Dodaj do ulubionych

Ząbkowanie

03.11.04, 08:21
Napiszcie, proszę, jakich maści używacie przy ząbkowaniu. Mój 4 miesięczny
synek budzi się w nocy co 3 godziny, a w dzień leżałby tylko na rączkach. Ma
spuchnięte, zaczerwienione dziąsła.
Obserwuj wątek
    • monika.pap Re: Ząbkowanie 03.11.04, 08:39
      Ja mam maszc dentinoks ale niedziala trzymam ja w lodowce i podaje razem z
      czopkami,VIBURKOLEM-to jest chomoopatyczny srodek uspakajacy dziecko.A jesli to
      niepomaga to daje paracetamol preciwbolowo.Moj maly ma dziesiec mies.i nadal
      niewyszedl mu zaden zabek a takie kryzysy bolesne i placzliwe mnial juz pare
      razy.czopki sa bezpieczne bo nieprzechodza przez watrobe i niepowinnysmy sie
      wtrzymywac od dawania ich w razie potrzeby.
      Monika mama Natali i Jakiba
      moje gg 8883531 lub monika.pap@interia.pl
      • monika_5 Re: Ząbkowanie 05.11.04, 18:07
        Z homeopatycznych polecam Chamomilla 15 CH.
    • monika_olga Re: Ząbkowanie 03.11.04, 22:36
      My nie używamy obecnie żadnej maści, bo mała ją zlizuje więc bardzo wątpię w
      jakiekolwiek jej działanie (oprócz poznawania nowego samku). Próbowałyśmy z
      Dentolem, ale pani w aptece proponowała mi jakąś maść niemiecką zancznie
      droższą, ale podobno bardzo skuteczną-przynajmniej ją najczęściej kupują mamy.
      Pozdrawiam.
      • dontrojanek Re: Ząbkowanie 05.11.04, 16:28
        Witaj, znam rewelacyjny żel na ząbkowanie. NIestety u nas został wycofany z
        indeksu. Można go dostać tylko w USA Ale jeżeli masz możliwość sprowadzić ten
        lek gorąco polecam. Mojej córci wyrosły dolne jedynki jak miała 3,5 miesiąca a
        dzięki żelowi nawet nie wiem kiedy. Nazywa się Baby Orajel- i można kupić dwie
        tubki w jednym opakowaniu słabsza na dzień i mocniejsza na noc. Koszt naprawdę
        niewielki około 5 USD
        • wiewioreczka3 Re: Ząbkowanie 08.11.04, 10:29
          my uzywamu BOBODENT i jestesmy zadowoleni. to polska masc na zabkowanie,
          kosztuje nie cale 10 zl. te wszystkie masci zagraniczne maja taki sam sklad jak
          polskie a drozsze sa poniewaz sa sprowadzane. ostatnio kupilismy LIDODENT ale
          nie jest tak dobry poniewaz zawiera tylko lidokaine (srodek przeciwbolowy), zas
          BOBODENT ma w skladzie dodatkowo inne skladniki. polecam!!! pozdrawiam
          • madziara1382 Re: Ząbkowanie 25.11.04, 14:25
            JA TEŻ POLECAM BOBODENT!!!JEST NAPRAWDĘ DOBRA I NIEDROGA!POZDRAWIAMsmile
        • mopek1 Re: Ząbkowanie 08.11.04, 10:32
          Baby Orajel to faktycznie jedyny żel który działa, nie mam pojecia dlaczego tak
          trudno go dostać? mi się udało, moja mama ma apteke i znalazła jakims cudem
          hurtownika, który to jeszcze miał!
    • pia_ Re: Ząbkowanie 25.11.04, 14:41
      Największą ilość substancji przeciwbólowych ma Dentinox, ale i tak nie bardzo
      pomaga. Myśmy stosowali Viburcol, Chammomila i doustne środki przeciwgorączkowo-
      przeciwbólowe i też nie bardzo skutkowały, ale u nas wyżynały się 2 piatki,
      czyli najbardziej bolące zęby.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka