Dodaj do ulubionych

Spanie w nocy

29.10.15, 01:29
Kiedy Wasze dzieci zaczęły przesypiać noce? Moja starsza córka zaczęła dopiero po 2 latach. A młodsza jeszcze nie przesypia, ma dopiero skończone 3 miesiące. Ale zauważyłam, że kiedy uśnie wieczorem, np. ok 19 - 20 to usypia wówczas bez jedzenia i śpi naprawdę długo. Ok 4 - 5 godzin, to wtedy bez jedzenia jest 6 - 7 godzin. A kiedy dam jej na śpiku mleko, to wytrzymuje tylko 3 godziny.
Obserwuj wątek
    • leni6 Re: Spanie w nocy 29.10.15, 07:47
      To chyba nie jest dobrze postawione pytanie. Stwierdzenie, że im starsze dziecko tym lepiej przespana noc nie jest prawdziwe. Jak się popatrzy na dane statystyczne to więcej roczniaków przesypia noce niż dwulatków.
    • juuuu7 Re: Spanie w nocy 29.10.15, 08:38
      Synek zaczal przesypiac noce jak skonczyl 2lata.
    • panizalewska Re: Spanie w nocy 29.10.15, 09:24
      Każde dziecko jest inne, nawet w rodzeństwie. 3-miesięczniakowi to ja bym nie wydzielała mleka, nawet jakby miał spać krócej.
      Moja starsza córa przesypia od zakończenia kp, czyli 2 lata 4 miesiące, młodszy, 1 rok i 4 miesiące - odstawiłam i oddelegowałam do własnego łóżka do pokoju z siostrą, zasadniczo też przesypia. Czasami się budzi i popłakuje, ale jak starsza zeznała - przychodzi spać do niej smile Przy nieutulonym płaczu zabieramy do siebie. Śpi sam od tygodnia i na razie jeden raz go zabraliśmy do siebie, raz wstawałam o 2 w nocy, żeby go uśpić u niego w łóżku.
    • babybump Re: Spanie w nocy 29.10.15, 11:41
      Dla dziecka 3 miesiecznego przesypianie nocy oznacza spanie ciagiem 5 godzin. Tak wiec Twoje juz noce przesypia.
      Moja zaczela spac jednym ciagiem 12-13 h jak miala 9m. Tak jest do dzis (ma prawie 22m).
      3 miesieczny synek spi jednym ciagiem 6-9 h. Oboje kp.,
      • manuskrypt1 Re: Spanie w nocy 29.10.15, 20:07
        Wiedziałam, że ona traktuje to jako wieczór i noc. Ale myślałam, że jest za mała na przespanie nocy (jej nocy). A przy okazji Babybumb mamy dzieci w tym samym wieku smile Moja starsza córka ma 24 miesiące (za 2 tygodnie kończy 2 latka), a młodsza urodziła się pod koniec lipca smile
        • babybump Re: Spanie w nocy 29.10.15, 20:14

I jak sobie dajecie radę?
          My jakoś wychodzimy na prostą. Ja nie mam tu żadnej pomocy, więc początki były trudne. Ale pewnie wiesz, że ja z tych, co praktykują plany dnia, więc jakoś sobie moją dwójkę zgrałam. Tylko czasami jak mi się obudzą o tej samej porze, to nie wiadomo do kogo najpierw pójść. Maż mówi 'Idź do tego, które głośniej się drze' wink
    • skinnie07 Re: Spanie w nocy 29.10.15, 20:46
      Moja córka ma 4 miesiące i przesypia ciągiem 11h. Śpioch po tacie wink
      • manuskrypt1 Re: Spanie w nocy 29.10.15, 21:10
        O rany, 11 godzin, moje marzenie smile A radzic, jakoś muszę sobie radzić smile Obydwie mi nie śpią jednocześnie, jedynie płaczą jednocześnie. A tak sobie codziennie myslę, żeby przysnąć na pół godziny, ale kiedy jedna zasypie, to druga się budzi. I na tym się kończą moje marzenia o przyśnięciu smile I tak jesteśmy same całe dnie. Remontujemy się i mąż po pracy jeździ na hacjendę i wraca, kiedy kładą się spać, albo już śpią. Dlatego czekam z utęsknieniem, kiedy ta młodsza będzie miała conajmniej 2 latka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka