Dodaj do ulubionych

niemowlę i kot

14.12.04, 09:07
Hej, mam prośbę, czy któraś z was ma małego dzidziusia i kota? Ja jestem w 7
miesiącu i mamy z mężem tez kota, którego nie mamy zamiaru się pozbywać, ale
mam pewne obawy co do tego jak kot zareaguje na obecność dzidziusia. Jak
poradziłyście sobie z takimi problemami jak:
-wchodzenie kota ido łóżeczka, spanie w łóżeczku,itp?
Oczywiście wiadomo ze my musimy kota pilnować,ale moze macie jakieś sposoby,
czekam na porady. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • smallwitch Re: niemowlę i kot 14.12.04, 09:55
      Hej Joaska.m
      podrzucam link (mam nadzieję, że zadziała) do wątku (na forum Ciąża i poród),
      w którym opisałam moje zmagania z kotami (mam trzy koty) w domu. Chętnie
      opisałabym Ci to jeszcze raz, ale z czasem krucho

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=18067723&v=2&s=0

pozdrawiam serdecznie
      smallwitch z Tomeczkiem (24.04.04) i trzema kotami
    • megane_99 Re: niemowlę i kot 14.12.04, 09:56
      hejka
      Mam kotka ktory ma juz poltora roku,jest strasznym lobuzem.Jak bylam w ciazy to
      wskakiwal do lozeczka,lezal w wozku(dalej lezy hihihi)ale strasznie balam sie
      jak to bedzie jak pojawi sie dzidzia.Wszyscy dookola mowili mi ze mamy sie go
      pozbyc,ze bedzie drapal malego,moze zrobic mu krzywde.Kubus ma teraz niecale 3
      miesiace i na prawde jest super.Kotek na poczatku bal sie malego strasznie,jak
      wrocilam ze szpitala to nie dosc ze byl na mnie obrazony to jeszcze chowal sie
      po katach.Teraz jest tak ze malego omija z daleka aczkolwiek czasami patrzy na
      niego ciekawie.Pare razy zdarzylo sie tak ze jak maly plakal to kotek leonek
      przybiegal i patrzal co my robimy Kubusiowismiletaka kocia nianka.Najwazniejsze to
      nie odrzucac nagle kota bo moze byc zazdrosny,my staramy sie dalej poswiecac mu
      duzo czasu i jest oki,takze glowa do gory bedzie dobrzesmile
      pozdrawiam
      • penelina Re: niemowlę i kot 14.12.04, 10:17
        Może ten link zadziaławink))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=17612232&a=17612232
    • kulka50 Re: niemowlę i kot 14.12.04, 10:32
      mam dwa koty
      odkąd w domu jest Julek koty zachowują się w stosunku do niego z duzą rezerwą
      poczatkowo nawet chowały sie po kątach a teraz omijają z daleka
      do łóżeczka ani wózka nie wchodza i w ogóle są bardzo grzeczne
      • mag2004 Re: niemowlę i kot 14.12.04, 10:41
        nasz kocurek ma 1,5 roku i na poczatku byl na mnie bardzo obrazony wink pozniej
        omijal malego szerokim lukiem, teraz powoli zaczyna sie interesowacwink a
        wlasciwie zaczynaja sie nawzajem interesowac bo maly (8 mc-) zaczyna pelzac i
        to najlepiej w kierunku kotawink kot z kolei czeka az maly przypelza i ucieka jak
        tylko mala raczka probuje go dotknac wink jesli chodzi o korzystanie z lozeczka i
        wozka to nasz kot nigdy ani na chwile tam nie wszedl !! nie wiem moze dlatego,
        ze to pers i to na dodatek calkiem leniwy wink
        na pewno bedzie wszystko dobrze smile trzymaj sie cieplutko i powodzenia
    • joaska.m Re: niemowlę i kot 14.12.04, 12:38
      dziękuję wam serdecznie za porady, bo juz mamy dosyc ciągłych pytań cyt." a co
      zrobicie z kotem?", pozdrawiam
    • kalina_p Re: niemowlę i kot 14.12.04, 17:36
      Hej!
      Ja mam 2 koty i 7 miesieczna corke. Czasem koty spia w wozeczku albo kojcu,
      chociaz gonie i wyrzucam. Poza tym kochaja mala bardzo, przychodza do niej,
      zeby je raczka mogla dotknac, sielanka po prostu. Chociaz u znajomych kotka
      sikala do lozeczka dziecka, mysle, ze dlatego, ze ja od dziecka odganiali. Nie
      mogla ani obwachac ani obejrzec, wiec byla strasznie zazdrosna. Zeby ulozylo
      sie dobrze to KONIECZNIE pokazcie dzidzie kotu, niech ma mozliwosc poznac i nie
      odganiajcie kota, jak przyjdzie sie polasic, kiedy bedziecie trzymac dziecko.
      Zeby czul, ze jego tez kochaciewink Mam tez 2 psy i tez wszystko w
      porzadku...Pozdrawiam!
    • mama-magda Re: niemowlę i kot 15.12.04, 09:48
      Hej,
      Ja ma 8 miesiecznego synka i kotka. Przez pierwsze pol roku kot udawal ze nie
      zauwaza malego. Nie byl obrazony, po prostu traktowal go jak powietrze. Po pol
      roku, kot zaczal wskakiwac do lozeczka Mikolaja, ale szybko go tego oduczylismy.
      Treaz to Mikolaj zafascynowany jest kotkiem i kotu bardzo to sie podoba. Gdy
      Mikolaj "glaszcze" kota, ten lapie go lapkami za reke. nie uzywa przy tym
      pazurkow. Kidy pieszczoty Mikolaja zaczynaja dla kota byc bolesne, ten ucieka i
      chowa sie przed dzidziusiem.
      Tak to u nas wyglada.
      Poazdrawiam
      • joaska.m Re: niemowlę i kot 15.12.04, 10:52
        Hej, dziekuję Ci za odp, ale napisz mi w jaki sposób oduczyliście kotka
        wskakiwania do łóżeczka, dzieki i pozdrawiam.Aska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka