Dodaj do ulubionych

Nieszczelne pampersy???

07.10.04, 22:03
Witam!Mam mały problem. Dla mojej 5-cio miesięcznej córki używam pampersów
trójek (od początku używamy pampersów) i mała kilka razy dziennie (w nocy
minimum raz)ma przesikane ubranka, zawsze z któregoś boku. Jest to mega
uciążliwe, bo malutka nie znosi przebierania, a ja wiecznego prania i
prasowaniawink
Jestem przekonana że pampersy założone sa prawidłowo (próbowała już cała
rodzina). Wcześniej też sie to zdarzało, ale nie z taką częstotliwościa.
No i teraz nie wiem czy kupiłam jakieś felerne pampersy ( w carrefour była
promocja pampersy BABY Activ, 96 szt. za 49,99)???
A może coś nie tak z sikaniem małej? Sama nie wiem co? bo myślałam że takie
rzeczy przytrafiają sie częściej chłopczykom.
Może macie odobne problemy. Jeśli to można nazwać problemem...
Acha, jeszcze jedno: chociaż ubranka są mokre, to pampers jest prawie
niezużyty, lub nieznacznie, bo wcześniej zdażało się tak po nocy, kiedy
pampers ważył dwa kilo!
pozdrawiam i dzięki za sugestie.
Obserwuj wątek
    • mynia0 Re: Nieszczelne pampersy??? 07.10.04, 22:26
      ja też używam trójek, /Ela ma 3 miesiące/, mniejsze były za płytkie. zdarza
      sie, ze pampers jest przesikany właśnie z któregoś boku, ale dam głowę, że jest
      albo źle założony, albo moje dziecko się tak wierci, ze pieluszka się jakoś
      przekręca. no i daję nowego pampersa, choć faktycznie prawie nie zużyty....
      • hratli Re: Nieszczelne pampersy??? 07.10.04, 22:39
        moze czas zmienic pampersy na wieksze? szczegolnie gdy przy tych najbardziej
        chlonnych przecieka...
      • jolaitusia Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 09:53
        ja też zakładammojej małej pampersy 3 też mam ten problem nie zdarza się często
        ale się zdarza myślałam że mała się tak wierci że aż cały bok po pachę mokry
        od 3 tyg używam heppy na dzień a na noc pampersy w nocy zmieniam pampersa raz
      • aga305 Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 10:46
        a może za duży rozmiar. Ja używam teraz Pampersów Hania ma 8,5 miesiąca też
        trójek ale nie Akticve Fit ale może spróbuj Huggies Soft &Dry one mają tką
        szeroką gumkę na pleckach i może to pomoże. Ja ich też używała i nigdy nie
        zdarzyło się przecieknięcie.
    • aniah75 Re: Nieszczelne pampersy??? 07.10.04, 22:42
      to nie chodzi o za małego pampersa. ja właśnie zmieniłam na większe i te też
      przeciekają
    • margarettka Re: Nieszczelne pampersy??? 07.10.04, 22:56
      Hej,
      mam taki sam problem. Mi tez wszyscy odpisywali ze pewnie pampersy za male,
      albo zle siusiak ulozony (mam synka), ale nikt nie chce wierzyc, ze to nie to.
      Pampersy zakladam superdokladnie, siusiak do dolu, wszystkie falbanki idealnie
      poprawione, no instrukcje bym mogla napisac wink I co? I synek przesikany,
      ubranka mokre a pampers suchy. Nie wiem od czego to zalezy...moze maja jakas
      trefna partie i akurat nam sie trafilo uncertain
      • ttkt Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 08:43
        Witajcie!
        u nas od jakiegoś czasu jest to samo,my używamy 4+ (synek waży 11kg.)
        i też myślałam,że to jakaś trefna paczka
        a okazało się,ze to Pompers "NEW"
        są węższe w kroku bo mają niby być wygodniejsze dla dziecka
        bardziej przewiewne i mają ułatwieć poruszanie
        a finał jest taki że przeciekają
        znalazłam starego Pampersa i widać różnicę
        ten nowy jest cieńszy i węższy
        niestety mam zapas pieluch ale będziemy je używać na dzień
        a co możecie polecić na noc?
        pozdrawiwm Kasia
    • iwonka13 Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 08:30
      wiesz, tez zawsze uzywam pampersów, teraz 3. I przed wczoraj tez kupiłam te
      same co Ty, activ, te z promocji. I chyba z nini coś nie tak, bo moja niunia
      tez z boku mokra jest w nocy.
      • dorota751 Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 08:58

To ja jako kolejna (chyba ósma) zgłaszam ten problem, może by jakiś post do
        producenta wysłać?
        A może zmienić pieluchy - ale na jakie?
        Dorota
        • mamaigora1 Active baby 3 08.10.04, 10:02
          U mnie tez przeciakaja w nocy - strasznie to uciązliwe bo mały budzi sie w nocy
          z płaczem bo ma całe plecki mokre (a pampers suchy).

Jola
          • izado Re: Active baby 3 08.10.04, 10:14
            Ja używam własnie tych i nie mam takiego problemu. Może jednak to dlatego, ze
            Zosia sypia tylko na brzuszku, bo tył tych pieluszek ma rzeczywiście inną
            konstrukcję niż w Total Care.
            Poza tym sa bardziej miękkie, co nam odpowiada, bo możemy bez problemy założyć
            je wyżej niż Total Care - z Total Care byl u nas problem bo albo zjezdzaly za
            nisko, albo uciskaly Zosie w brzuszek.

Pozdrawiam,
            Iza
    • mamaigora1 Wyslalm info do Pampersa - zobaczymy... 08.10.04, 10:09
      Moze i Wy wyslijcie - www.niemowle.onet.pl i na samej górze link do Kontakt z
      Instytutem Pampers.

J.
    • ania.wisniewska Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 10:09
      Polecam pampersy Active Fit (opakowanie zielono-fioletowe). Sa bardziej
      elastyczne i mięciutkie.
      Moja mala tez ciagle byla mokra w tych starych pampersach. Uzywamy rozm. 3 i
      jestesmy bardzo zadowolone. Niestety te pampersy sa sporo droższe od
      pozostałych, bo za 32 szt. trzeba zaplacic okolo 28 zł.
      • atopik Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 10:21
        Szczerze mówiąc, to myślałam, że to męski problem, a okazuje się, że nie. U nas
        zdarza się to tylko w nocy. Synek dość energicznie się kręci, a pampers
        przepuszcza wówczas, gdy synek sam (nawet nieznacznie) przekęca się na boczek.
    • szyszunia75 Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 10:24
      MOja córeczka zasikiwała się bez umiaru jak miała jakieś 4-5 miesięcy. Jakbym
      pampersa (trójkę) nie założyła, zawsze była mokra z któregoś boku. Też
      podejrzewałam złą partię. W końcu zmieniłam na czwórki, ze dwa razy była
      jeszcze wpadka (ale wynikała raczej z tego, że za słabo zapięłam na brzuszku,
      zostawiając za dużo luzu) i skończyło się. Teraz siusiu ląduje w pampersie, nie
      na plecach. Bawi mnie to, że czwórki sa przeznaczone dla już chodzących dzieci,
      a moje półroczne, zaledwie siedzące bobo dawno już je nosi, ale tylko takie
      pasują.
      • bogibogi Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 10:59
        Mamy ten sam problem. mój synek przesikuje pampersy po bokach. Wczesniej
        używalśmy 3 i strasznie przesikiwał. teraz przeszlismy na 4 i jest lepiej.
        zdaża sie , ale sporadycznie. A! co ja mam powiedzieć, mój synek ma 4 i prawie
        pół miesiąca,a używamy 4 już od końca 3 miesiąca smile))
        Pozdrawiamy
        • leli1 Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 11:51
          dlatego własnie szybko wyleczylismy sie z pumpersów. Przeszlismy na huggisy i jest ok, nawet przez wielu krytykowane Bella sie sprawdzają (są duże i mają szeroką taśmę i szerokie zapięcia).
          Moze zmienisz pieluszki na próbe??
          • sypla1 Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 13:48
            Zauważyłam pewną prawidłowość : mojej córce pieluszki ( bez znaczenia której
            firmy) przeciekają bokiem tylko wtedy, gdy karmię ją na leżąco. No bo ile tej
            pieluchy dziecko ma na boczku? Przód i tył zabudowany, a z boku praktycznie
            nic !
            Początkowo też wydawało mi się, że zakładam nieodpowiedni rozmiar.

pozdrawiam

Sylwia
            • verbena Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 15:45
              Moja mała przesikuje pieluchy zawsze, jak leży na boczku.
              Próbowaliśmy Huggiesy Freedom, Pampers Total Care, Active Baby i Active Fit.
              Przesikiwała 3, przsikuje i 4. Dpdam, że pielucha jest zawsze super dokładnie
              zapięta. Ja już mam jakąś fobię, nawet mężowi nie daję zapiąć pieluchy, tak ją
              starannie układam. Więc może to wynika z ułożenia dziecka, bo na pleckach i
              brzuszku nigdy pieluchy nie zmoczyła.
              • anka1 Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 16:33
                u mnie to samo. uzywam pampersow 4 i od kiedy wprowadzono ich nowy typ musze
                Synka przebierac 3-4 razy bo sie zasikuje. ze starym typem nie bylo takich
                problemow.chyba przejde na huggiesy.
                • penelina Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 17:07
                  Zgadzam się z większością przedstawionych tu opinii-nowe pampersy(Active Baby)
                  są dużo gorsze od starych Total Care(szerokich,bez żadnych udziwnień,zwężeń
                  itp.)
                  Moja córka ma prawie 13 miesięcy,od początku kupuję jej wyłącznie
                  pampersy.Nigdy nie miałam najmniejszego problemu z pieluchami Total Care;kilka
                  razy udało mi się jednak "nadziać" na pampersy "ulepszone"-wtedy na opakowaniu
                  było napisane Total Care i słoneczko "new".To już były zupełnie inne
                  pieluchy,właśnie z tym nieszczęsnym zwężeniem.Różne przygody z tymi pieluchami
                  miałam,łącznie z tym,że pewnego pięknego poranka miałam okazję zobaczyć,jak
                  wygląda ten super chłonny wkład-bo pielucha rozerwała się-wysypując całą
                  zawartość do śpiworka.Od tej pory,kupując pieluchy-obmacuję uważnie paczkę(da
                  się wyczuć zwężenia) i kupuję wyłącznie stare,dobre szerokie Total
                  Care.Niestety,coraz trudniej je znaleźć,chyba nie tylko ja ich tak namiętnie
                  szukamsmile)
                  Nie ma się zresztą co dziwić-zwężone pieluchy i mniej wkładu to decycja
                  ekonomiczna producenta pampersów.Bo towaru jest de facto mniej,a kosztuje tyle
                  samo...kto płaci?Pan płaci,pani płaci...
                  P.S.Był też na eMamie wątek "Pampersy",zamieściłam tam również moją krytyczną
                  opinię o Active Baby... o mały włos,a eMamy zabiłyby mnie przez monitor!!!

Pozdrawiam serdecznie.
    • hratli U NAS SUPER 08.10.04, 16:51
      zadnych przeciekan, specjalnie kupilismy zeby bardziej wchlanialy niz zwykle.
      super sie sprawdzaja. nie wiem dlaczego u was nie - moze ta moja paczka jedyna
      dobra :0))))))))
    • anika78 Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 17:27
      U nas też przeciekają. Używamy rozmiaru 3 i z Total Care było ok a z tymi Activ
      Baby (kupionymi właśnie na promocji w Globim) coś jest chyba nie tak bo synuś
      ma ciągle przesikane ubranka.
      Też już podejrzewałam, że Pampers za pomocą tej promocji chce się pozbyć lewej
      partii pieluch ale teraz to już sama nie wiem skoro u niektórych nie ma z nimi
      problemów.
    • borges1 Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 17:45
      Ja używam huggiessoft&dry rozmiar 3 i też mi przeciekają w nocy. Dodam, że
      ostatnia paczka też kupiona była super okazyjnie, gdyż za 86 sztuk zapłaciłam
      tylko 34 zł. Niestety teraz to się msci. Stasiu nie cierpi być przebierany w
      nocy.
      • maniusza Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 18:00
        ale mnie nastraszyłyście... ja właśnie kupiłam jumbo pack, nie ukrywam że ze
        względów ekonomicznych - cena czyni cuda... jutro zaczniemy tę nową paczkę,
        trochę się teraz boję...
    • kinga.krolikowska Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 18:02
      no niestety ja mam przykre doswiadczenie z Pampers Baby Active. Niestety tez
      przeciekajsad( i co gorsza nie tylko siuski nam wyplywajasad((
      • diara Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 20:28
        Używałam różnych pieluch różnych firm i każde przeciekają. Nie ma znaczenia
        rozmiar. Też zakłądam starannie i zwracam uwagę na wszystko a jednak czasem się
        zdarza. I na pewno nie zależy od tego ze jakaś paczka jest trefna. Poprostu tak
        się dzieje nie wiem dlaczego.
    • dagle Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 20:37
      hello, zawsze uzywałam pampersow z serii total care, nigdy mnie , tzn mojego 16
      tyg synka nie zawiodły! Skuszona reklamą kupiłam rozmaiar 4, synek waży około
      8kg, pampersow ACTIV BABY, no i jestem załamana, bo kilka razy ubranko po nich
      mokre od siusków, ale też od kupki!!!Więcej ich nie kupię. Dodam, Ze siusiak
      zawsze do gory.
      Mamy, to na pewno nie jest przypadek, one poprostu sa trefne!!! Za duzo mialo
      ten sam problem!!!
      • aniam-p Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 22:15
        Nam tez zdarzały sie w pierwszych miesiacach "ciekawe" wycieki i pomogły Haggisy
        - maja szeroki ściągacz na pleckach, przez co lepiej przylegają. Teraz uzywamy
        różnych: hagiss, happy i od niedawna nowych pampersów, ale te to na dzien
        własnie ze względu na mniejsze gabaryty (mała jest bardzo ruchliwa), choc wydaje
        mi się, ze szybciej się "napełniają" i po odpakowaniu skóra pupy bywa mokra.
    • jaasiaem Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 21:25
      No to cieszę się drogie mamy, że nie jestem sama! Trochę to przykre, bo ja (tak
      jak pewnie wiele z Was) kupiłam 2 wielkie paki tych pampersów, żeby
      zaoszczędzić (namówiłam też 2 koleżanki!!)no i z ciekawści a tak naprawdę
      zużywamy więcej pieluch niż dotychczas, więc raczej nie ma co mówić o
      oszczędności...
      Adres do firmy pampers znamy: www.niemowle.onet.pl
      można spróbować coś zadziałać-zobaczymy co producent na to.
      Pozdrawiam wszystkie mamy i ich dzieci
      • lidqa Re: Nieszczelne pampersy??? 08.10.04, 22:30
        a ja wam powiem ze nie wiem o czym mowa big_grin mam synka od poczatku na pampersach
        i nadal i czasem jak gdzies pojdziemy jest w pampersie dobrych pare godzin i mu
        nigdy nie prezciekl ani nie mial mokrych ubranek. Rano przewijam i zawsze jest
        sucho wszedzie. Ja uzywam 4+ i zapinam na polowie teg blizszego srodka obrazka

aha wogole nie patrze jak siusiaka tam wkladam, w zyciu go nie ukladalam. Ale
        moje dziecko ma duzy brzuszek i moze mu sie to lepiej trzyma....... nie mam
        pojecia
        • 1979pi Re: Nieszczelne pampersy??? 09.10.04, 10:41
          Ja przestałam używać pampersów prawie od samego początku.Miałem kupione 2
          paczki te najmniejsze i te od3-6kg.Mateusz był zasikany prawie od razu po
          przewinięciu i też dokładnie zakładałam mu pampersa.Przeżuciliśmy się na belle
          i ekologiczne.Problem znikł tylko została mania dokładnego zakładania pampera
          ale mi to przechodzi.
          Owocnej walki
          • agatasokolowska Re: Nieszczelne pampersy??? 09.10.04, 19:42
            ja używam pampersów od zawsze i jeszcze nigdy nie zdazyło mi sie aby przeciekły,moja córeczka ma 19 miesiecy i 11kg,uzywamy 5 i jej wystarcza 1 pampers na cały dzien,czasami 2 na noc tez zakładamy pampersa
            jesli chodzi o te nowe active baby to dla mnie sa lepsze bo sa wezsze i lepiej leza na pupie
            • monika.pap Re: a u nas jest ok! 09.10.04, 20:59
              My uzywalismy oprucz pampersow happy i pampersy sa zdecydowanie lepsze.Gdy
              corcia uzywala pieluch to na pampresy miala uczulenie i uzywalismu hagisow,ale
              przy synku przetestowalismy i te ale niestety,te sprawdzaja sie najlepiej.
              Monika
    • mascarbone Re: Nieszczelne pampersy??? 10.10.04, 10:08
      U nas przeciekały kilka razy nad ranem pampersy - bez różnicy stare czy nowe.
      Uzywamy ich nadal bo ogólnie sie sprawdzają. A nowych jumbo packów kupilismy az
      5 paczek i nie zaluje.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka