Dodaj do ulubionych

Jak wprowadzać mięsko

29.08.04, 21:44
cześć,
dziewczyny, jak wprowadzałyście mięsko swoim dzieciom?
mam kupionego indyka Gerbera i chcę go dodawać do zupki jarzynowej bobovity -
najpierw małą łyżeczkę, a potem ile?
a jak podawać zupki z mięskiem, w których tylko mięsko jest nowym
składnikiem, np. potrawka z ziemniakami i królikiem hippa? Zakładam, że tego
mięska nie ma tam dużo, więc czy dziecko może zjeść od razu z całego
słoiczka, czy też zacząć od jednej łyżeczki?
Liczę na Wasze doświadczenie
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • misiek.max Re: Jak wprowadzać mięsko 30.08.04, 10:11
      Witam,
      Mięsko wprowadziłam synkowi jak skoąńczył 5 miesiąc.Niestety mały ma
      skazę.Radzę Ci żebyś spróbowała na początek sama ugotować mu zupkę i przetrzeć
      blenderem np.z indyka z warzywami. Nie wiem ile miesięcy ma Twoja pociecha.Ja
      tak robiłam. Na początek dałam małemu tylko 20 ml z butelki bo robiłam rzadkie
      zupki a potem co dzień zwiększałam ilość. Był moment,że jak miał 6 miesięcy to
      jadł 2 razy dziennie po 120 ml tylko samej zupki nie licząc mleka, kaszki,
      soczków.Potem przestał jeść zupki nie wiem dlaczego i upodobał sobie tylko
      warzywa z indykiem i jabłkiem Gerbera.Też najpierw zaczęłam od dwóch łyżeczek i
      sprawdzałam jak zaaraguje i teraz na raz je pół słoiczka ale są niemowlęta,
      które potrafią zjeść cały słoiczek a mają 6 miesięcy.Mój synek ma skończone 10
      miesięcy ale je raczej mało na raz za to często.Myślę,że lepiej nie mieszać na
      początek smaków.Jeśli masz indyka samego z Gerbera to spróbuj dać maleństwu
      najpierw 2 łyżeczki.Odczekaj z dwa,trzy dni potem 2 łyżeczki zupki jarzynowej
      itd.Dziecko samo wybierze co mu najbardziej smakuje ale wiem, że nic na siłę bo
      będzie pluło jedzeniem i jak przyzwyczaji się do słoiczków to trudno go będzie
      przekonać do zupki ugotowanej przez Ciebie.Z czasem można dodawać do zupek
      kaszkę np.Sinlac lub kukrudzianą ale na razie powoli niech się maleństwo oswoi
      z nowymi smakami.
      Pozdrawiam i życzę dużo cierpliwości Rita i Max

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka