 19:11
        Fajna analiza, ale kobieta strasznie się skupia na "ekologiczności" a ignoruje obecność lub nie wody w składzie, a przy kremie na mróz to naprawdę istotne.
    • olewka100procent Re: Krem na mróz 29.01.14, 19:03
      kup w rosmanie , seria babydream , bez parafiny i olejów mineralnych
    • murwa.kac przeklejone przez moderatora 01.02.14, 19:49
      redcatfun14

Kremów skolko ugodno... a co wy macie sprawdzone? Przyjaciółka poleciła mi Bambino - mały ma w efekcie odmrożone policzki i czubek noska. Więc w sumie pytania mam dwa - czego używacie żeby zapobiec i czego jak już po zawodach i plamki odmrożeniowe są? I czy wychodzić ze świeżymi takimi polikami na mróz?... dobrze że ocieplenie idzie...

bea-luz

Nie używamy żadnych kosmetyków dla niemowlaków bo są z reguły perfumowane. Na mróz smarujemy oliwą z oliwek i w krainie strasznych wietrzysk, gdzie mieszkam, nic mu do tej pory nie było.

hahaja

Używam Nivea Baby krem na każdą pogodę- bałam się określenia "na każdą pogodę" bo ponoć jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego, ale pozytywnie się zaskoczyłam. Małemu nic nie jest- nawet na dużych mrozach nic się nie działo.

madalena215

Polecam krem na wiatr i mróz z rossmana

eenyoo

Tak na prawdę ważne jest, aby krem nie miał w składzie wody. Niestety ten z Rossmanna wodę ma. Mojej córce buzię smaruję albo kremem na każdą pogodę Nivea.

murwa.kac

dopasuj swoja sygnaturkę do przepisowych 4 linijek tekstu.

bynight_one

Weleda Nagietkowy balsam na wiatr i niepogodę
      bardzo tlusty, ladnie sie rozprowadza, tez mozna posmarowac raczki

redcatfun14

Dziękuję serdecznie, będę kombinować... a co myślicie żeby użyć czystego ojeju kokosowego? Na mróz?

b.bujak

https://www.ziololek.pl/files/4cde915adc7a222abedfe514763c0a8e.jpg

spinka1978

Polecam HiPP, Babysanft, Krem ochronny na wiatr i niepogodę.

stara-a-naiwna

bepantenolu
      nie krem ale działa

inga1274

Stosuje krem emolium ma mróz i wiatr , ma specyficzny zapach , ale po za tym ok. Ważne że działa. Cena też do przyjęcia ok 24 zł i co istotne, jest bardzo wydajny.

murwa.kac

naprawde - wyszukiwarka badz przejrzenie pierwszej strony forum - nie boli i nie gryzie.
      forum.gazeta.pl/forum/w,572,149187404,149187404,Krem_na_mroz.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka