cocosek1 05.11.04, 20:54 wlaśnie przyszłam do domu a mój synek nie śpi tylko płacze i cały jest rozpalony. Narazie ma 38,6 w pupci. Ma 7 m-cy. dałam mu od razu panadol. Co mam robić? wzywać lekarza? czekać do rana? pomóżcie!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cocosek1 Re: dostał gorączki!!! pomóżcie szybko! 05.11.04, 21:09 proszę szybko o radę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: dostał gorączki!!! 05.11.04, 21:32 Hej czy gorączka choć trochę spadła po podaniu panadolu? jeżeli tak, to ja bym go pilnie cały czas obserwowała czy ponownie nie rośnie czy się nie pojawiają jjakieś inne objawy kaszelek, cięższy odech, furczenie w nosku. A jeżeeli nie spadła, albo nadal rośnie, to na nic bym nie czekała tylko się kontaktowała z lekarzem. I raczej nie opatulaj maluszka za mocno bo może to utrudnić obniżanie gorączki. Jeżeli gorączka się nie obniży to czekając na lekarza możesz dzidzusia wychładzać przecierając go zmoczonymi w CIEPŁEJ wodzie ręcznikami, nie w zimnej bo bedzie to szokiem. Przecieraj głównie karczek, brzuszek i czółko. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.... pozdrawiam serdecznie i trzymajcie się mocno smallwitch Odpowiedz Link Zgłoś
cocosek1 Re: dostał gorączki!!! 05.11.04, 22:22 chyba spadla ale nie chce go budzic bo wreszcie spokojnie zasnął. Na dotyk nie jest cieplejszy.Dzięki za rady Odpowiedz Link Zgłoś