Dodaj do ulubionych

JESTEM CHORA... POMÓŻCIE!!!

10.10.04, 20:25
Moja córeczka ma przeszło 2 m-ce, karmię ją piersią. Słyszałam, że nie
powinno się przestawać karmić, gdy jest się chorym. Co mogę zarzywać.
Najbardziej dokucza mi katar.
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • gocha0107 Re: JESTEM CHORA... POMÓŻCIE!!! 10.10.04, 20:54
      Też słyszałam,że choroba nie jest przeszkodą w karmieniu. Starszego syna
      karmiłam piersią rok i cztery miesiące i nie raz byłam przeziębiona. Nie
      pamiętam co brałam. Ale na pewno nic bardzo silnego. W wielu lekarstwach
      laktacja jest przeciwskazaniem do zażywania. Najlepiej poradź się
      lekarza,ewentualnie zapytaj w aptece. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!
    • jaworka Re: JESTEM CHORA... POMÓŻCIE!!! 10.10.04, 21:03
      Witam!
      Jak byłam chora to brałam Osccillococilium i inne homeopatyuczne i Apap C w
      szaszetkach. Za radą farmaceuty.
      Gorąco pozdrawiam.
      Ania
    • akkf Re: JESTEM CHORA... POMÓŻCIE!!! 10.10.04, 22:08
      Na katar: psikanie solą fizjologiczna (albo morską - specjalne preparaty np.
      sterimar itp.) - lepiej potem sie wydmuchuje, a w nocy mozna w miarę swobodnie
      oddychac; wieczorem lub na noc kominek aromaterapeutyczny (cos mi się to słowo
      nie podoba - chodzi o mikstury specjalnych aromatów np. na katar lub w ogóle
      przeziębienie, gotowe mieszanki np. Polleny Aromy, w niektórych aptekach mozna
      dostać), a jeśli nie masz kominka to wystarczy na chusteczkę powieszoną przy
      łóżku albo na mokry ręcznik na kaloryferze. Dodatkowo maść majerankowa.
      Paracetamol jesli jest gorączka lub boli głowa. Maść rozgrzewająca (uważając,
      żeby dziecko nie miało kontaktu z posmarowana skórą). Gorąca kąpiel lub prysznic
      przed snem (potem od razu do łóżka!!!). Mleko z miodem, herbata z cytryną, mleko
      z czosnkiem (no, niestety, dzidzi może to sie nie spodobać). Mi pomaga, choć i
      tak zawsze przeziębienie trwa ok. 7 dni.
      Aha - karm maluszka jak najwięcej, bo w pokarmie dostaje przeciwciała, ja
      ostatnio byłam przeziębiona, z katarem, ale bez gorączki i Mały sie nie
      rozchorował, tylko jeden wieczór miał 37,5 (co podobno wcale stanem
      podgorączkowym być nie musi) i tylko marudził i cos mu w nosie charczało, ale
      katar nie popłynął... czego i Twojemu życzę!!!!
    • junior78 Re: JESTEM CHORA... POMÓŻCIE!!! 10.10.04, 22:31
      Jak moj maluch mial 3,5 tygodnia, to paskudnie sie przeziebilam. Poza
      Bioparoxem (jest na recepte, bo u mnie nie obylo sie bez wizyty u lekarza), do
      nosa bralam krople Nasivin dla niemowlakow. Niezle mnie przetykaly, a byly
      bezpieczne dla malucha. Karmilam synka w maseczce chirurgicznej (do kupienia w
      aptece chyba za ok. 20 gr za sztuke), bo balam sie, zeby sie nie zarazil. Duzo
      zdrowia!
      • agnieszka33 Re: JESTEM CHORA... POMÓŻCIE!!! 10.10.04, 23:39
        Wszystko co powyżej to prawda, poza tymże maseczka nie pomaga na wirusy, są tak
        małe, że przechodzą, więc sobie daruj maseczką. Ja za radą pediatry stosowałam
        też tantum verde w nebulizatorze, rutinoscorbin, paracetamol, do ssania
        tymianek z podbiałem (tabletki), syrop Drosetux lub Stodal, homeovox na krtań,
        Euphorbium S do nosa. Zdrówka życzę!!!
        • dadgam Re: JESTEM CHORA... POMÓŻCIE!!! 11.10.04, 08:42

ja też jestem mocno przeziębiona i karmię piersią, mąż był u lekarza, ja nie miałąm jak, dostaliśmy tymianek do ssania i propolis plus do połykania...nic nie działają sad(( matwię się o małego bo mąż kaszle coraz bardziej
    • monika.pap Re: JESTEM CHORA... POMÓŻCIE!!! 11.10.04, 10:18
      Wiem napewno ze mazna podawac kobieta ciezarnym i karmiacym sinupret w kroplach
      i eurespal w syropie-ja to zazywalam z polecenia lekaza,te leki mogo zazywac
      niemowleta tagrze im niezaszkodza.Pozdrawiam cie serdecznie i zycze szybkiego
      powrotu do zdrowia.Monika.
      jak masz jeszcze jakies pytanie t zapraszam na gg 8883531
      lub monika.pap@interia.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka