Dodaj do ulubionych

Bardzo dlugie usypianie

08.08.16, 20:22
Witajcie, jestem mama 10 miesoecznego bobasa. Zaczne moze od tego ze od samych jego narodzin wszyrko robie o tej samej porze. Kedzenie mycie spanie itp. Mam to szczescie ze moje dziecie samo.zasypia w lozeczku przy kolysance lub bez.niej tez ale z kolysanka jest szybciej ale.... No wlasnie. To szybciej to u nas jest 20 do czasem nawet 40 minut! W tym czasie dzieciak mi nie placze tylko wariuje w lozeczku, strzela smokiem, probuje wstawac.. No wszystko.. Az nagle sie chyba tymeczy przytula misia i w ciagu 8 minut go nie ma. Zawsze klade go o 20 to zasypia ok 20.30. Probowalam juz robic tak ze kladlam go 20.30 bo myslalam ze moze nie jest spiacy ale zasnal wtedg kolo 21. Takze ten jego rytual trwa ok pol godziny. Czy Wy tez macie take akcje ze swoimi pociechami? Moze cos robie zle.. To strasznie meczaceni zmudne usypianie go przez pol godziny..
Obserwuj wątek
    • postka Re: Bardzo dlugie usypianie 08.08.16, 20:52
      A jak wyjdziesz z pokoju i nic z nim nie robisz przez te 20-40 minut to co się dzieje? Bo rozumiem, że teraz coś z nim robisz jak on się kręci?
      • bea77a Re: Bardzo dlugie usypianie 09.08.16, 08:12
        No teraz to mu poprostu wkladam tego smoka jak zaczyna stekac bo jak mu wyleci to zaczyna marudzic bo go chce ponownie takze wyjsc z pokoju za bardzo nie moge no.. Nie wiem sama
        • postka Re: Bardzo dlugie usypianie 09.08.16, 13:33
          a sam sobie smoka do paszczy nie wsadzi? Powinien już, mój siedmiomiesięczniak daje radęsmile Jak z nim siedzisz i on Cię widzi to jesteś dla niego atrakcją i to mu nie pomaga się wyciszyć. Odpraw rytuał, daj smoka i wyjdź. Jak będzie marudził to wejdź, w ciszy podaj smoka, połóż na plecy czy boczek jak woli, pogłaskaj po głowie i wyjdź znowu. I tak do skutkusmile Jak się rozpłacze to weź na ręce na chwilę, uspokój i połóż znowu i wyjdź. Nawet jak to będzie dalej trwało 40 minut, to w międzyczasie zrobisz sobie kolacjęsmile
          • bea77a Re: Bardzo dlugie usypianie 09.08.16, 15:12
            Ogolnie to siadam tak ze on mnie nie widzi no ale sprobuje z tym wychodzeniem
            smile dzieki
    • lidek0 Re: Bardzo dlugie usypianie 09.08.16, 18:28
      " W tym czasie dzieciak mi nie płacze tylko wariuje w łóżeczku, strzela smokiem, próbuje wstawać.. No wszystko" to o jakim męczeniu Ty piszesz? Czego chcesz od dziecka? Sama zawsze jak przyłożysz głowę do poduszki to w ciągu minuty zasypiasz? Ja problemu nie widzę, jak sam się kręci i zabawia to co Ci to przeszkadza? Zostawiasz i wychodzisz.
      • bea77a Re: Bardzo dlugie usypianie 10.08.16, 13:14
        Niczego nie chce od dziecka i nie jest to problem ktory mi spedza sen z powiek. Napisalam na forum bo moze jakas mama ma sposob zeby to zasypianie troche usprawnic ot cala historia.
        • lidek0 Re: Bardzo dlugie usypianie 11.08.16, 07:07
          No ale czego oczekujesz? Chcesz, żeby dziecko odłożone od razu zamykało oczy i już spało? Bo nie bardzo rozumiem czego konkretnie oczekujesz, ja w Twoim przypadku problemu nie widzę, ale jeżeli dla Ciebie to co jest jest problemem, napisz konkretnie czego byś chciała.
    • zuleyka.z.talgaru Re: Bardzo dlugie usypianie 09.08.16, 22:12
      Mój też tak ma. W dodatku za chiny ludowe nie zaśnie sam. Ktoś musi z nim być. Cóż. Ten typ tak ma i spoko smile
      • bea77a Re: Bardzo dlugie usypianie 10.08.16, 13:13
        No chyba masz racje ze po prostu ten typ tak ma smile dzieki za odpowiedzi dziewczyny wink
        • zuleyka.z.talgaru Re: Bardzo dlugie usypianie 10.08.16, 21:01
          Szczerze - nie widzę powodów, żeby się użerać w imię internetowych porad smile mam też 8-letniego syna...i wiem, że wszystko mija smile więc dla zdrowia psychicznego nie ma się co spinać.
          • bea77a Re: Bardzo dlugie usypianie 12.08.16, 08:12
            Ale ja sie nie spinam ani nic z tych rzeczy tylko pod koniec tych jego wariacji on sam jest padniety ale nadal wariuje.. Nie wiem jak go po.prostu wyciszyc przed snem tego mojego Szatana. A od 2 dni wstaje w nocy w lozeczku naet na spiocha z zamknietymi oczami.. Chyba sie nie moze nacieszyc ta umiejetnoscia i robi to nawet podczas snu
            • zuleyka.z.talgaru Re: Bardzo dlugie usypianie 12.08.16, 09:32
              A próbowałaś podawać melisę przed snem?
              • bea77a Re: Bardzo dlugie usypianie 12.08.16, 19:58
                Tak ale to nic nie daje a wypijal sporo bo robilam mleko na wodzie z melisa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka