szymciowamama Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 16:51 (Za szybko wcisnęłam enter ) Dziewczyny od kilku dni pieluszki mojego synka mają bardzo ostry, taki właśnie octowy zapach. Najpierw myślałm, że to kupki, ale jednak nie. Jak myslicie, co to może być? Czy któraś spotkała się z czymś takim? Aha, nie zawsze tak pachną, ale zazwyczaj. Mam nadzieję, że coś mi poradzicie, pozdrawiam. Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
szymciowamama Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 21:05 Pieluszki niedawno zmieniłam na Pampers Activ 3. Ale to chyba nie o nie chodzi, bo ten zapach nie jest wyczuwalny absolutnie za każdym razem, choć zazwyczaj. A może powinnam pędzić do lekarza, bo jeśli to rzeczywiście odwodnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
zuziowa_mama Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 21:11 Sprawdź jeszcze ciemiączko czy nie jest zapadnięte, bo to też oznaka odwodnienia. Jeśli tak to jak pisałam wcześniej, spróbuj dać herbatki. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
werata Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 16:53 Ale napisz, co mały je, co wprowadziłaś ostatnio? Czy jest karmiony piersią? Odpowiedz Link Zgłoś
szymciowamama Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 17:05 Szymcio ma 4 miesiące i je tylko z piersi. Ja też nic nowego ostatnio nie wprowadzałam do swojego menu. Odpowiedz Link Zgłoś
zuziowa_mama Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 19:49 Mogę się mylić, ale o ile mi wiadomo nieprzyjemny zapach moczu jest skutkiem poważnego odwodnienia u niemowlaka. Odpowiedz Link Zgłoś
szymciowamama Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 20:37 Ale czy odwodnienie jest możliwe, gdy dziecko normalnie je? No może ostatnio trochę mniej, bo coś rzuca się przy jedzeniu, więc na siłę go nie karmię, ale zeby zaraz odwodnienie? hmm... Co sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
zuziowa_mama Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 20:54 Moja Zuzia miała tylko raz bardzo nieprzyjemny zapach moczu (jak miała niecały miesiąc), wtedy nie umiała jeszcze efektywnie ssać a ja przez to miałam mało pokarmu. Spróbuj może podać maluszkowi herbatki, i wtedy obserwować czy nieprzyjemny zapach bedzie się powtarzał. Jedno jest pewne, prawidłowy mocz niemowlaka jest bezzapachowy. pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
zuziowa_mama Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 21:00 aaaa, i jeszcze jedno - jakich pieluszek używasz? Bo najnowsze pampersy active same w sobie mają taki jakiś dziwny zapach i jak jeszcze są mokre to ten zapach jest jeszcze bardziej wyczuwalny. Ale różni się od tego zapachu "odwodnienia", który jest bardziej intensywny i "ostry". Odpowiedz Link Zgłoś
sandglass Re: Octowe siuśki! Pomóżcie!!!! 13.11.04, 21:00 czy nie zmienilas pieluszek na Pampers 4? Ja tez zauwazylam taki zapach u mojego maluszka. Wydaje mi sie, ze to sie wiazalo wlasnie z pieluszkami. Ja uzywam Huggy'sow tego zapachu nie ma ... Przygody Pawełka Odpowiedz Link Zgłoś