Dodaj do ulubionych

problem z kupka

18.09.16, 21:15
witam, jestem mamą 4miesięcznej dziewczynki i mamy problem z kupka. Od urodzenia jesteśmy na bebilonie Comfort wszystko bylo książkowo poki mala nie zachorowala i nie dostala antybiotyk. Po nim pojawila sie biegunka i od tej pory nie umie sobie poradzic. byliśmy w szpitalu wyprozniala sie zawsze normalnie 2 razy dziennie ale teraz robi kupke przy kazdej butelce czasami jeszcze pomiędzy posilkami wiec 6 kupek sie zdarza. Podaje jej probiotyk neonatus lcr i smecte do mleczka i dalej kupki sa takie częste. Juz sama nie wiem czy tak moze być czy udac sie kolejny raz do lekarza jestem juz bezradna. Prosze o pomoc i radę
Obserwuj wątek
    • jagurek123 Re: problem z kupka 04.10.16, 10:52
      Witam, mam podobny problem z 6 mies corka. Po biegunce ktora przeszlan2 tyg temu kupy nadal sa wodniste i 6 razy dziennnie do tego w nocy, co nie zdarzalo jej sie wczesniej.Karmie piersia plus mleko hipp comfort, do tego probiotyli dicoflor i enterol ale nie ma poprawy, jutro idziemy do lekarza znow.Moze to byc nietoletancja laktozy, jelita nie produkuja laktazy i laktoza jeat rozkladana do metanu i dwultenku węgla (sfermentowane kupy). Mam nadzieje ze u twojej corki lepiej juz, ja jestem juz zalamana
      • lucinka88 Re: problem z kupka 17.10.16, 17:00
        a u nas juz ok od kad podajemy zupki wszystko unormowalo sie poprostu chyba trzeba bylo czasu po tych wszystkich antybiotykch. nietolerancji laktozy nie mamy probowalam tez zmienić mleko na hipoalergiczne ale bylo jeszcze gorzej. jak narazie jest z kupka dobrze. mam nadzieje ze u was juz tez jak moge polecic probiotyk to neonatus lcr nam pomoglo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka