Dodaj do ulubionych

mleko modyfikowane, wymioty

17.10.14, 22:11
Witam,
Moje 6-cio miesieczne dziecko wymiotuje po mleku modyfikowanym. Kupilismy wszytskie mozliwe mleka modyfikowane ( najpierw z laktoza, teraz bez laktozy,bo po zwyklym po zetknieciu mleka ze skora dostaje wysypki), i niestety nic nie pomaga. Zrobilam dwa tygodnie przerwy w podawaniu mu tego mleka. Dzisiaj dodalam 50ml do kaszki, rano i po popoludniu, i wieczorem mial znowu te okropne chlustajace wymioty sad Za tydzien ide do lekarza z synkiem, zobaczymy czego sie dowiemy. Nadal karmie piersia, ale wrocilam juz do pracy i chcialam go troche uniezaleznic od mojego mleka. Na szczescie je zupki i kaszki. Czy ktoras z Mam spotkala sie z taka reakcja na mleko?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: mleko modyfikowane, wymioty 17.10.14, 22:37
      a hydrolizat toleruje?
      Swoja droga, jesli armisz piersia, to najprosciej byloby kontynuowac karmienie piersia, wywalic mieszanki, a podczas twojej nieobecnosci dawac dziecku niemlecznosci. Proste i skuteczne.
      • danka.2014 Re: mleko modyfikowane, wymioty 17.10.14, 22:57
        hydrolizatu nie probowalismy. Tak wlasnie robimy, ja karmie synka wieczorem, w nocy i rano piersia a w dzien je inne rzeczy i pije wode. Wiecej mu nie dam mieszanki skoro mu szkodzi. Nigdy wczesniej nie slyszalam ze tak moze sie dziac.
        • ewa.misko-wasowska Re: mleko modyfikowane, wymioty 19.10.14, 21:33
          Alergia na białka mleka krowiego może objawiać się wymiotami, w razie potrzeby dokarmiania mm też bym sugerowała wypróbować hydrolizaty,
          pozdrawiam serdecznie
    • malaidka Re: mleko modyfikowane, wymioty 20.10.14, 10:50
      Tym bardziej bym karmiła dalej, zamiast sprawdzać po czym i czy w ogóle dziecko nie będzie wymiotowało. Przecież to jest męczarnia dla dziecka. A ty masz wszystko co najlepsze i co do szczęścia trzeba.
      Dacie radęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka