beata-37 03.11.04, 08:21 Napiszcie, proszę, jakich maści używacie przy ząbkowaniu. Mój 4 miesięczny synek budzi się w nocy co 3 godziny, a w dzień leżałby tylko na rączkach. Ma spuchnięte, zaczerwienione dziąsła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
monika.pap Re: Ząbkowanie 03.11.04, 08:39 Ja mam maszc dentinoks ale niedziala trzymam ja w lodowce i podaje razem z czopkami,VIBURKOLEM-to jest chomoopatyczny srodek uspakajacy dziecko.A jesli to niepomaga to daje paracetamol preciwbolowo.Moj maly ma dziesiec mies.i nadal niewyszedl mu zaden zabek a takie kryzysy bolesne i placzliwe mnial juz pare razy.czopki sa bezpieczne bo nieprzechodza przez watrobe i niepowinnysmy sie wtrzymywac od dawania ich w razie potrzeby. Monika mama Natali i Jakiba moje gg 8883531 lub monika.pap@interia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
monika_5 Re: Ząbkowanie 05.11.04, 18:07 Z homeopatycznych polecam Chamomilla 15 CH. Odpowiedz Link Zgłoś
monika_olga Re: Ząbkowanie 03.11.04, 22:36 My nie używamy obecnie żadnej maści, bo mała ją zlizuje więc bardzo wątpię w jakiekolwiek jej działanie (oprócz poznawania nowego samku). Próbowałyśmy z Dentolem, ale pani w aptece proponowała mi jakąś maść niemiecką zancznie droższą, ale podobno bardzo skuteczną-przynajmniej ją najczęściej kupują mamy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dontrojanek Re: Ząbkowanie 05.11.04, 16:28 Witaj, znam rewelacyjny żel na ząbkowanie. NIestety u nas został wycofany z indeksu. Można go dostać tylko w USA Ale jeżeli masz możliwość sprowadzić ten lek gorąco polecam. Mojej córci wyrosły dolne jedynki jak miała 3,5 miesiąca a dzięki żelowi nawet nie wiem kiedy. Nazywa się Baby Orajel- i można kupić dwie tubki w jednym opakowaniu słabsza na dzień i mocniejsza na noc. Koszt naprawdę niewielki około 5 USD Odpowiedz Link Zgłoś
wiewioreczka3 Re: Ząbkowanie 08.11.04, 10:29 my uzywamu BOBODENT i jestesmy zadowoleni. to polska masc na zabkowanie, kosztuje nie cale 10 zl. te wszystkie masci zagraniczne maja taki sam sklad jak polskie a drozsze sa poniewaz sa sprowadzane. ostatnio kupilismy LIDODENT ale nie jest tak dobry poniewaz zawiera tylko lidokaine (srodek przeciwbolowy), zas BOBODENT ma w skladzie dodatkowo inne skladniki. polecam!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
madziara1382 Re: Ząbkowanie 25.11.04, 14:25 JA TEŻ POLECAM BOBODENT!!!JEST NAPRAWDĘ DOBRA I NIEDROGA!POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
mopek1 Re: Ząbkowanie 08.11.04, 10:32 Baby Orajel to faktycznie jedyny żel który działa, nie mam pojecia dlaczego tak trudno go dostać? mi się udało, moja mama ma apteke i znalazła jakims cudem hurtownika, który to jeszcze miał! Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: Ząbkowanie 25.11.04, 14:41 Największą ilość substancji przeciwbólowych ma Dentinox, ale i tak nie bardzo pomaga. Myśmy stosowali Viburcol, Chammomila i doustne środki przeciwgorączkowo- przeciwbólowe i też nie bardzo skutkowały, ale u nas wyżynały się 2 piatki, czyli najbardziej bolące zęby. Odpowiedz Link Zgłoś