Dodaj do ulubionych

Dopajanie wodą

13.03.16, 09:05
moja miesięczna córka jest karmiona butlą i ostatnio położna zaleciła abym dopajała ja woda gdyz jak nie otrzyma wody to moze nastąpić odwodnienie ale problem w tym ,ze mała kompletnie nie lubi/ nie umie ( sama nie wiem ) pić wody podaję ja w butli z której pije mleko i niestety za każdym razem jest krzy histeria i lament mała pręzy się wykrzywia w końcu wypycha z buzi butlę .
Co zrobić aby ją jakoś skutecznie dopajać ? bo nie mam juz w ogóle siły ....
Obserwuj wątek
    • czarmiki Re: Dopajanie wodą 13.03.16, 09:43
      pierwsze słyszę takie stwierdzenie?na jakiej podstawie tak twierdzi??mała ma zaparcia?jakieś objawy odwodnienia?ja karmiłam od 4 mies do tej pory a ma skończone 8 mies.nie chce pic czasem z niekapka łyknie wody
      • czarmiki Re: Dopajanie wodą 13.03.16, 09:44
        od 4 mies.mm karmiłam nie jasno napisałam
    • mamaafg Re: Dopajanie wodą 13.03.16, 10:18
      Polozna powinna sie doksztalcic. Dzisiejsze mm jest tak przygotowane ze dziecka nie trzeba dopajac. Mi nawet w czasie upalow mowili ze nie trzeba. Mm wystarczy. Zaczęłam podawac wodę dopiero przy rozszerzaniu diety. Tez nie chcial pic z butli ani z niekapka. Pije z doidy lub normalnego kubka.
    • makatka81 Re: Dopajanie wodą 13.03.16, 10:55
      W pełni popieram dziewczyny powyżej. Dzisiejsze mm nie wymaga dopajania. Moja córka jest z upalnego sierpnia i ma się dobrze mimo niepodawania wody smile Moja położna jest koordynatorem wojewódzkim, więc wiedzę ma aktualną
    • ani-a1987 Re: Dopajanie wodą 14.03.16, 18:10
      mój ma zaraz 7 m-cy i do dziś nie chce wody smile też jest na mm i nigdy go na siłę nie dopajałam smile
    • antosia1993 Re: Dopajanie wodą 16.03.16, 21:45
      Nie trzeba dopajać jeżeli karmisz mleczkiem. Dzisiejsze receptury są takie, że starcza. Aczkolwiek synek samej wody nie chce (bo już stałe pokarmy jemy) to robię mu herbatkę przeznaczenia niemowlęcego oczywiście. Samej wody też nie chciał odkąd pamiętam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka