Dodaj do ulubionych

Kilka pytań odnośnie regularności

09.02.15, 12:36
Hej smile czy tez macie wrażenie ze regularność odciągnięć wpływa na ilość mleka? Jak ściągam z różnych przyczyn w malo uregulowany sposób to mam mniej mleka i więcej czasu mi to zajmuje. Tez tak macie? Wasze dzieciaczki śpią i jedzą zawsze o tych samych godzinach? Pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • pieklasik Re: Kilka pytań odnośnie regularności 09.02.15, 12:45
      A jesli odciągacie się regularnie to z jakas tolerancja, do pól godziny a moze godziny? I co robicie żeby moc sie odciągać o starych porach? Macie kogoś do pomocy przy Maleństwie na ten czas?
    • lenad31 Re: Kilka pytań odnośnie regularności 09.02.15, 17:11
      Ze swojego doświadczenia , a karmię KPI drugi raz i z doświadczeń innych to mogę Ci powiedzieć , że niestety ale regularność ściągania to podstawa , taka sama jak np. odciąganie do końca. Te 20 minut spóźnienia ci raczej nie zaszkodzi. A jak sobie poradzić z tym ? Najlepiej zmniejszając ilość odciągnieć na dobę smile , przy częstych to bez pomocy się nie obędzie bo czas odciągania to powinien być czas "święty". Możesz też sciągnąć przed zaplanowaną godziną , jeżeli widzisz że coś ci wypadnie albo w razie spóźnienia ściągnąć trochę pomiędzy planowanymi godzinami.
      • pieklasik Re: Kilka pytań odnośnie regularności 10.02.15, 23:20
        Dziekuje bardzo za odpowiedź smile. Życzę rzeki mleka i pozdrawiam wink.
    • toya666 Re: Kilka pytań odnośnie regularności 18.03.15, 23:46
      Mój synek od początku jadł regularnie, co 3 h. Odciągałam podczas karmienia go, więc robiłam to bardzo regularnie. Piersi też napełniały się regularnie. W podróży, gdy czasem nie mogłam odciągnąć o wyznaczonej porze, piersi były twarde, pełne i bolały. Musiałam odciągnąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka