Dodaj do ulubionych

ranking pieluch

04.09.04, 15:27
dziewczyny często na forum pytacie o pieluchy jedorazowe,czy dobre, tanie,
przewiewne, nieprzeciakające, powodują, nie powoduą odparzeń, dyskutujecie o
tetrowych, proponuję stworzyć ranking - co sądzimy o czym, jakia cena, wady,
zalety, to może zacznę...
pampersy- nienajtańsze, im większy rozmiar tym mniej w paczce,około 60 gr za
pieluche, dobrze chłoną, nie przciekają, po newborn mały miał odparzenie,
huggiesy- próbowałam tylko soft&dry, porównywalnie z pampersami, niezłe,
ostatnio kupiłam w hipernovej medium, 52 sztukiza 27 zł
dada z biedronki - ceratkowe, przeciekają, tanie, 15 zł za 36 sztuk - ok. 40
gr. za sztuke
dd- kupiłam w osiedlowym sklepie, zielona paczka, 20 sztuk za 13 zł, wszystkie
rozmiary w tej samej cenie, całkiem niezłe, nie przeciekają, dobrze chłoną,
wytrzymują cała noc, cena jednak porównywalna z pampersami
tetra - lubię tetrę, szczególnie w lecie, mam wrażenie, że skóra dziecka
oddycha, wady każdy zna
Obserwuj wątek
    • ewa75 Re: ranking pieluch 04.09.04, 18:50
      Polecam Huggies freedom. Są ulepszone, lepiej trzymają. 70 sztuk za 39,90.
      • arras-k Re: ranking pieluch 04.09.04, 19:32
        Polecam pampers oryginalne i huggisy.Pampersów zużywam 4-5 na dobę a huggisów
        ok.5.Dziecko nie ma żadnych odparzeń i nigdy nie przeciekły.W pampersach są
        takie paseczki (ledwo je widać)w których podobno jest oliwka , która dodatkowo
        pielęgnuje pupe.
        • magdaijulia Re: ranking pieluch 04.09.04, 20:02
          Używałam papmpersów (i używam), hagisów soft&drei, i bella Happy; więc pampki
          są najlepsze: same plusy; hagisy są straszne: źle się zapinają (mała jest
          bardzo sfiksowana), przemakają i ogólne są w użyciu okropne, mam już drugą
          paczkę i jakoś nie mogę się do nich przekonać; happy są dobre, wiadomo są
          tańsze i gorsze ale jak zmieniam co 3-4 godziny to są oki, używam ich w dzień
          bo na noc zakładam pampki; muszę wypróbować jeszcze inne więc dam znać;
          Pozdrawiam Magda
          • kasik25 Re: ranking pieluch 07.09.04, 10:31
            hagisy wypuściły teraz nową serię pieluszek super flex są jeszcze lepsze od
            huggies freedom .Są mięciutkie super chłoną , mają z przodu i z tyłu paski
            które się rozciągają i dopasowują do ciała dziecka.szerokie zapięcie a cena
            taka jak pampersy i freedom , ale czesto są w promocji! Niestety czesto są
            niedostępne .huggies soft&dry są kiepskie bo to pieluchy takie jak te z tipu
            albo inne tańsze i moja mała zaraz miała po nich czerwoną pupcie, nawet przy
            częstym zmienianiu. Mam zamiar wyprubować pieluchy z belli ale jak Marysia
            bedzie większa bo im wieksze pieluchy tym są droższe narazie zrobiłam zapas
            huggies na jakieś 2 miesiące .
    • mamamarka Re: ranking pieluch 04.09.04, 19:56
      Pampers Active fit to najlepsze pieluszki za 24 chyba sztuki 30 zł Ale za to są
      elastyczne i nie uciskają brzuszka jak dziecko siada co czasem powoduje
      ulewanie. Są cieniusieńkie i nawet w upały dziecko nie ma cieplejszej pupy niż
      reszta ciała.
      Pampers first steps niesamowicie wygodne do zakładania - tak jak majteczki ale
      cena taka sama jak Active fit. Są niestety strasznie grube nie wiem dlaczego i
      pupa się grzeje i marek miał od nich wysypkę.
      Z tych standardowych najlepsze są huggies freedom, mają lepsze zapięcie, są
      bardziej miękkie i przewiewne.
    • lidek0 Re: ranking pieluch 04.09.04, 20:54
      Rozumiem, że na tetrę zakładasz ceratkę, żeby nie przemoczyć ubranka? I taki
      mokry kompres jest przewiewny?
      Polecam Happy, nie tylko najmniejsze mają wycięcie na pempek,a le też worecki
      na pieluszki z kupą. Cena rozsądna, dobrze wchłaniają i trzymają się na pupie.
      • gawliki Re: ranking pieluch 04.09.04, 21:19
        hej.my tylko pampery!!!!!!!!!!!!!!!
        • driadea Re: ranking pieluch 04.09.04, 21:40
          Ja używałam już chyba wszystkich możliwych pieluszek. Dla noworodka najlepsze
          okazały się pampersy, genialnie wchłaniały kupkę, ale te następne to mnie
          bardzo rozczarowały. Huggiesy newborn też są niezle, ale mogłyby coś z tą kupką
          robić smile Bella Happy kiepsko chłoną, są za wielkie, a ilość woreczków nieco
          odbiega od liczby pieluszek w paczce.
          Od przedziału wagowego 4-9kg już mamy większy wybór (niefirmowych):
          ARO (do kupienia w macro 23 gr/szt), Tesco białe (ok. 40 gr/szt), Euroshoper
          (Albert ok. 40 gr/szt), Leader Price (ok. 50 gr/szt) - to takie same pieluszki,
          tylko pakuje je kto inny - są ceratkowe, zapięcia na taśmę, ale chłoną dobrze,
          świetnie przylegają, nie obciskają.
          Rossmann żółte (ok. 50 gr/szt) - ceratkowe, na taśmę, chłonne, miękkie, podobne
          do tych wyżej.
          Wickies (Kaufland ok. 43 gr/szt) - j/w
          DUK żółte (ok. 50gr/szt) - bawełniane, zapięcia na rzepy, nieprasowane (lekko
          pogięte smile), świetna chłonność, super przylegają, po prostu świetne!
          DUK białe (ok. 60gr/szt) - j/w, ale prasowane - niczym nie ustępują huggiesom

Jeste jeszcze wiele innych pieluszek, ale opisałam te, które w zasadzie
          wszędzie można nabyć.
          Pozdrawiam serdecznie, Agnieszka
          • driadea Re: ranking pieluch 04.09.04, 21:41
            Nie dodałam, a to istotne: moja córeczka nigdy, niezależnie od rodzaju
            pieluszek, nie miala odparzonej pupy. Tetry nie stosujemy.
            Aga
      • agawka2 Re: ranking pieluch 05.09.04, 14:07
        w lecie jak jest gorąco nic nie zakładam na tetrę, dużą pieluchę składam w taki
        trójkąt (wg sposbu ze szkoły rodzenia) na to kolejną pieluche w prostokąt i
        zawiązuję, wygląda to jak majtki a dziecko ma bardzo szeroko bioderka, co jest
        dla mnie ważne, bo mały ma dysplazję, a zresztą jaki sens stosować tetrę jeśli
        się ma tyłek grzać w ceracie, pozdrawiam
    • dorotabajerlein Pampers-y. 04.09.04, 22:13
      Moim zdaniem najlepsze są Pampersy Active Fit. Od czasu jak moja Julia
      skończyła 3,5 miesiąca i zaczęła się więcej ruszać to te pieluszki okazały się
      niezastąpione. Ruszają się razem z nią i nie uciskają jej.
      Co prawda nie testowałam żadnych innych, ale też nie zamierzam tego robić, gdyż
      jestem zadowolona z tych. Ponadto Julia nie miała nigdy odparzonej pupci.
      Pozdrawiam.
      Dorota.
    • peggy1 Re: ranking pieluch 04.09.04, 22:25
      A ja bardzo sobie chwale fioletowe Tesco. Ale sa drozsze od bialych. Zaplacilam
      36,90 za 68 sztuk (mini)
      • evita33 Re: ranking pieluch 04.09.04, 22:37
        A ja kupuje pieluchy TIP w Realu. Waga 4-9 za 72 szt. płacę 27 zł.Sa bardzo
        dobre, przez calą noc nie przeciekają
        • driadea Re: ranking pieluch 04.09.04, 22:51
          O właśnie, zapomnialam dopisać do listy TIPy. "Wklejam" je obok ARO, bialych
          tesco i td. smile To dokladnie to samo.
          Pozdrawiam smile
      • akinow51 Re: ranking pieluch 09.09.04, 22:11
        Ja dzisiaj po raz pierwszy kupiłam fioletowe pieluszki z TESCC i nie wiem czy
        tylko mi się tak trafiło, ale musze stwierdzić ze one śmierdzą mają
        nieprzyjemny chemiczny zapach, przy innych pieluszkach z tym się nie spotkałam
        a dotychczas używałam pampersów i Jasia i Małgosi z plusa(polecam bardzo dobre
        miękkie przewiewne i chłonne a cena podobna jak tych z TESCO)
    • mamitka Re: ranking pieluch 04.09.04, 23:10
      Uzywam papmpersów i uważam że są najlepsze. Nawet jak czasem za dnia nie
      zapudruję pupy Maluchowi to nie ma żadnych odparzeń! Huggiesy srednie - często
      przeciekły przez noc. Ale najgorsze okazały się pieluchy Tesco
      fioletowe...kupione notabene po przeczytaniu postów wychwalającyh. Kurde....
      ale one malo chłona... Co jedna to przemokła! I w sumie była prawie sucha (w
      porównaniu z pampersem) a już nie chłoneła. To pampers robi się taki gruby i
      cięzki a nie przepuści. Próbowałam jeszcze takie ceratkowe - w sumie ok ale
      miałam wrażenie, że pupa się Maluchowi zaparza.
      Pozdrawiam!
    • sylwia.ax Re: ranking pieluch 05.09.04, 10:16
      Ja używam Pampers Total Care i Huggies Freedom - obecnie rozmiar 5-9 kg i
      zaczynamy 7-18 kg. Dla noworodka najlepsze były Huggies newborn, Pampersy jakoś
      mi nie leżały, ale przy większych rozmiarach zmieniłam zdanie. CHyba wolę nieco
      Pampersy, bo mają węższe rzepy, a przy Huggiesach mam wrażenie,że są one nieco
      zbyt szerokie i mogą uwierać jak dziecko jest bardziej ruchliwe i zaczyna
      pełzać, mimo tego kupuję Huggiesy i zakładam do spania i na podróż, bo świetnie
      chłoną. Próbowałąm też Pampers Fitness - droższe od Total Care, ale mimo
      wszystklo wolę Total Care.Próbowałąm też Happy - które niestety mocno mnie
      rozczarowały, bo są: zbyt szerokie, rzepy mają zbyt wąskie i pielucha źle się
      trzyma, pupa bywa po nich wilgotna, co nigdy się nie zdarza przy Pampersach i
      Huggiesach. Pokreślę też, że mój Misio nigdy nie miał odparzeń, a ma 7,5 m-ca.
      Innych pieluch nie używałam i po próbie z Happy nie zamierzam.
      Pozdrawiam,
      • sylwia.ax Re: ranking pieluch 05.09.04, 10:18
        Miałąm na myśli Pampersy Active Fit a nie Fitness, przepraszam za błąd.
        • diara Re: ranking pieluch 05.09.04, 10:34
          Pampersy są zdecydowanie najlepsze.
          Kupiłam teraz huggies soft&dry (7 -16kg)i taka jestem wsciekła bo okazały się
          fatalne. Skusuiły mnie, bo były o 10 zł tańsze od pampersów. Są poprostu
          okropne! Słabo wchłaniają i zmoczony wkład zbija się w takie grudy, ze w jednym
          miejscu jest cieńki prześwit a w drugim gula.
          Ceratowych nigdy nie miałam, ale zamierzam wypróbować.
          Pampersy sa super, szkoda ze czym większy rozmiar tym mniej w paczce.
          • ankabialy Re: ranking pieluch 08.09.04, 10:13
            Witajcie.Ja od samego poczatku zakładam mojej małej i jestem z nich bardzo
            zadowolona,nie zmieniałam na inne bo po co jezeli te sa dobre?A ze troche
            drozsze?odmówie sobie paru batoników i różnica znika.Pozdrawiam i polecam.
    • werata Re: ranking pieluch 05.09.04, 12:11
      Będzie trochę kontrowersyjnie smile

Nie zauważyłam ZNACZĄCYCH różnic pomiędzy pieluchami: Bella, Huggissy i Pampers.
      Owszem, pampersy sa ŁADNE, no i ten efekt innego obrazka na każdej
      pieluszce...ach, ech.
      Ale czy naprawdę AZ TAK sie róznią od pozostałych? NIE. Jesli za ciasno
      zapniesz to obojętnie w których będą odciski, jeśli zle zapniesz - to przemoczy
      każdą z nich.
      Jakoś nie zauważyłam, zeby mój syn WOLAŁ któreś z nich. To tylko pielucha.
      Do wyrzucenia po zmoczeniu. I mało ekologiczna.
      A teraz ciskajcie gromy smile
      • 1979pi Re: ranking pieluch 05.09.04, 14:51
        Po urodzeniu synka używałam pampersów orginalnych ale nie miały wycięcia na
        pępek i kupiłam belle i miały wycięcie.Od tej pory kupuje właściwie tylko z
        belli,są super wytrzymałe,chłonne i dopasowane.Próbowałam z tipa-mają ceratke i
        nie jestem do nich przekonana,duck-są też dobre.Mateuszek nie miał do tej pory
        odparzonej pupy.Na noc zakładam z belli-trzyma przez10 godzin.
    • marta.28 Re: ranking pieluch 05.09.04, 14:41
      Werato nik nie będzie ciskał gromami - z pieluszkami jest poprostu tak samo jak
      z podpaskami i chyba każda się ze mną zgodzi.
      • sylwia.ax Re: ranking pieluch 05.09.04, 18:40
        Zgadzam się w zupełności, że nikt nie będzie ciskać gromów. Jeden woli bellę,
        inny pampersy, a inny tetrę i dobrze. Chyba też po to miał być ten ranking,
        żeby poznać różne opinie. A mnie i tak nikt nie przekona do happy i na pewno
        nie jest to kwestia zbyt ciasnego zapinania, bo tego nie robię smile
    • banitka1 Re: ranking pieluch 06.09.04, 00:10
      beznadziejne są Heppy, jestem na nie bardzo zła. Moje dziecko ma pupę
      odparzoną, mimo częstej zmany pieluszek i stosowania zasypek i kremów. W
      Pampersach mogłam go zostawiać nawet bez zasypki i nic nigdy nie było a w tych-
      koszmar. Działaja jak komres. Teraz wietrzę mu pupcię i zakładam tetrę.
      Oczywiście z ceratą i co chwila sprawdzam, zresztą po nim widac kiedy robi
      siusiu. Milknie i stęknie i już wiem. Zreszta uważam że Heppy działa tak samo
      jak mokra tetra z ceratą. Oj mówię wam jak jeste zła na te piluchy.
      Anita i Adaś - 6 miesięcy
      • moniko25 Re: ranking pieluch 06.09.04, 07:53
        dla mojej córci najlepsze są Pampersy, mogą też być Heppy ale wole nie
        ryzykować. Ostatnio coś się stało mojej miuni na pupie, każdy mówił że to
        alergia na pieluchy(okazało się wyjałowienie po antybiotykach aż zaatkował gryb
        pomogła tylko jedna maść a miała ich 6 co lekarz to inna, tylko dermatolog
        pomógł) znieniłan na jeden dzień pieluszki na Hugisy i za te to podziękuje już
        nigdy ich nie kupię.po kilku godzinach noszenia, zobczyłam że się pogorszyło na
        pupci i sprawdziłam pieluszkę okazało się była mokra i pupa tak samo że
        musiałam wycierać, a w pampkach nigdy nic takiego nie było, żeby pypa była
        mokra!tetra to pikuś, jednak Pampersy są dla niuni najlepsze.
        pozdrawiam!
    • gogo2 Jakie pieluszki na sam początek dla noworodka? 06.09.04, 08:13
      Czy to te same, które wymieniacie? Czy wsród tych malutkich pieluszek tej samej
      firmy są jeszcze jakies ich rodzaje czy nazwy?? Zastanawiam sie jakie kupic
      pierwsze pieluszki......
      Gosia
      • akkf Re: Jakie pieluszki na sam początek dla noworodka 06.09.04, 21:43
        Polecam pampesy nr 1 (new baby) - bo maja siateczke, ktora wchlania rzadkie
        kupki - moj maly robil na poczatku kupke przy kazdym karmieniu i to bylo bomba.
        Niestety dwojki juz nie maja tej magicznej siatki, a z 1 szybko wyrosl...
        Acha, dziura na pepek w pieluszce jest wg mnie rzecza zbedna, nasz sie ladnie
        goil, ale zalewalam spiritem prawie przy kazdym przewijaniu.
        Oczywiscie kazde pieluszki moga uczulic...
    • aga_piet Re: ranking pieluch 06.09.04, 22:35
      U nas, szczególnie w upały – Huggiesy, ale Freedom. Jedyną ich wadą jest cenasad
      Ostatnio nie mogłam kupić Freedomów i założyłam małej Pampersa. Rano miała
      pieluchę do kolan.
      • lawia Re: ranking pieluch 07.09.04, 08:49
        Moja pierwsza córcia ma 8 lat i już 8 lat temu sprawdzałam wszystkie pieluszki
        i najlepsze okazały się pampersysmile
        Moja druga córcia ma teraz 2 miesiące i znów potwierdziła się wyższość pampersów
        mój ranking wygląda następująco:
        1. pampersy (new born to poprostu rewelacja)
        2. huggies
        3. happy
        4. tesco fioletowe
        5. wszystkie inne ( tesco białe, albert, tip, itp )
        Powiem wam że narazie w dzień używam najtańszych pieluch tesco ponieważ moja
        córcia przy każdym bączku i karmieniu robi kupkę więc przebieram ją naprawdę
        często i napewno nie ma czasu na to żeby się odparzyła na spacery i na noc
        pampersy lub huggiesy, ale gdy tylko z tego wyrośnie to będę używała tylko
        PAMPERSÓWsmile
    • szpiczak Re: ranking pieluch 07.09.04, 11:28
      wyprobowalam juz duzo rodzajow pieluch pampersy,z biedronki,z tesco,z
      geanta,huggiesy.jednak na piatke sa pampersy.dobrze chlonai maja fajny szeroki
      rzep.najgorsze sa huggiesy ktore uzywamy obecnie bo nie wytrzymuja calej
      nocy,synek czesto budzi sie mokry np na brzuchu lub na plecach.nie mial nigdy
      zadnych odparzen.
      pozdrawiam
      mama Maćka
      • aniag5 Re: ranking pieluch 07.09.04, 13:26
        Tylko bella happy, po pampersach mój synek mial uczulenie, ktorego przez
        dłuższy czas nie mogłam wylecyć, po ok. miesiacu przerwy założyłam pampersa
        (miałam zapasy) po godz. cała pupka była czerwona i w krosteczkach.
        • 1979pi Re: ranking pieluch 08.09.04, 10:09
          Dla każdego dziecka znajdzie się odpowiednią pieluche ale one
          wszystkie,niezależnie od marki i tak idą do kosz.
    • lady.ms Re: ranking pieluch 09.09.04, 16:23
      1. huggies lepsze zapiecie i cieniutkie
      2. pampers
      3. dada z biedronki wcale nie sa z ceratki 32 szt od7-18 kg 18.99zl
      niestety sa grubsz od wyzej wymienionych ale z takiego samego materialu
      • lud_mila Re: ranking pieluch 09.09.04, 19:41
        Ależ oczywiście, że Dada jest ceratkowa- ma przecież zewnętrzna powłokę jak
        ceratkowy obrus i mojego synka odparza jak diabli, no ale taki jest efekt po
        wszystkich ceratkach sad
    • m9oni Re: ranking pieluch 09.09.04, 20:26
      Witam,
      u mojej córci najlepiej się sprawdziły pampersytotal care), te
      oryginalne.Spróbowałam też hagisów(soft&dry), ale są do kitu, przeciekają.
    • anieszka76 Re: ranking pieluch 09.09.04, 21:08
      Też używałam różnych pieluszek, i zgodze się, że DADA są ceratkowe... ale nie
      odparzały mojego synka, miał śliczną zdrową skórę, więc to może nie tak do
      końca wina pieluszek smile...
      Używamy TESCO fioletowe i HAPPY, a jak zrobi się zimno pewnie czasem kupimy też
      DADA,
      Pozdrawiamy cieplutko
      • agryc Re: ranking pieluch 09.09.04, 21:43
        Ja - jak większość na forum stawiam na pampersy - nocka w 99% suchasmile
        wymiennie - jak jest promocja używamy happy - mały ma teraz 7,5 miesiąca i te
        większe są super, z mniejszych rozmiarów (jak maly mial 2-4 miesiące)nie
        byliśmy zadowoleni - często przeciekały. Na dzien jak nie ma upałów to
        zakladamy jakies tańsze - tesco, libero czy tip. Na spacery i na nocki -
        pampersy.
        Pozdrowionka
        Aga
    • cardamomo Re: ranking pieluch 09.09.04, 23:05
      Moim zdaniem Pampersy. Jestem zachwycona Active Fit - cienkie, mięciutkie,
      ładnie sie dopasowują do pupy i chłoną zdecydowanie lepiej niż
      Pampersy 'tradycyjne' w zielonym op.
      Kompletnie nie pasowały mi Huggiesy - używałam różnych i za każdym razem coś
      było nie tak - a to pasek się odkleił, a to coś przeciekło. Szczytem było
      wypłynięcie kupy podczas przymierzania dziecka do nosidełka (w sklepie!).
      Moja Mała ma 4,5 m-ca i jeden pampers active wystarcza jej na całą noc, a rano
      jest ciężki, ale suchy.

Używam pampers "4" i odnoszę wrażenie, że te w zielonym opakowaniu chłoną
      gorzej niż dawniej, kiedy używałam mniejszych rozmiarów.
      • patee1 Re: ranking pieluch 09.09.04, 23:09
        A ja nie moge namierzyc tych Pampersow Active Fitsad
        Co do Huggisow to moim zdaniem maja za twardy pasek z przodu i w samochodowym
        foteliku cisna w brzuszek. Za to maja fantastyczna rzecz-gumke z tylu, ktora
        zapobiega wydostaniu sie kupy na plecy (co niestety w Pampersach zdaza sie
        czesto).
    • bakocka Re: ranking pieluch 10.09.04, 08:57
      My na początku używaliśmy Happy - są dobre, ale niestety nie dla noworodka,
      który co chwilę robi kupę. Mały miał odparzenia jak diabli. Potem
      przerzuciliśmy się na Huggies i Pampers. Generalnie ok, ale drogie. Potem
      spotkałam się z pieluszkami Duk. Są super. Wydaje mi się, że to są jakieś
      odrzuty Huggies. Super chłonne, miłe i NIECERATOWE. Cena też konkurencyjna.
      Jedyna ich wada - mają zaniżone rozmiary. Misiek waży ok 8kg a jaa muszę używać
      pieluszek 9-18 kg, bo mniejsze zrobiły się za małe, choć na opakowaniu stoi, że
      do 10 kg. Polecam.
    • jagoda1977 Re: ranking pieluch 10.09.04, 20:03
      My używamy Pampersówi nie zamienię ich już na żadne inne.Kiedyś po namowach mam
      na forum, kupiłam w osiedlowym sklepie trzy sztuki huggisów i trzy sztuki bella
      happy.Spróbowałam ich i przez dwa tygodnie walczyłam z zaczerwienieniem i
      krostami na tyłeczku mojego szkraba.Dzięki bardzo,wolę zapłacić parę zł więcej
      (ok.12 na paczce)i mieć święty spokój ze wszelkimi odparzeniami.Idąc i licząc
      dalej zużywamy jakieś dwie i pół paczki pamperów na miesiąc co daje jakieś 30
      zł więcej ,czyli 1zł dziennie.Wolę nie zjeść jogurtu,czy batonika,niż później
      płakać z moim maleństwem nad odparzeniami.
      Jagoda i 2 miesięczny Mikołaj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka