Dodaj do ulubionych

cO ROBIĆ?

04.10.04, 09:25
Wczoraj mojej 5 miediecznej córeczce dałąm troche deserku gerbera-
marchewkowo-jabłkowo-winogronowego , po 4 godzinach miałą straszne bóle
brzuszka , bardzo płakała, potem zrobiłą kupkę i to był cały deserek , cała
noc prawie spałą ładnie ale dwa razy robiła bardzo rzadka kupke , temperatury
nie ma jest radosna a biegunka trwa, co robic czy dawac ccoś do picia aby
sie nie odwodniłą cay są jakies srodki p?biegunkowe dla nieowląt . Prosze o
rade i szybkie odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • aniaora Re: cO ROBIĆ? 04.10.04, 09:44
      Czy karmisz ją piersią? Jeśli tak, to przystawiaj kiedy tylko chce - na pewno
      sie nie odwodni (jesli nie wymiotuje). Możesz dać jej lakcid - na pewno nie
      zaszkodzi - mojemu dawali już w szpitalu na noworodkach. On działa na flore
      bakteryjną w jelitach. Czy to był jej pierwszy słoiczek? Jesli tak to szkoda że
      nie było to coś pojedynczego (jabłko lub sama marchewka). Mój też ma pięć
      miesięcy i nie daję mu np. marchewki bo działa na niego zapierająco. Gdybyś sie
      jednak martwiła dalej lub nic by sie nie zmieniało to idź do lekarza. Przy
      odwodnieniu ciemiączko się zapada, dziecko jest bardzo osłabione. Myślę,że byś
      to zauwazyła. Trzymajcie sie Ania
      • audi8 Re: cO ROBIĆ? 04.10.04, 10:16
        Tak karmie piersia , to nie był pierwszy słoiczek , najpierw dostała sama
        marchewkę po kilku dnich jabłuszko i nic sie nie dzialo, widzocznie te
        winogrono jej zaszkodziło, je bardzo ładnie temp nie ma jest radosna, jak ten
        Lakcid sie podaje?
        • aniaora Re: cO ROBIĆ? 04.10.04, 10:26
          Lakcid jest w ampułkach, musisz przełamać ampułkę, dolać troszkę ciepłej (ale
          nie gorącej wody) i chwilę wstrząsać zeby sie rozpuściło. Wylać na łyżeczkę i
          wlać małej do buzi. Jest dosć smaczny. Daj raczej kilkanaście minut przed
          jedzeniem a na pewno nie odrazu po. Pudełko przechwuje sie w lodówce. Jest też
          w innych postaciach np. lacidofil ale ja nie dawałam. Zapytaj w aptece. Jak
          moja starsz miała 3 latka to miała rotawirusa, wymiotowała i miała biegunkę, to
          oprócz kroplówki bo była odwodniona dawali jej właśnie lakcid. Daje się go
          nawet noworokom gdy mają problem np ze sluzem w kupce. Jesli nie jest to stan
          ostry to na pewno pomoże. Ania
        • aniaora Re: cO ROBIĆ? 04.10.04, 10:29
          Audi jesli to Bobovita to mam ten słoiczek w domu - zawiera tez mąkę ryżową.
          Zawsze trzeba czytać co zawierają słoiczki, bo ze zdziwieniem ostatnio
          zobaczyłam że zupki od 5 miesiąca zawierają mleko. Ania
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka