radosnaajakwiosna
29.04.16, 08:27
Witam. Jestem mamą 9 tygodniowej dziewczynki, która od dwóch tygodni zmaga się z biegunką. Robi kupę średnio raz na dwie godziny.Za nami kilkukrotne wizyty u lekarzy. Mała jest karmiona piersią i butelką. W tej chwili z przewagą mleka modyfikowanego. Dotąd dostawała enfamil 1. Przez moment sądziłam, że to ja coś zjadłam ale odkąd pojawiła się biegunka pilnuję się bardziej niż zwykle i nic się nie zmienilo. Podaję jej smectę i dicoflor, bez skutku. Przez 4 dni na wniosek lekarza miała podawany lek hidrasect, bez skutku. Zrobione miała badanie moczu, wszystkie parametry wyszły prawidłowo. Dodam jeszcze, że dziecko nie gorączkuje, przybiera na wadze.W końcu Pani doktor zmieniła mleko na bebilon pepti. Podaję mleko od 3 dni, póki co bez zmian. Może jedynie na lepsze zmienił się fakt, że od dwóch dni nie załatwia się w nocy. Natomiast jeśli chodzi o dzień nic się nie zmieniło. Wiem, że może na efekty trzeba poczekać chwilę dłużej ale może ktoś miał podobny problem i napisze jak udalo sie go rozwiązać? Pozdrawiam