Dodaj do ulubionych

Do mam po cesarce

12.01.05, 09:49
Drogie mamy po cesarce, jak wyglądają Wasze "kreski" po zabiegu. Czy długo
się goiły, czy używałyście na nie jakieś maści. Ja miałam cesarkę prawie rok
temu i nadal moja "kreska" jest czerwona i niezbyt estetyczna. Miałam iść do
ginekologa, ale oczywiście ciągle brak na to czasu. Napiszcie jak to u Was
wygląda. Z góry wielkie dzięki i pozdrawiam Was i wasze pociechy.
Monika
Obserwuj wątek
    • mamusiakaroli Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 10:10
      Ja mialam cesarke 10 mies.temu.Blizna jest calkiem spoko.Kreska jest biala ale
      do okola jest jeszcze zaczerwienienie,choc w niektorych miejscach bardzo
      blade.Na poczatku uzywalam masc ale smierdziala i przestalam stosowac.Pewnie
      wszystko zalezy od twojej skory i od chirurga. Ja ponoc mialam to szczescie ,ze
      kroil i zaszywal mnie "szpitalny mistrz".U mnie blizna jest spoko ale niestety
      robi mi sie nad nia faldka tluszczyku.Mam nadzieje,ze jak sie jeszcze odchudze i
      bede cwiczyc to zniknie. Jesli twoja blizna jest naprawde brzydka kup sobie w
      aptece naprawde dobra masc.Niestety te dobre sa dosc drogie ale cos za cos.
      Pozdrawiam.
      Monika.
      • mamusiakaroli Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 10:12
        Ps.Ja stosowalam CEPAN za 10 zl.i nie jest to za dobra masc. Musisz sie spytac w
        aptece,tam ci doradza.
        • monlud Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 10:20
          Hejka
          Trochę mnie podłamałaś, że miejsce po cesarce masz białe, u mnie cały czas
          ciemnoczerwone. Ale masz rację, że wszystko zależy od skóry. Chyba jendka
          wybiorę się do lekarza. Pozdrówka
          • barb42 Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 10:56
            Po pierwszym cięciu blizna zbladła jak mały miał półtora roku,po drugim cięciu
            jest już 8 miesięcy i nadal blizna czerwona.Niczym nie smarowałam,bo oczywiście
            nie mam czasu(tak sobie tłumaczę lenistwo własne),tłuszczyku też trochę posiadam
            i obiecuje nad nim popracować jak nastanie wiosna,bo i spacerów więcej i
            jedzenia mniej. Pozdrawiam rodzące górą(słowa pana doktora tnącego mnie dwukrotnie)!
      • gosia_d Re: mamusiakaroli - a propos fałdki ;-) 12.01.05, 23:00
        Nie chcę cie zmartwić z tym tłuszczykiem, ale... sad Jestem blisko rok po cc,
        ważę już tyle ile przed ciążą, czyli jestem bardzo szczupła, od pół roku
        aerobic, od trzech miesięcy siłownia, widac efekty, wszystko w figurze jak
        przed ciążą, gdyby nie ta dziwna fałdka, gulka, właśnie jakby tłuszczyk czy co,
        niedaleko nad blizną... Czekam az to zniknie, ale jakoś tak się nie kwapi.
        Gdzieś wyczytałam że takie zmiany w wyglądzie brzucha bywają trwałe. Cóż żadna
        tragedia smile ale troszkę brzydkie. I ciało w tym miejscu jakoś wyczuwalnie inne.
        A co do blizny - brzydka. Moja cesarka była rozpruwana po krwotoku, myślałam że
        to może dlatego. Blizna większa, bo byłam drenowana. Duża, silnie różowa, boli
        czasem wewnątrz, podobno są zrosty. Bywa...
        Acha, maść contratubex nie śmierdzi... ale ja nie miałam cierpliwości do
        smarowania i głupio się przyznać, okropnie blizny nie lubię dotykać...
        Pozdrawiam, życze ładnych blizn smile czyli niewidocznych
    • catalina1 Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 10:57
      Ja jestem 2,5 miesiąca po - od jakis 3 tygodni stosuję contractubex i blizna
      jest już jaśniejsza i to znacznie, do tego jest cieniutka i płaska. Jeszcze
      trochę a prawie nie będzie jej znać.
    • paulina62 Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 10:58
      Ja 11 miesięcy po i też jeszcze czerwona (bladoczerwona), ale nie boli, nie
      szczypie, nie "ciągnie", więc myślę, że to ok. Oczywiście wypadałoby się
      zkontrolować u gina, ale...
      • paulina62 Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 10:59
        Oczywiście niczym nie smarowałam - nie przyszło mi to do głowy, a może powinnam
        była???
    • driadea Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 11:02
      Miałam cesarkę 15 miesięcy temu, od kilku mies. blizny w zasadzie ma. Niczym
      nie smarowałam, ale wszystkie moje blizny zawsze szybko i ladnie się goiły.
      Pozdrawiam i zapraszam na forum dla mam po cc, oto link:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=13344
    • asiaaa25 Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 11:22
      hej, cesarke miałam prawie 9 m-cy temu, blizna jest w jednym miejscu biała, w innym zaróżowaiała, na poczatku smarowałam contractubex, ale oczywiście krótko, bo oczywiście z lenistwa przestałamsmile)
      Myśle, że jeżeli jest tylko czerwona i nic poza, tzn że jeszcze na nia czas do wybielenia.
      Pozdr Asia
    • weronikarb Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 12:22
      Ja jestem 14 m-cy po i szczerze mowiac poszlam zobaczyc jak wyglada bo od kilku
      m-cy nie zwracalam na nia uwagi i blizny prawie nie widac jak naciagne skórę
      to wcale jej niema znika. A tak to jest to ciut ciemniejsza kres, bo pod
      dotykiem nawet nie czuc. Nieiwem czy super mnie zszyl czy taka skore mam smile
    • monlud Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 12:32
      Dzięki, dzięki. Jestem trochę spokojniejsza.
      Monika
    • karolina_244 Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 12:34
      cze tak jest dłucha pod brzuszkiem i czerwona i na dodatek od czasu do czasu
      daje o sobie znac to znaczy boli jak h..... z lewej strony czasami smaruje
      kremem linomak lub dla dzieci sudokrem
    • gosia_815 Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 13:21
      CC miałam 31 grudnia,a moja rana jest prawie nie widoczna,jestem "na
      chodzie",nic mnie nie boli,czuje się świetnie,pozdrawiam
    • kingaolsz Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 14:16
      Jestem 20 miesiecy po cesarce i nadal mam gruba, czerwona , wystajaca blizne.
      Czasem mnie boli, na "zmiany pogody" wink)))) ( tak sobie tlumacze) lekarz
      kilkakrotnie sprawdzal mi blizne i jest to wszystko dosc normalne. Poprostu
      taka mam skore, taka moja uroda sad

Pozdrawiam i zycze wiecej szczescia wink
      Kinga
    • mama_zuzi1 Re: Do mam po cesarce 12.01.05, 14:37
      Witajcie drogie Cesarzowe!!
      (tak nas czyli babki po cc nazywały położne wink
      Miałam ów zabieg 3 miesiace temu. Blizna jest dosyć długa ale w ogóle jej nie
      czuję, nie mam zgrubień, nie rwie mnie tam tylko jest trochę różowa- wygląda
      jak kreseczka narysowana cienkim, różowym długopisem.
      Szczerze mówiąc to nie czuję jej dopiero około miesiąc. Wcześniej odczuwałam
      byskomfort (bo to nie był ból) przede wszystkim przy wstawaniu z łóżka czy
      krzesła.
      Każda z nas jest inna i w innym tempie zablixniaja sie nam rany , na
      jednej "goi się jak na psie' a skóra innej potrzebuje wiecej czasu na
      regenerację.

Pozdrawiam wszystkie panie po cc

Dominika i Zuzia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka