Dodaj do ulubionych

zamrażanie mleka

20.04.15, 12:55
w jaki sposób mrozicie mleko? nie chodzi mi o to w czym, tylko jak; tzn czy mleko które zostało odciągnięte z temp pokojowej wkładacie do zamrażalnika? czy też jest schłodzone w lodówce i dopiero później do zamrażalnika? jeśli tak to jak długo może stać w lodówce żeby je później można było zamrozić?
Ps. bardzo fajne forum, mega skarbnica wiedzy, szkoda że tak mało osób obecnie pisze smile
Obserwuj wątek
    • angieabc Re: zamrażanie mleka 20.04.15, 14:44
      Hej, jak mroziłam takie zaraz po odciągnięciu to po rozmrożeniu (rozmrażałam w lodówce) miało ono dziwny zapach. Był on mniej odczuwalny, gdy mleko najpierw ok.4godzin stało w lodówce, dlatego przerzuciłam się na mrożenie odstanego w lodówce mleka, ale tylko przez 3 miesiące. Później mleko w ciągu 24h zużywałam i nie bylo sensu mrozić wink pozdrawiam cieplutko.
      • mon-ika78 Re: zamrażanie mleka 20.04.15, 14:58
        wielkie dzięki za odpowiedź
    • awidyna Re: zamrażanie mleka 20.04.15, 15:51
      Najpierw dawałam do lodówki a potem do zamrażarki.
      Mleko mrożone może mieć brzydki zapach niestety i czasem dziecko odmawia picia go. Nie jest ono zepsute. To przez lipazy taki zapach.
    • alicja.zu Re: zamrażanie mleka 20.04.15, 16:42
      Ja różnie czasem od razu do zamrażalki wkładałam świeżo ściągnięte mleko, czasem do lokówki a potem do zamrażalki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka