Dodaj do ulubionych

potworny krzyk (pisk) niemowlaka

16.04.14, 17:23
Moje dziecko ma 7 miesięcy i gdzieś tak mniej więcej od 5-go m-ca zaczęła potwornie krzyczeć. To nie jest płacz, ani krzyk dlatego, że coś się dzieje. Wygląda to tak jakby po prostu ćwiczyła swój głos, ale wchodzi przy tym na baaaardzooo wysokie rejestry. Trwało to z miesiąc (kilka takich "krzykliwych akcji" dziennie) i już myślałam, że jej przeszło, ale kilka dni temu znowu zaczęła. Tak jak pisałam to nie jest raczej oznaka, że coś jej się dzieje, bo ma dobry humor. Niby nie powinnam narzekać, ale kurczę te krzyki (czasem nazywamy to okrzykami bojowymi) na dłuższą metę są trudne do wytrzymania. Próbowałam już ją po prostu uciszać (mówiąc ćsii..), ignorować, mówić surowym tonem. Nic nie skutkuje. Macie jakiś pomysł jak można zdyscyplinować 7-miesięczne dziecko?
Obserwuj wątek
    • asia_i_p Re: potworny krzyk (pisk) niemowlaka 16.04.14, 17:49
      Moja też ćwiczyła głos, ale na szczęście wybierała mniej efektowne rejestry.

Chyba tylko korki do uszu, bo jeśli idzie o dyscyplinowanie, to siedmiomiesięczniakowi możesz, jak to się mało elegancko mówi, skoczyć.
      • edyta850 Re: potworny krzyk (pisk) niemowlaka 16.04.14, 17:59
        Ale to już nawet nie chodzi o mnie. Ten jej krzyk pewnie słychać parę pięter w górę smile Jeszcze dopóki to było tylko w domu to pół biedy, ale dziś urządziła mi taką akcję na spacerze. Nie muszę mówić, jak wszyscy w parku się na mnie gapili...
        • asia_i_p Re: potworny krzyk (pisk) niemowlaka 17.04.14, 10:38
          Możesz popróbować wkręcić ją w naśladowanie jakichś niskich dźwięków, ale gwarancji sukcesu nie ma.
    • e_vvika Re: potworny krzyk (pisk) niemowlaka 16.04.14, 18:09
      Olej to, że słychać. W końcu to małe dziecko! Moja Córcia skończyła właśnie rok i dopiero teraz, stopniowo zaczyna cichnąć - do tej pory było jak u Ciebie, od mniej więcej 4 miesiąca wink
      Trzeba do tego duuuuuuuuuuużo cierpliwości, przyznaję. Próbuj odwracać uwagę (miej w zanadrzu jakieś superciekawe gadżety wink - u nas czasem to skutkowało.

• kjut Re: potworny krzyk (pisk) niemowlaka 16.04.14, 18:58
      Ech, u mnie to samo. Cudem jeszcze szyby w oknach mam. Najgorzej jak sobie postanowi popiszczeć o 4 rano uncertain
      • edyta850 Re: potworny krzyk (pisk) niemowlaka 16.04.14, 19:46
        Eee, to ja mam luksus. Moja nie piszczy wcześniej niż o 5 rano smile No, ale przynajmniej jest mi raźniej. Tylko przeraziło mnie, że mam czekać jeszcze pół roku uncertain/
    • rulsanka Re: potworny krzyk (pisk) niemowlaka 17.04.14, 07:56
      jak ma taki donośny głos to może będzie śpiewaczką operową
      a co do samych krzyków to przeczekaj, dzieci mają różne nawyki, które mijają. Starszak np. kasłał, a młodszy zgrzytał zębami dla zabawy
      • az-82 Re: potworny krzyk (pisk) niemowlaka 17.04.14, 08:10
        Moja też tak piszczała dla zabawy, w końcu przestała.
        Ale teraz zaczyna mówić i taki wysoki głośny pisk oznacza w jej języku "dzieci"
        Więc jak opowiada co robiła na placu zabaw, to jest pisk. Jak słyszy dzieci za oknem, to jest pisk. Jak się cieszy, że wyjdzie na spacer, to jest pisk, bo przecież spotka dzieci. smile
        I tak mam znowu pisk.
    • giba116 Re: potworny krzyk (pisk) niemowlaka 17.04.14, 09:45
      Moja corka wydaje tak przerazliwy, piszczacy dzwiek kiedy ktos wychodzi z domu. Czeka zawsze na moment kiedy otworze drzwi na klatke. Wtedy tak ladnie nieeesiee... No i wszyscy sasiedzi wiedza, ze ktos od nas wychodzi smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka