Dodaj do ulubionych

kot a dzidzius

16.11.04, 08:39
witam wszytskie mamy,
niedlugo w naszym omu pojawi sie maly czlowiek a mamy roczna kocice. bardzo
prosze mamy ktore maja w domu koty o krotki opis doswiadczen, czy to
niebezpieczne? moze to glupio brzmi ale na forum ciaza dziewczyny wypisuja
straszne horrory o kotach zabijajacyhc dzieci we snie i naprawde slabo mi sie
zrobilo. bardzo rposze o odpowiedz te mamy, ktore wychowuja dziecko z
kotem,chodzi mi o praktyczna rade.
dziekuje z gory, pozdrawiam wasaze piekne maluszki
nupik
Obserwuj wątek
    • lawia Re: kot a dzidzius 16.11.04, 09:30
      Moja kotka najpierw była bardzo zaciekawiona dzidziusiem a teraz poprostu
      ignoruje moja młodszą córcięsmile
      Natomiast bardzo lubi pospać sobie w jej wózku. Do łóżeczka nie wskakuje bo nie
      pozwalałam jej na to od początku. Jedyną zmianą jest to, że na noc zamykam
      dzrzwi sypialni bo kot to jednak zwierzę. Nie boję się że zrobi jakąś krzywdę
      małej specjalnie, ale wolę być zapobiegawczasmile
      Tak, że nie martw się napewno kotek się przyzwyczai a ty poprostu od razu
      wyznacz mu granice co wolno a co nie i bądź konsekwętna a napewno nie bedziesz
      miała problemów.
      Na forum jest mnóstwo mam mających koty smile
      Pozdrawiam
      A tu zobacz moje córcie z kotkiem w jednym łóżkusmile
      bi.gazeta.pl/o/a/forum/96/8/96891.jpg
      • kalina_p Re: kot a dzidzius 16.11.04, 09:35
        Hej!
        Tu juz bylo kilka takich watkow, poszukaj w archiwum...
        Ja mam 2 koty, corka urodzila sie pol roku temu, wszytsko jest jak najbardzie w
        porzadku, dalam ja do obwachania (kotom i psom, mam tez 2 psy...) od razu, to
        podobno wazne, zeby zwierzaki poznaly nowego czlonka rodziny. Koty sie do niej
        lasza, jeden na tyle sie w niej zakochal, ze ciagle sie przytula. Spia w jej
        wozku, to normalka. Nic sie nie martw!
        Zobacz moja corcie z kotem!!!:
      • zelda34 Re: kot a dzidzius 16.11.04, 09:38
        U nas bylo podobnie - kotki obchodzily dziecko z daleka, czasem podchodzily
        ostroznie obwachac, teraz glownie ignoruja. Natomiast widac, ze czuja sie nieco
        zaniedbane, zdarzylo sie im nasikac do fotelika samochodowego czy lezaczka.
        Chociaz naprawde staramy sie im zapewnic duzo uwagi, ale jednak z dzieckiem
        przegrywaja. Na wszelki wypadek jak dziecko spi, to zamykam drzwi i wlaczam
        elektryczna nianie, zeby miec pewnosc, ze zaden kot po nim nie przebiegnie. Ale
        szczerze mowiac, koty sa obecnie duzo bardziej zainteresowane kaloryferem. Nic
        sie nie martw.
        Pozdr
        Zelda
        • nupik Re: kot a dzidzius 16.11.04, 12:36
          Dziewczyny jestescie cudowne, bardzo wam dziekuje za szybka reakcje, zdjecia
          widzialam - cudne.
          bardzo bardzo dziekuje, lece uspokoic meza
          pa
          nupik
          • maryleczka76 Re: kot a dzidzius 16.11.04, 12:51
            hej! moj 5-miesieczny synek wychowuje sie z trzema kotami. w ciagu dnia bardzo
            czesto wszyscy leza na naszym malzenskim lozu. Reakcje kotow - jak w powyzszych
            mailach. Teraz, kiedy zaczyna Stas wyciagac lapki do ich futerek - maja sie na
            bacznosci. Probuja uparcie ladowac sie do lozeczka, wozka, fotelika, ale sa
            wypedzane. Generalnie - pelna symbioza. One czuja sie dobrze, ze moga spac na
            swoich ulubionych stanowiskach ze sloncem, a Stasiek z zachwytem gapi sie na
            nie. smile
            Na pewno zwierze w domu to duza korzysc dla dziecka.
            trzymaj sie i nie martw!!
            Maryla - mama Stasia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka